Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Ακατάλληλοι δια ψηφοφόρους

with 7 comments

Στις 20/8 ήρθε η επιστολή :

Αγαπημένε μου,

οι γονείς μου και εγώ συζητήσαμε την περίπτωση να παντρευτώ κάποιον που θα συμφωνούμε όλοι σ’ αυτόν. Σκοπός είναι να πάψουν να κατακλύζουν το σπίτι οι μνηστήρες και επιτέλους να υπάρξει μια κόρη του χωριού που θα παντρευτεί κάποιον πιο σοβαρό από τους ανεπρόκοπους γαμπρούς μας.

Συζητώντας λοιπόν αποφασίσαμε από κοινού να καλέσουμε και σένα, με τους γονείς σου, στα καλλιστεία που διοργανώνουμε αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Σε καλούμε λοιπόν οικογενειακώς να έρθεις και να περπατήσεις στην πασαρέλα μαζί με τους υπόλοιπους, για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε. Βασική προϋπόθεση να έχεις κάνει εγγραφή στο διαγωνιστικό τμήμα και να αποδεχθείς το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 8 η ώρα την Τρίτη 24 Αυγούστου και θα διαγωνιστείτε με μαγιό αλλά και με βραδινό ένδυμα. Αν προσπαθήσεις θα μπορέσουμε να είμαστε μαζί. Το χωριό μας σε χρειάζεται. Ακόμα και αν δεν σε επιλέξει η επιτροπή, μπορείς πάντα να γίνεις παρανυφάκι μια και αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε τον σωστό γάμο. Τον δικό μας γάμο.

Εκ μέρους της Οικογένειας,

η αγάπη σου

Τρεις μέρες μετά και ύστερα από πολλή σκέψη αποφάσισε να στείλει την απάντηση :

Αγαπημένη μου,

από το 2006 μέχρι σήμερα οι φίλοι σου αλλά και εσύ προσωπικά γνωρίζετε τη διάθεσή μου για μια πιο στενή και γόνιμη σχέση, σχέση που θα κατέληγε στη συγχώνευση των οικογενειών μας. Γνωρίζεις, λοιπόν, ότι ήδη από την αρχή εκδήλωσα ενδιαφέρον για να γίνω γαμπρός στο χωριό σας με όλες τις τιμές αλλά και με τους συγχωριανούς να συμμετέχουν στη χαρά μας, κι αυτό γιατί, όπως όλοι ξέρουν, είμαι σαφώς καλύτερος από τους γαμπρούς που είχατε μέχρι σήμερα.

Γνωρίζεις, επίσης, πως η οικογένειά μου, συνεπής στις απόψεις της, και με δεδομένο τον γάμο μας, συνέβαλε θετικά στη δημιουργία αυτής της χαρούμενης, ατμόσφαιρας, την οποία και ενίσχυσα, με τις ενέργειές μου και ο ίδιος δημοσίως. Από ό,τι φαίνεται, το μόνο που έμεινε ήταν η διάθεση και η χαρά που δημιούργησε η προοπτική του γάμου, κάτι που το θεωρώ σημαντικό αλλά όχι αρκετό για μένα

Σήμερα, όμως, βλέπω ότι ετοιμάζεις ένα δικό σου πανηγύρι, μια δική σου χαρά, χωρίς τη συμμετοχή των χωριανών σας, με διαγωνισμούς σε κλειστούς χώρους, με κριτική επιτροπή που δεν την ξέρει κανένας. Η οικογένειά σου και εσύ προτιμάτε να διαλέξετε έναν παρακατιανό, έναν που δεν τον ξέρει κανένας στο χωριό, αντί να διαλέξετε εμένα που με ξέρουν σε όλους τους μαχαλάδες όλων των χωριών της περιοχής.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σε καλώ να συνεχίσουμε μαζί τη ζωή μας χωρίς διαγωνισμούς και βλακείες. Έλα να κάνουμε το γάμο μας όπως τον σκεφτόμουνα και αν θέλεις φέρε και την οικογένειά σου μαζί και τον γάμο θα τον κάνουμε στη δική μας ενορία, μη σε νοιάζει. Η οικογένειά μας, που ξέρεις ότι μεγαλώνει μέρα με την μέρα, έχει συγγενείς σε όλους τους μαχαλάδες, σε όλα τα χωριά. Θα μας στηρίξουν στην απόφασή μας. Η οικογένειά μου είναι η μόνη οικογένεια που έχει τον καταλληλότερο γαμπρό για το χωριό σου, δηλαδή εμένα.

ο αγαπημένος σου

Για όσους ψάχνουν να βρουν σε ποιους ανήκουν οι επιστολές, δεν έχουν παρά να ψάξουν στην σημερινή και αυριανή ειδησεογραφία για να καταλάβουν. Ο τίτλος ανήκει στον PanwsK

Για τους τεμπέληδες αναγνώστες ορίστε και η δημοσιευμένη αλληλογραφία.

Advertisements

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Δε πειράζει, τα σκοτεινά κέντρα έχουν ήδη δώσει την ευχή τους και τον Ρουσόπουλο τους στον εκλεκτό της διαπλοκής συγγραφέα.

  Mayor Rishon

  August 23, 2010 at 7:22 pm

  • Βλέπω the dark side of the force favours us 🙂

   Argos

   August 25, 2010 at 8:11 am

 2. έξοχο και εξόχως εύστοχο!

  Για τον/τους κουμπάρο/ους (ή έστω τους μάρτυρες για την περίπτωση του …πολιτικού γάμου) δε λεν κουβέντα -κι όταν χαλάσει επίσημα το συνοικέσιο θ’ αρχίζουν να βγάζουν στη φόρα κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα…
  ____
  Μετά τα δυνατά γέλια έμεινα με ένα (πικρό) χαμόγελο…

  Βλαδίμηρος

  August 24, 2010 at 2:11 pm

  • Το θέμα είναι το πικρό χαμόγελο αδελφέ. Όπως έγραψα και στο twitter χτες, “Γκιουλέκας και πάλι Γκιουλέκας” Δεν μπορεί να αλλάξει κανένας τίποτε και κυρίως όταν κάνει συμμαχίες με αυτούς.
   Τελικά τι έγινε χτες; Μάθαμε ποιόν εκλέξανε;

   Argos

   August 25, 2010 at 8:12 am

 3. Δεν παρακολουθώ το Twitter, φαίνεται ότι χάνω πολλά επεισόδια και δε μπορώ ν΄ αντιληφθώ το “Γκιουλέκας και πάλι Γκιουλέκας”. Θα φροντίσω να καλύψω μέρος του ελλείμματος ενημέρωσής μου. 🙂

  Επιλέχθηκε ο Τζήκας από την κίνηση “Δημιουργική πόλη”.
  Το έγραψα πρώτα στο προηγούμενο ποστ, κατά τις 5 π.μ. (η συνεδρίαση είχε τελειώσει στις 4 π.μ.) αλλά δε δημοσιεύτηκε αμέσως – μάλλον “τυπώθηκε” πρώτα στην Καλύβα του Πάνου που το έγραψα λίγο μετά.

  Η συμβολή του Μ.Τρεμόπουλου στην επιλογή της κοινής υποψηφιότητας πιστεύω ότι ήταν αποφασιστική και γενναία και επίτρεψέ μου να το σημειώσω κι εδώ.

  Βλαδίμηρος

  August 25, 2010 at 9:05 am

 4. […] διαπαραταξιακού; Όλου; Όχι βέβαια. Ο Μπουτάρης την είχε κάνει εδώ και καιρό ενώ οι ακόλουθοι της Αράπογλου πρόσφατα. Ο Μηταφίδης […]

 5. […] FB account, ένα πάρτι (FB link), μια σειρά διαπραγματεύσεων, τον εξωστρακισμό του Μπουτάρη, ένα χρίσμα που δόθηκε και ένα χρίσμα που δεν […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: