Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Ένα βήμα πιο κοντά

with 9 comments

Από το Δελτίο Τύπου της πρωτοβουλίας

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των υποψηφίων Δημάρχων Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και Νίκου Ευθυμιάδη επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη μπροστά».

Συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, με στόχο ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις 7 Νοεμβρίου.

Λυπάμαι όλους όσους πιστέψανε στην υποψηφιότητα του κ. Ευθυμιάδη.

Advertisements

Written by argos

September 9, 2010 at 8:31 pm

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Θα ήταν προτιμότερο να εξασφαλιστεί μία άνετη νίκη στον κ. Γκιουλέκα δηλαδή;
  Αφού είναι δεδομένο ότι χωρίς κομματική υποστήριξη δεν έχει ελπίδες κανείς. Εδώ ο Μπουτάρης που είναι και αναγνωρίσιμος και δεν κατάφερε τίποτα μόνος του, ποιό το νόημα να κατέβει μόνος ο Ευθυμιάδης και να πάρει 3%;
  Εγώ το βλέπω ως μία κίνηση που συμβάλλει στην πιθανότητα αλλαγής της κατάστασης στην πόλη. Λέω πιθανότητα γιατί δεν ξέρω αν θα αλλάξει κάτι με δήμαρχο τον Μπουτάρη, ελπίδα απλά υπάρχει. Το μόνο σίγουρο είναι τί μπορούμε να περιμένουμε με Δήμαρχο Γκιουλέκα.

  Fil

  September 10, 2010 at 11:10 am

 2. Δεν έχει να κάνει με το ποιός θα πάρει την δημαρχία. Έχει να κάνει με το τι παραμύθια ακούμε εδώ και μερικούς μήνες. Κανένας δεν βγήκε να πει, ότι ξέρεις έτσι και δεν πάρω χρίσμα από κόμμα θα την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια.
  Ο Ευθυμιάδης άνετα θα μπορούσε να ήταν ενταγμένος στον Μπουτάρη, αλλά είχε την προσωπική του φιλοδοξία που δεν την εμφάνιζε πουθενά. Ενδιαφερόταν για την πόλη, όπως όλοι…

  Argos

  September 10, 2010 at 1:40 pm

 3. Μα εννοείται ότι οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για Δήμαρχος κρύβει φιλοδοξία, ποιός πιστεύει το αντίθετο; Για μένα όμως το θέμα είναι μόνο πώς εξυπηρετείται η πόλη.
  Όσο για το αν θα έπρεπε να πει εξαρχής ότι αν δεν πάρει το χρίσμα θα την κάνει, αυτό δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό..Θα ακύρωνε την όποια πιθανότητα να το παρει σε αυτήν περίπτωση..!!
  Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Ευθυμιάδης είναι επιχειρηματίας και ως τέτοιος και γνωρίζοντας πλέον ότι δεν έχει ελπίδα, σκέφτεται και την οικονομική θυσία χωρίς αντίκρυσμα που πρέπει να κάνει και εμένα μου φαίνεται λογικό αυτό. Το προτιμώ από την αδιέξοδη αρρώστια με την πολιτική που οδηγεί σε εξαρτήσεις.
  Τέλος ότι δεν κατεβαίνει αυτόνομα δε σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την πόλη (δε λέω και ότι ενδιαφέρεται σίγουρα βέβαια), απλά πιστεύω ότι δεν προκύπτει από τη στάση του το συμπέρασμα που βγάζεις.

  Fil

  September 10, 2010 at 2:28 pm

 4. Ίσως, απλά είμαι επηρρεασμένος από όλη την στάση του και κυρίως από την “πρώτη” του

  Argos

  September 10, 2010 at 2:42 pm

 5. Αν και δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε λέγοντας πως είστε επηρεασμένος από την “πρώτη” και την “όλη στάση”, νομίζω ότι βιάζεστε να καταλήξετε σε συμπεράσματα από το δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας. Η φιλική σχέση των δύο δεν ήταν ποτέ μυστικό, ούτε και η διάθεση για συνεργασία. Πράγματι, γίνονται συζητήσεις, αλλά δεν υπάρχει τίποτε τετελεσμένο.
  Άλλωστε, οι διαθέσεις και τα λόγια απέχουν πολύ από τις πράξεις – όπως ο ίδιος σας έχετε γράψει δύο μήνες πριν…

  nikos

  September 10, 2010 at 9:22 pm

 6. Κατ’ αρχήν να σας ευχαριστήσω για το σχόλιο.
  Το θέμα εδώ δεν είναι να καταλάβεται εσείς εμενα όσο εγώ και οι υπόλοιποι εσάς.
  Η φιλική σχέση οποιουδήποτε δεν “ποινικοποιείται”, πολύ περισσότερο σ’ αυτή την πόλη που είμαστε όλοι λίγο πολύ γνωστοί.
  Βγήκατε και δηλώσατε την πρόθεσή σας να κατεβείτε για δήμαρχος, ενώ είχατε την φιλική σχέση με τον κ. Μπουτάρη. Δεν είχατε μηχανισμό και ευελπιστούσατε στην στήριξη κάποιου μεγάλου κόμματος και ακτά προτίμηση και των 2 μεγάλων.
  Τελικά δεν ήσασταν ο εκλεκτός . Μετά το χρίσμα στον κ. Μπουτάρη δηλώνετε και τα 2 μέρη ότι συζητάτε. Γιατί;
  Θέλω να πω ότι αν θεωρείτε ότι ο κ. Μπουτάρης είναι κατάλληλος για δήμαρχος, με την δικιά σας προσθήκη στην ομάδα του, τότε γιατί δεν επιδιώξατε από την αρχή να κατεβείτε μαζί του; Το μόνο που άλλαξε, από την πρώτην συγκέντρωσή σας είναι το χρίσμα.
  Θεωρώ πιο έντιμη πράξη την παραίτησή σας από την διεκδίκησει οποιασδήποτε θέσεις στο επόμενο δημοστικό συμβούλιο, αν πιστεύεται ότι δεν μπορείτε να πάρετε την θέση του δημάρχου. Έντιμη κυρίως για αυτούς που πιστέψανε στην υποψηφιότητά σας.
  Έχετε δίκια όταν αναφέρεστε στην απόσταση έργων και λόγων και αυτό προσπαθώ, ανεπιτυχώς ίσως, να εξηγήσω.

  Argos

  September 11, 2010 at 4:24 am

 7. Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι ότι το ζητούμενο είναι να αλλάξει η προοπτική και η δυναμική της πόλης, και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες είναι να επιλέξουμε μια διαφορετική ομάδα διοίκησης. Ο μηχανισμός της κίνησης “Θεσσαλονίκη: η πόλη μπροστά” δεν έχει την αναγνωρισιμότητα, την κομματική στήριξη ή την εκλογική εμπειρία της Πρωτοβουλίας, αλλά δεν στερείται ούτε περιεχομένου, ούτε ικανοτήτων που μπορούν να συμπληρώσουν και να επαυξήσουν τη δυναμική της. Το … προξενιό αυτό δεν μπορεί να καταλήξει σε γάμο από τη μια μέρα στην άλλη, και ούτε σημαίνει ότι θα καταλήξει. Λυπάμαι αν θεωρείτε ότι “δεν τα βρίσκουμε στις καρέκλες”, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό. Δεν γνωρίζω που θα καταλήξει η προσπάθεια συνεργασίας, αλλά, ακριβώς για λόγους εντιμότητας και συνέπειας απένταντι σε όσα ονειρευόμαστε για τη Θεσσαλονίκη, οφείλουμε να προσπαθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Ο καθένας μας θα έχει το δικο του μερίδιο ευθύνης – μεγαλύτερο ή μικρότερο – για το αποτέλεσμα.
  Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, καλή σας ημέρα

  nikos

  September 11, 2010 at 11:54 am

 8. Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας είναι ολιγόλογο και φαίνεται ακριβές. Είναι μάλλον πολύ προσεκτικός ο κ.Ευθυμιάδης ή τον σεβάστηκε ο Κυρ-Γιάννης λόγω της φιλίας του.
  Απλά το επισημαίνω γιατί σε άλλες περιπτώσεις (που πιθανά θα επαναληφθούν) η Πρωτοβουλία παρουσιάζει παρόμοιες επαφές-συναντήσεις όπως της ταιριάζει διαστρέφοντας (υπέρ της εννοείται) το πραγματικό περιεχόμενο των επαφών (Ο Τρεμό και ο Τζήκας -τουλάχιστον- κάτι θα ξέρουν φαντάζομαι).

  ___
  H παρατήρηση του Argos: “Το μόνο που άλλαξε, από την πρώτην συγκέντρωσή σας είναι το χρίσμα.” είναι ακριβής αλλά αντικειμενικά (το χρίσμα) δημιούργησε/καθόρισε/ξεκαθάρισε μία κατάσταση που πιθανόν να απαιτεί “προσαρμογή” και “ευελιξία”. Δε θεωρώ κακό την αναθεώρηση.
  Εξάλλου -όπως λέει η παλιά κινέζικη παροιμία- “Οι (εκλογικές) συνεργασίες* δεν είναι γάμοι για να γίνονται από έρωτα, συνοικέσια είναι.”

  *το ίδιο ισχύει και για τις συγχωνεύσεις ή εξαγορές εταιρειών. Δεν το ανέφερα όμως έτσι γιατί μάλλον θα παρερμηνευόταν και μάλλον θα αδικούσε τον κ.Ευθυμιάδη.

  Βλαδίμηρος

  September 11, 2010 at 4:55 pm

 9. Ο Μπουτάρης συνεχίζει να απογοητεύει. Ξαφνικά όλοι συζητάνε περί “δημιουργίας”. Και μάλιστα ποιοί; Kάτι κουρασμένα παλληκάρια με άσπρα μαλλιά.

  Dark Angel

  September 12, 2010 at 3:34 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: