Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Το ποντίκι που βρυχάται

with one comment

Χθες ο Μπουτάρης είπε να του την πει του Παπαγεωργόπουλου, όχι ότι δεν του την έχει ξαναπεί. Είπε όμως να του την πει τώρα και παραμονές εκλογών μπας και ασχοληθούν μαζί του και συσπειρωθούν οι ΠΑΣΟΚοι που αρμενίζουν δεξιά και αριστερά.

Το δελτίο τύπου του λέει :

Αντί  ο απερχόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να απειλεί με αγωγές τον υποψήφιο Δήμαρχο της «Πρωτοβουλίας», Γιάννη Μπουτάρη, θα έπρεπε να  απολογηθεί στο λαό της πόλης για την υπεξαίρεση 23,5 εκατ. Ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, στα οποία δεν συνυπολογίζονται άλλα 8 εκατ. Ευρώ από τις οφειλές προς τη ΔΟΥ, ούτε οι τόκοι υπερημερίας, αλλά ούτε και τα πρόστιμα.

Το ενδιάμεσο πόρισμα της  οικονομικής επιθεωρήτριας Θεσσαλονίκης, Αναστασίας Τσεμπερά (28/8/2009), ήταν κόλαφος για τον κ. Παπαγεωργόπουλο,  γιατί ο υπηρεσιακός παράγοντας στην κορυφή της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν μερίμνησε για την εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος στα λογιστικά του Δήμου, ούτε άσκησε έλεγχο για τα χιλιάδες παραποιημένα παραστατικά και τα πλαστογραφημένα τιμολόγια, τα οποία εκδίδονταν επί σειρά ετών, ούτε επέβαλλε πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του κατηγορούμενου, μόλις αντιλήφθηκε την καταχρηστική συμπεριφορά κατά τη διαχείριση χρημάτων, δεδομένου ότι, όπως ο ίδιος ο κατηγορούμενος  αναφέρει στην κατάθεσή του, «ο Δήμαρχος γνώριζε για το τι έκανε» ( σελ. 206 του πορίσματος).

Κύριε Παπαγεωργόπουλε, εάν επί της ουσίας έχετε να πείτε κάτι γι’ αυτή τη δυσώδη υπόθεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης και σε σχέση με τη διασπάθιση χρημάτων που αποτελούσαν οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχει καλώς.

Εάν μπορείτε να εξηγήσετε στους Θεσσαλονικείς γιατί οι εμπλεκόμενοι «δεν εφάρμοσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τις ισχύουσες διατάξεις των νόμων, των βασιλικών διαταγμάτων «περί οικονομικής διοικήσεως και λογιστικού των Δήμων και Κοινοτήτων και των σχετικών εγκυκλίων», με αποτέλεσμα επί 7 ολόκληρα χρόνια να κάνουν φτερά δεκάδες εκατ. Ευρώ από τα ταμεία, του Δήμου, πάλι έχει καλώς.

Κύριε Παπαγεωργόπουλε, με το να ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή της πόλης δεν απαντάτε στα ερωτήματα που γεννιούνται στη σκέψη κάθε Θεσσαλονικιού. Αφήστε, λοιπόν, τις απειλές περί αγωγών, γιατί με τέτοιες ενέργειες δεν αποτινάσετε τις πολιτικές σας ευθύνες  ούτε μπορείτε να διεκδικείτε «άφεση αμαρτιών» για τα έργα και τις ημέρες  της διοίκησής σας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ωραία, του την είπε. Του έκανε τα μούτρα από κρέας. Ποιός; Ο Μπουτάρης. Είναι γνωστό ότι δεν μασάει προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του. Είναι γνωστό ότι δεν κάνει ποτέ πίσω. Ποτέ και μπροστά σε καμία απειλή. Είναι όμως έτσι;

Αντιγράφω από την Μακεδονία της 10/04/2008 :

Ο ίδιος είχε προαγγείλει την κατάθεση αγωγής εναντίον της κυρίας Αράπογλου για ηθική βλάβη, εξαιτίας όσων “συκοφαντικών” σχολίων έχει κάνει σε βάρος του, ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, όπως ανέφερε χθες, η αγωγή δεν έχει κατατεθεί ακόμη λόγω της απεργίας των δικηγόρων.

Για τους ίδιους λόγους ο κ. Παπαγεωργόπουλος κατέθεσε αγωγή και εναντίον του επικεφαλής της “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” Γιάννη Μπουτάρη, αξιώνοντας, όπως και στην περίπτωση της Χρύσας Αράπογλου, αποζημίωση ύψους 1 εκατ. ευρώ υπέρ του δημοτικού βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”.

Αυτό για υπόθεση κακοδιαχείρισης πριν από το σκάνδαλο των 33 εκ.

Οκτώ μήνες αργότερα ο δήμαρχος αποσύρει την μύνηση κατά του Μπουτάρη, όπως διαβάζουμε πάλι από την Μακεδονία της 09/12/2008 :

Η προσέγγιση των δύο πλευρών έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μπουτάρη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Μ”, ο επικεφαλής της παράταξης Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη, λίγο πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τον κ. Παπαγεωργόπουλο στο γραφείο του. Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και οι δύο άνδρες συζήτησαν για αρκετή ώρα. Ο κ. Μπουτάρης εξήγησε στον δήμαρχο ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να τον θίξει προσωπικά, εξήγηση την οποία αποδέχθηκε ο κ. Παπαγεωργόπουλος. Του ζήτησε όμως όλα αυτά να τα διατυπώσει και εγγράφως. Την επομένη ο κ. Μπουτάρης απέστειλε πράγματι επιστολή προς τον δήμαρχο, στην οποία εκφράζεται με επαινετικά λόγια για τον κ. Παπαγεωργόπουλο, αναφέροντας παράλληλα ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον μειώσει με τις επίμαχες δηλώσεις του. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν το περιεχόμενο αυτής της επιστολής θα δημοσιοποιηθεί.

Η κυρία Αράπογλου συνέχισε και δικαιώθηκε.

Σήμερα ο κ. Μπουτάρης βρυχάται. Αύριο;

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Άυριο; Θα πετάξει την ασπίδα του και πάλι όπως συνηθίζει…

    Dark Angel

    October 6, 2010 at 7:02 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: