Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Φραπές διαλόγου

with 5 comments

 

11 το πρωί και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, αντί να είναι μέσα στον «Αλέξανδρο», για τη εκδήλωση του βήματος διαλόγου της Αριστεράς, ήταν αραχτοί στον Καφεναί. Ο Argos γκρίνιαζε ήδη: εν μέσω δημοτικών κι αυτοί κάνουν ομιλία για την αριστερά, ουστ, και τα σχετικά.

Μπήκαμε μέσα.

Πάντως είναι ωραίο πράγμα αυτές οι εκδηλώσεις της αριστεράς. Ακόμη κι αν δεν ξέρεις κανέναν με το όνομά του, τους ξέρεις όλους φατσικά. Είμαστε τόσο λίγοι άλλωστε.

Ο «Αλέξανδρος» πάντως ήταν γεμάτος, δεν ξέρω πόσους χωράει. Ο argos έβγαλε φωτογραφίες και έκανε pr ακόμη και με τους αντικαπιταλιστές.

Και ξεκίνησαν οι ομιλητές: πρώτος ο Σακελλαρόπουλος, καθηγητής στην Πάντειο, μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Επειδή δεν κρατούσα σημειώσεις και είχα και τον Argos να γκρινιάζει περί ατελέσφορης αριστερής ρητορικής, περί μη πραγματοποιήσιμων αιτημάτων, «ναι καλά, μας τα είπανε κι άλλοι» κτλ., παραθέτω περιληπτικά όσα είπε: τις γνωστές θέσεις περί στάσης πληρωμών, έξοδο απ’ την ΕΕ κτλ. Στάθηκε αρκετή ώρα στο γεγονός ότι παρά την ακραία επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας η αντίδραση φαίνεται να είναι πολύ ήπια.

Ο argos πάλι είχε ενστάσεις: «Εχουν κανέναν που να μην είναι πανεπιστημιακός ή δημόσιος υπαλληλος;» μουρμούριζε.

Ο Π. Παπακωνσταντίνου ακολούθως, το ίδιο ζήτημα, της φαινομενικής ήττας του κινήματος, το προσέγγισε ψυχαναλυτικά. Θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός έχει ξεπεράσει το στάδιο της άρνησης και το στάδιο του θυμού, και βρίσκεται στο τρίτο στάδιο τώρα, αυτό της κατάθλιψης, άρα, είπε, παρότι τα πράγματα φαίνονται αλλιώς, στην πραγματικότητα είμαστε ένα βήμα μπροστά απ’ τους Γάλλους στην ανάλογη σύγκριση, καθώς αυτοί τώρα βρίσκονται στο β’ στάδιο, αυτό του θυμού. Δεν έκρυψε στο τέλος της ομιλίας του ότι ο πραγματικός στόχος είναι η ανατροπή του καπιταλισμού. Για να γίνει αυτό, είπε,  η Αριστερά πρέπει όχι μόνο να είναι αντισυστημική αλλά και να προβάλλει συγκεκριμένες θέσεις και να μη φοβάται να νικήσει στους αγώνες που δίνει.

Ο Ευτύχης Μπιτσάκης διαχώρισε τη θέση του απ’ τους προηγούμενους ομιλητές, προτείνοντας μια πιο συνετή πορεία προς τον ίδιο στόχο. Για να επιτευχθούν τα μαξιμαλιστικά και ανατρεπτικά αιτήματα της αριστεράς, είπε ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε βήμα βήμα, προασπιζόμενοι τα εργασιακά δικαιώματα τα οποία δέχονται συνολική επίθεση. Για την έξοδο απ’ την ΕΕ διατύπωσε τις αμφιβολίες του και τόνισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Μετά το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Συμπτωματικά(;) παρατηρήθηκε αποχώρηση αρκετών εκ των παρισταμένων. Μαζί τους κι εμείς.

Θα το κάνω ποστ, είπα στον Argos.

Να το κάνεις, μου είπε.

Στο frappelections, του είπα.

Τι σχέση έχουν αυτές οι βλακείες με το frappelections και τις δημοτικές εκλογές; tσατίστηκε.

Ηταν μια εκδήλωση, του λέω, του βήματος διαλόγου για μια αριστερά αντιμνημονιακή εν μέσω κρίσης. Αυτό δεν είναι άλλωστε το διακυβευμα αυτών των εκλογών, είτε μας αρέσει είτε όχι; Υπέρ ή κατά του μνημονίου; Ολοι το θέτουν στο επίκεντρο, απ’ τον Κλεισιάρη μέχρι τον Παπαθεμελή.

Και αράξαμε να πιούμε το φραπέ μας.

Οσο έγραφα αυτός γκρίνιαζε.

Είμαι σίγουρος ότι θα με διαγράψει απ’ το Φραπελέξιονζ εντέλει, ο κρυφοσταλίνας.

ΥΓ1 Ελπίζω η… αριστερή κυρία που ενοχληθηκε απ’ τη φωνούλα ενός δίχρονου πιτσιρικά και απαίτησε να τον βγάλουν έξω(!!!) να μην είναι μάνα.

ΥΓ2. Δίπλα απ’ τον Αλεξανδρο, στη Λέσχη Αξιωματικών, την ίδια ώρα μάλλον είχε εκδήλωση κάποιος υποψήφιος του Γκιουλέκα. Πόσο ταιριαστό…

Written by panwsk

October 24, 2010 at 1:38 pm

Posted in Uncategorized

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. O Argos γρίνιαζε; Δεν το πειστέβω!

  Dark Angel

  October 24, 2010 at 2:02 pm

 2. “…διαχώρισε τη θέση του απ’ τους προηγούμενους ομιλητές, προτείνοντας…” ε να εκεί είναι το πρόβλημα. Βάλε στην αρχή ένα οποιοδήποτε όνομα και στο τέλος μια θεωρία και θα έχεις τη σημερινή κατάσταση. Είναι μετά να μη γκρινιάζει ο Argos? Την καλησπέρα και την αγάπη μου…

  Ioannis Skordopoutsoglou

  October 24, 2010 at 11:31 pm

  • Dark, δεν λες καλά που δεν με κατηγόρησε για “υπόγεια αριστεριστικη προπαγάνδα μέσω του frappelections”!

   Aδερφέ Σκόρδο, ήταν μια πρωτοβουλία του αριστερού βήματος διαλόγου (με έμφαση στη λέξη “διάλογος”). Τι είδους διάλογος θα ήταν χωρίς διαφωνίες και χωρίς διαφορετικές θέσεις ή θεωρίες;

   panwsk

   October 24, 2010 at 11:39 pm

 3. Και απ’ όλο το ποστ εγώ θα σταθώ στην κυρία με την απαίτηση εξοστρακισμού του δίχρονου, καθώς συμπυκνώνει το πρόβλημα των “αριστερών” και των “διαλόγων” τους.
  Υ.Γ. Σχετικοάσχετο: Σε ξενοδοχείο της Μυκόνου ταμπέλα: Not gay or children friendly (!!!!!!)

  marea

  October 25, 2010 at 10:05 pm

 4. έχεις δίκιο bro για την εκδήλωση. Εγώ για το πως είναι η αριστερά σήμερα μίλησα.

  Ioannis Skordopoutsoglou

  October 26, 2010 at 12:47 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: