Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Οι Μουλάδες του Βορρά

with 9 comments

“…αν δεν σταματήσει την εναντίον μου κριτική και δεν ανακαλέσει τα όσα εναντίον έχει πει δεν πρόκειται να εκλεγεί δήμαρχος Θεσσαλονίκης.”

Αυτή η φράση αποδίδεται στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο όταν απευθύνθηκε στο Παπανδρέου στην σημερινή δοξολογία στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου για να κάνει τα παράπονα του για τον Μπουτάρη, με τον οποίο αρνήθηκε να κάνει χειραψία.

Είναι γνωστό ότι ο Μπουτάρης έχει κατ’ επανάληψη καταφερθεί ενάντια στον Άνθιμο είτε χαρακτηρίζοντας τον Ταλιμπάν είτε εστία του κακού


Αν έχει δίκιο ο Μπουτάρης ή αν ήταν έξυπνη επικοινωνιακή κίνηση να ανοίξει κόντρα με τον Άνθιμο δεν το εξετάζω.
Αλλά αν γίνει επιτρεπτό από το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας ένας μητροπολίτης να κάνει τέτοιες δηλώσεις ή να προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών νομίζω ότι λίγο απέχουμε από το ΙΡΑΝ όπου οι Μουλάδες σε απόλυτο βαθμό ελέγχουν τις εκλογές της χώρας εκείνης.

Επίσης ελπίζω ο Μπουτάρης να αντισταθεί στις προτάσεις του επικοινωνιακού του επιτελείου να πάει και να κάνει δήλωση μετανοίας στον Άνθιμο. Γιατί μπορεί μπροστά στις κάμερες ο πανέξυπνος επικοινωνιακά Άνθιμος να παίξει το παιχνίδι της συναίνεσης αλλά είναι δεδομένο ότι υπογείως θα κάνει τα πάντα για να εκπληρωθεί η απειλή του.

Update: Ο Άνθιμος επιβεβαίωσε τα παραπάνω λέγοντας : “Χτες ο κ. Μπουτάρης με αποκάλεσε Μουτζαχεντίν. Αυτό που του είπα εγώ είναι ότι, αν δεν ανακαλέσει, δεν θα δει Δημαρχία. Ότι έκανα, το έκανα για λόγους ηθικής άμυνας.”
Update 2: Και η απάντηση του Μπουτάρη στον Άνθιμο

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Επειδή ο Μπουτάρης στα σίγουρα δεν είναι θρησκευόμενος αλλά προσπαθεί να είναι πολιτικός, στο επόμενο post θα σου έχω τα όμορφα του 2006

  Argos

  October 26, 2010 at 7:25 pm

 2. Μου αρέσει που παίρνεις στα σοβαρά τις δηλώσεις του Άνθιμου. Tι θα κάνει δηλαδή; Θα του στείλει τις 7 πληγές του Φαραώ;

  Dark Angel

  October 27, 2010 at 12:23 am

  • Εγώ δεν τον παίρνω καθόλου στα σοβαρά.
   Ούτε πιστεύω πως οι δηλώσεις του Άνθιμου θα κάνουν καμία διαφορά γιατί έτσι και αλλιώς αυτοί που ακολουθούν τις επιταγές του ´Ανθιμου δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσουν Μπουτάρη.

   Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι δεν υπήρξε αντίδραση στην έπαρση του από τους πολιτικούς που πρέπει να του κόψουν τον αέρα και να ξεκαθαρίσουν ότι κανένας παπάς δεν έχει το δικαίωμα να μπλέκεται στα πολιτικά. Οι παπάδες έχουν την θέση τους που είναι μακριά από την πολιτική (και την επιστήμη και τον πολιτισμό επίσης)

   thanosk

   October 27, 2010 at 10:54 am

 3. Αγαπητοί φίλοι
  Σας στέλνουμε τη δήλωση του Χρ. Μάτη, χθες μετά την τελετη στον Αγ.Δημήτριο

  «Όλοι τιμούμε την εκκλησία. Καλό θα ήταν όμως να τιμά και εκείνη το ρόλο της. Δυστυχώς με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης έχουμε διαφορετική άποψη για αυτό το ρόλο. Εμείς είμαστε συμπαραστάτες μιας εκκλησίας που όπως έλεγε πρόσφατα και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καταβάλλει «προσπάθειαν ἀντιμετωπίσεως τῆς περιβαλλοντικῆς κρίσεως, ἀφήνοντας ὀπίσω τάς ὅποιας διαφοράς καί πάθη ἔχουν εἰς τήν διάρκειαν τῆς ἱστορίας χωρίσει λαούς καί ἔθνη».
  Ο κ. Άνθιμος πιστεύει σε μία εκκλησία που δηλώνει ότι στην Ομόνοια «μαύρισε ο τόπος και μας έπνιξαν οι άνθρωποι που ζητούσαν επαιτεία» και διατηρεί για τον εαυτό της το δικαίωμα να επηρεάζει την εκλογική διαδικασία, δηλαδή να υποστηρίζει τον Κώστα Γκιουλέκα.
  Εμείς με αυτές τις απόψεις δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ! Όποιος θέλει να δει να διοικήσει, ας ζητήσει ψήφο. Αλλιώς προσβάλει και τους πολίτες και τη δημοκρατία. Η εκλογική διαδικασία δεν είναι master chef για να έχει κριτές στο τέλος.
  Σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι τιμά την εκκλησία. Αυτό που πρέπει να τιμά περισσότερο είναι το λόγο του για να μη χρειάζεται να ανασκευάζει διαρκώς όσα λέει.»

  Οικολογια στην πράξη

  October 27, 2010 at 8:41 am

  • o Άνθιμος όμως δεν ανέφερε τον κ. Μάτη.

   Dark Angel

   October 27, 2010 at 12:51 pm

 4. […] Αφήνουμε να δημιουργηθούν εντυπώσεις με την αντίδραση… […]

 5. […] του αλλά και να μην το είχε κάνει ο Μητροπολίτης φρόντισε και για αυτό, και ο Ζαριανόπουλος φαντάζομαι θα […]

 6. […] προκειμένου να αποφύγει και τα ευτράπελα του πρόσφατου παρελθόντος και της απίστευτης κόντρας που είχε ξεσπάσει στις […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: