Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Έμβλημά μας η συνέπεια

with 5 comments

Στις 25/10 έλαβα σε e-mail την παρακάτω πρόσκληση από την Πρωτοβουλία :

Κατά τις 7 έλαβα και το δελτίου τύπου για την επιτυχία του …event. Το αντιγράφω αυτούσιο μα΄ζι με τις φωτογραφίες που μοίρασε η Πρωτοβουλία. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δική μου εμπειρία από την εκδήλωση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι υποψήφιοι του Α’ Διαμερίσματος

καταγράφουν τα προβλήματα του κέντρου

Υπό τους ήχους σαξόφωνου και με λαμπρό ήλιο οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του Α΄ Διαμερίσματος  της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», σήμερα από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι, προτού ζητήσουν την ψήφο των δημοτών, κατέγραψαν ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι  κάτοικοι του κέντρου και συζήτησαν μαζί τους για τις ενδεχόμενες δυνατές λύσεις.

Στη συνάντηση, που έγινε στην πλατεία Ναυαρίνου, οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοτών για το πως θα ψηφίσουμε την 7η Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί η ακύρωση ψηφοδελτίων.

Τα θέματα που τέθηκαν ήταν τα αναμενόμενα: πράσινο, παγκάκια, σκουπίδια, τραπεζοκαθίσματα, καθαριότητα…

Όσοι δημότες δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη συνάντηση αυτή μπορούν να γράψουν το πρόβλημα/θέμα/πρόταση για τη γειτονιά τους στο e-mail protovoulia@netone.gr ή να το στείλουν με φαξ στο 2310 234 404.

Όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν στη συνάντηση θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της «Πρωτοβουλίας».

Να σημειώσουμε ότι η συνάντηση είχε  φιλόξενο οικοδεσπότη το καφέ Elite, το οποίο προσέφερε “άρτον” και….σουβλάκια για την όρεξη.

Από το Γραφείο Τύπου


Ο Μπουτάρης στην εκδήλωση. Τι ώρα ήρθες;

Η συζήτηση;

Πολίτης συζητά με υποψήφιο;

Η δικιά μου εκδοχή

Όχι μόνο κατοικώ στο Α’ Διαμέρισμα αλλά από φέτος ψηφίζω και σ’ αυτό, μια και μέχρι τις τελευταίες εκλογές ψήφιζα στο Δ’.  Είπα λοιπόν να πάω για να δω τι έχουν να μου πουν αυτοί που ζητούσαν την ψήφο μου. Παρ’ ότι η πρόσκληση δεν αναφέρει συζήτηση με τον Μπουτάρη, για κάποιο λόγο θεώρησα δεδομένο ότι θα ήταν εκεί. Σε κάθε περίπτωση βέβαια περίμενα να ξεκινήσει η εκδήλωση/συζήτηση στις 12 και γι’ αυτό είπα να πάω λίγο αργότερα. Στις 12:15 έκατσα στο τραπέζι του καφέ Ελιτ, παράγγειλα μια σοκολάτα και χάζευα ανθρώπους με καρτελάκια στο πέτο που λέγανε ποιοί υποψήφιοι ήταν. Η σοκολάτα ήρθε αντάλλαξα δυο κουβέντες με τον Σταύρο Κωσταντινίδη που του ευχήθηκα και καλή επιτυχία. Περίμενα παρακολουθώντας ένα ταμπλό με τον χάρτη της Θεσσαλονίκης που τον είχαν σε μια καρέκλα και εκείνη την στιγμή τον μετέφεραν από το καφέ Ελίτ στην γωνία της πλατείας με την Απελλού, κοντά στο καφέ Αστόρια.

Φωτογραφία στη 1, λίγο πριν φύγω

 

Ο κόσμος καθόταν συζητούσε, έπινε τον καφέ του και περίμενε. Προφανώς σαν και μένα περιμέναμε να αρχίσει κάτι. Εις μάτην. Υποτίθεται ότι η εκδήλωση θα γινόταν έξω από το Ελίτ. Ενδιάμεσα εμφανίστηκε ένας πρώην συνάδελφός μου και έκατσε μαζί με την παρέα του στο τραπέζι μου και σε λίγο ήρθε και ο @insideabox. Η ώρα είχε πάει ήδη 12:45 και δεν κουνιόταν φύλλο.  Κάπου στο βάθος ο teacherdude στο βάθος περίμενε μπας και εμφανιστεί κανένας και χάζευε το ταμπλό με τον χάρτι της Θεσσαλονίκης. Το μόνο ενδιαφέρον που παρατήρησα ήταν μια υποψήφια να μιλά σε έντονο ύφος με έναν κύριο που μου τον είχαν δείξει στην εκδήλωση στο λιμάνι σαν τον υπεύθυνο της καμπάνιας του Μπουτάρη.

Διαβουλέυσεις;

 

Η κυρία μιλούσε κάτι για προβολή και έκανε έντονα παράπονα στον κύριο, ο οποίος την πήρε μακρι’α από τα τραπεζάκια με τον κόσμο και κάτσανε στην απέναντι μεριά του δρόμου, να τα βρούνε. Δεν έδωσα παραπάνω σημασία, άλλωστε δεν μπορούσα πια να ακούσω και είπα να την κάνω, πληρώνοντας την σοκολάτα. Η ώρα είχε πάει ήδη 13:00 και νομίζω ότι το στήσιμο μιας ώρας ήταν πάρα πολύ για μια εκδήλωση όπου οι υποψήφιοι θα μιλούσαν και μαζί μου. Ο PanwsK που είχε έρθει να δει και αυτός την εκδήλωση, ξεκίνησε με την καλή του προς τον Καφεναί και εγώ μαζί με τον Insideabox πήγαμε να πάρουμε το μηχανάκι του, που ήταν δίπλα από το …installation με τον χάρτη της Θεσσαλονίκης και όπου μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι μοιράζανε φυλλάδια. Όπως θα δείτε και στις επόμενες φωτογραφίες, η …συζήτηση με τα κίτρινα χαρτάκια δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. Η ώρα είναι 13:00

Ωραίος Χάρτης - Έχουμε και φυλλάδια

Ο χάρτης παρέα με την αφίσα του Μπουτάρη.

Αν κρίνω από τις φωτογραφίες του Δελτίου Τύπου, η …εκδήλωση ήταν εκεί που είχαν στήσει τον χάρτη και η οποία στα σίγουρα ξεκίνησε μετά την μια. Αν η εκδήλωση ήταν εκεί, γιατί μας κάλεσε στο Ελίτ; Δεν θέλω να πιστεύω, απλά για να καταναλώσουμε 2-4 ευρω. Αν η συζήτηση ήταν να γίνει μετά την μια γιατί μας φώναξαν από τις 12; Αν δεν μαζεύτηκε κόσμος, θα ήταν καλύτερα να βγούνε και να μιλήσουν για την αδιαφορία του κόσμου.

Δεν ξέρουν τι εννοούν όταν λένε ελάτε να συζητήσουμε, στην Πρωτοβουλία, αλλά σίγουρα έμαθα τι εννοούνε όταν μιλάνε για συνέπεια.

Εντάξει παιδιά, συνεχίστε έτσι και σε περίπτωση που εκλεγείται κοιτάξτε να ακολουθήσετε τον ίδιο δρόμο, όχι τίποτα άλλο αλλά για να δείξετε πόσο διαφέρετε από την σημερινή διοίκηση του δήμου.

Advertisements

5 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

  Ο "έτσι"

  October 30, 2010 at 8:26 pm

 2. ωραία ανταπόκριση από το μέτωπο babe.

  Dark Angel

  October 30, 2010 at 11:40 pm

 3. το flyer είναι για ξύλο. Πως θα αλλάξεις την πόλη κυρ-Γιάννη αν και η καμπάνια σου δεν είναι όμορφη;

  Dark Angel

  October 31, 2010 at 3:07 am

 4. http://protovoulia2010.gr/2010/10/protaseispoliton/

  “Η κίνηση των υποψηφίων του Α’ Διαμερίσματος βρήκε ανταπόκριση και μάλιστα μεγάλη, όπως φαίνεται από τις πολλές ιδέες και προτάσεις που κατέθεσαν στην «Πρωτοβουλία» στη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 30/10, στην πλατεία Ναυαρίνου…”

  Ο "έτσι"

  October 31, 2010 at 2:41 pm

 5. […] εκδήλωση της Πρωτοβουλίας για τους κατοίκους του Α’ […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: