Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Διχασμένο κορμί

with 6 comments

Δεν ξερω πόσοι έχετε δει την ταινία του Μπράιαν ντε Πάλμα Διχασμένο κορμί (“Body Double”).  Η υπόθεσή της είναι περίπου η εξής: Ο Τζέικ φεύγει απο το σπίτι όταν βρίσκει την γυναίκα του να τον απατά. Αποφασίζει να μείνει στο διαμέρισμα ενός αγνώστου, μετα την πρόταση ενός συναδέλφου του, με μόνη υποχρέωση να φροντίζει το σπίτι. Άθελα του γίνεται μάρτυρας στον φόνο μιας μυστηριώδης γειτόνισσας που τον είχε γοητεύσει με την συνήθεια της να χορεύει γυμνή.

Πώς και τη θυμήθηκα ετούτη την ταινία; Ο κος Μπουτάρης με τη συνεντευξή του, που δημοσιευτηκε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδος Θεσσαλονίκης, μου τη θύμισε. Και τον χάρηκα διά την ειλικρίνειά του στην πολύ λογική ερωτηση του δημοσιογράφου.

Ας μου επιτραπεί και μένα όμως να κάνω τον εξής συλλογισμό: ο κος Μπουτάρης, εξέχον στέλεχος της Δράσης του κου Μάνου, είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσ/νίκης με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς. Η κα Ξυροτήρη είναι υποψήφια περιφερειάρχισσα Κ.Μακεδονίας της Δημοκρατικής Αριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον κο Μπολαρη (ποιον;).  Ο κος Μπουτάρης θεωρεί  προφανώς ομοϊδεάτισσά του την κα Ξηροτύρη και για αυτόν λέει ότι θα τη ψηφίσει. Αρα Δημοκρατική Αριστερά =  Δράση = ΠΑΣΟΚ;

Και να σκεφτείς ότι δεν έβαλα καθόλου στο παιχνίδι το παλιό σπίτι της Δημοκρατικής Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ!


Advertisements

Written by panwsk

November 3, 2010 at 8:23 pm

Posted in Uncategorized

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. O Τζόνυ λέει πάντα αυτό που νοιώθει εκείνη τη στιγμή. Και πολύ καλά κάνει κατά την ταπεινή μου γνώμη. Την επόμενη μέρα όμως εμφανίζονται οι υποστηρικτές του και του λένε να τα μπαλώσει. Και αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο θα ταίζουμε τα περιστέρια του Λευκού Πύργου με κορν φλέικς.

  Dark Angel

  November 3, 2010 at 10:08 pm

 2. Και διχασμένο και …τριχασμένο και …
  Την Πρωτοβουλία τη στηρίζουν:
  -Πασόκ
  -Δημοκρατική αριστερά
  -Δράση http://protovoulia2010.gr/2010/09/drasimpoutaris/
  -Ντόρα Μπακογιάννη http://protovoulia2010.gr/2010/09/omilia-mpoutari-2609/ (ακριβώς πάνω από τη φωτό είναι η σχετική αναφορά από τον Μπ.)

  Τη στήριξη της Δράσης αποφεύγει συστηματικά να την αναφέρει ο Μπουτάρης. Ούτε στο λιμάνι, ούτε στις τηλεοράσεις, ούτε στις συνεντεύξεις. Υποθέτω ότι θα του συστήσανε να ξεχάσει το φίλο του τον Μάνο επειδή είναι …πασοκοδιώχτης.
  Είναι ίσως και οι περσινές ευρωεκλογές, όταν ο Μπουτάρης διαβεβαίωνε κατηγορηματικά τους συντρόφους του στην Πρωτοβουλία ότι δε θα συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο και την επόμενη φιγουράριζε στην 5η (ή μήπως 6η) θέση του ευρωψηφοδελτίου της Δράσης με τους Μάνο και Κοντογιαννόπουλο που είχε “τραυματίσει” την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη της Πρωτοβουλίας.

  Στην απόκρυψη της στήριξης της Δράσης τον διευκολύνουν βέβαια και οι δημοσιογράφοι που αναφέρονται μόνο σε Πασόκ και Δημ.Αριστερά.
  Μόνο στο debate της Μακεδονίας αναφέρθηκε ο Μπ. στον Μάνο (τι καλά που θάτανε να ΄χαμε κι άλλους σαν τον Μάνο), και αυτό μετά από την αναφορά του Χρ.Μάτη (ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – Οικολογία στην πράξη).

  Αναφερόμενος στη στήριξη της Μπακογιάννη ο Μπουτάρης ανέφερε επί λέξει “η ΟΜΑΔΑ της κας Μπακογιάννη” (και στο λιμάνι και στην Τράπεζα Πειραιώς κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου).
  Δεν έχει γίνει καμία σχετική αναφορά τις τελευταίες βδομάδες. Δε γνωρίζω αν την …κρύβουν από την Πρωτοβουλία όπως του Μάνου ή τους έβαλε πάγο η Ντόρα και η στήριξη δεν υφίσταται πλέον.

  Βλαδίμηρος

  November 4, 2010 at 2:57 am

  • Φαντάζομαι συνεχίζει να ισχύει η υποστήριξη της Ντόρας μια και στο ψηφοδέλτιο της Πρωτοβουλίας υπάρχει ο Αβραμίδης που θεωρείται ο επικεφαλής των ‘Ντορικών’ στην Θεσσαλονίκη

   thanosk

   November 4, 2010 at 8:44 am

 3. Σχετικά με την Περιφέρεια:

  http://protovoulia2010.gr/2010/10/590/
  Ο κ. Άκης Σακισλόγλου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας, ανέφερε μεταξύ άλλων (σε απάντησή του σε σχόλιό μου):
  “…ένα σπουδαίο πρόσωπο (σημ: εννοεί τον Μπόλαρη) με το οποίο η «Πρωτοβουλία» έχει και θα έχει κοινή αυτοδιοικητική πορεία ως τις εκλογές.” και “…ο κύριος Μπόλαρης δεν μένει στους τύπους και ξεχωρίζει την ουσία της αμέριστης συμπαράστασης που θα έχει στον αγώνα που κάνει για την περιφέρεια.”

  Σε απάντησή μου στον κ.Σακισλόγλου μεταξύ άλλων ανέφερα ότι:” … είμαι σίγουρος ότι θα ικανοποιηθεί ο κ.Μπόλαρης. Δεν είμαι το ίδιο σίγουρος για τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς που συμμετέχουν και στηρίζουν την Πρωτοβουλία…”
  Για την ιστορία, το σχόλιο-απάντησή μου εμφανίστηκε για λίγες ώρες (είχε προλάβει να το προσέξει και ο Argos) και μετά εξαφανίστηκε (δυστυχώς έχω υπόψη μου και άλλες περιπτώσεις ανεξήγητης λογοκρισίας αλλά είναι ξεχωριστό θέμα και δε σκοπεύω να το συζητήσω προεκλογικά).

  Και ήρθε τώρα η δήλωση για την Ξηροτύρη για να …διχάσει τον κορμί/ό των Πασόκων υποστηρικτών της Πρωτοβουλίας. Και επικαλέστηκε μάλιστα ιδεολογικούς λόγους…

  ____
  Λέει εύστοχα ο Dark Angel: O Τζόνυ λέει πάντα αυτό που νοιώθει εκείνη τη στιγμή. Και πολύ καλά κάνει …
  Κι εγώ αυτήν την εντύπωση έχω.
  Και συνεχίζει ο Dark: Την επόμενη μέρα όμως εμφανίζονται οι υποστηρικτές του και του λένε να τα μπαλώσει.
  Και σ’ αυτό συμφωνώ. Αλλά μάλλον είναι πολλές οι φορές που δίκαια του ζητούν να τα μπαλώσει. Κι αυτό γιατί την προηγούμενη μέρα, άλλα είχε πει και συμφωνήσει με τους υποστηρικτές.

  Βλαδίμηρος

  November 4, 2010 at 3:32 am

 4. Πάντως μπορεί ο Στέφανος Μάνος να είναι ένας γνωστός φιλελεύθερος, αλλά ούτε ο Μπουτάρης ούτε ο Κοντογιαννόπουλος μπορεί κανείς να τους θεωρήσει φιλελεύθερους.

  Η Δράση έχω την εντύπωση πως προσπάθησε να αποτελέσει χωνευτήρι του ‘μεσαίου’ χώρου συγκεράζοντας πολλές απόψεις που εφάπτονταν σε κάποια αλλά όχι σε όλα τα θέματα, αλλά η πληθωρική παρουσία του Μάνου μάλλον τους έβγαλε το όνομα ότι είναι Φιλελεύθεροι συνολικά

  thanosk

  November 4, 2010 at 9:06 am

 5. Γιατί πρέπει η έννοια του φιλελεύθερου να συνδέεται με αρνητική χροιά;

  Αν πάλι έχει συνδεθεί αποκλειστικά με ακραίες απόψεις όσον αφορά στην οικονομική δραστηριότητα (γι’αυτό και η αρνητική χροιά, δηλαδή ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει), μάλλον κακώς αποδίδεται στον Μάνο όπως και σε πολλούς άλλους σε αυτή τη χώρα που απλά δε συμφωνούν με τη Σοβιετικού τύπου οργάνωση της οικονομίας μας.

  Fil

  November 4, 2010 at 9:42 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: