Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Οι θέσεις των παρατάξεων : Οικονομία

leave a comment »

Θα προσπαθήσουμε να συγκρίνουμε τις θέσεις των παρατάξεων του δήμου, θεματικά, όπως τις εκφράσανε μέσα από τα προγράμματά του που αναρτήσανε στο Internet. Όπου δεν βρούμε αναρτημένα προγράμματα θα προσπαθήσουμε να τα βρούμε μέσα από δηλώσεις οι οποίες επίσης πρέπει να υπάρχουν στο internet. Όσοι από τους σχολιαστές έχουν υπόψη τους θέσεις που εμείς, ανά κατηγορία, δεν έχουμε περάσει, θα παρακαλέσω να τις προσθέσουν αλλά μαζί με το Link, απαραίτητα. Το τι έχετε ακούσει δεν φτάνει. Χρειαζόμαστε την δέσμευση κάπου καταγεγραμμένη.

Η έκτη ενότητα που εξετάζουμε είναι η Οικονομία και θα δούμε πως την αντιλαμβάνονται οι μονομάχοι. Προγράμματα, έστω και με την μορφή Bullets έχουμε βρει στους:

Μπουτάρη, Γκιουλέκα, Στεργίου, Μηταφίδη, Παπαθεμελή, Ζαριανόπουλου. Ο δε κ. Μπουτάρης πρόσθεσε το τελικό του πρόγραμμα σχετικά πρόσφατα

Ας δούμε λοιπόν τι λένε

Θέση 1η

Ο Μπουτάρης λοιπόν αφού εξηγεί που θα βρει τα λεφτά, για να είμαι ειλικρινής, δεν μ’ έπεισε, ορίζει τους αρχικούς του στόχους : Προσανατολισμός στις νέες τεχνολογίες –τεχνολογικό πάρκο– και την καινοτομία. Προσέλκυση και ανάπτυξη επενδύσεων που θα αφορούν στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, καθώς και την ηλιακή και αιολική ενέργεια.

Ο Γκιουλέκας θεωρεί ότι θα πρέπει  να έχει : Εφαρμογή στοχευμένων δράσεων για τους συμπολίτες μας που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις από τη συγκυρία

Ο Στεργίου συμφωνεί : Θα στηρίξουμε οικονομικά όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα όσους έχουν ανάγκη

Θέση 2η

Ο Μπουτάρης επιτέλους λέει ότι θα κάνει το αυτονόητο : Δημιουργία Τμήματος στον Δήμο, ενταγμένου στις Οικονομικές Υπηρεσίες, το οποίο θα παρακολουθεί και θα υλοποιεί επενδυτικά προγράμματα και δράσεις, ενταγμένα σε κίνητρα ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Κεντρικής Κυβέρνησης.

ο Γκιουλέκας πάλι είπε να κλέψει τον ΓΑΠ : Εξυπηρέτηση τύπου One Stop Shop από τις υπηρεσίες του Δήμου

Ο Παπαθεμελής έχει ακούσει για αυτός ότι και ο Γκιουλέκας αλλά και τον Μπουτάρη  : Διευκόλυνση των πολιτών στην ίδρυση και λειτουργία επαγγελματικών εγκαταστάσεων – Διαχείριση των εθνικών και  ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Θέση 3η

Ο Μπουτάρης λέει πολλά σε μια πρόταση που παραλείπει αυτά που έγραφε το 2006, τις λέξεις μαρίνες και γκολφ : Προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου τουρισμού, με τη δημιουργία επίγειων και θαλασσίων υποδομών, ικανών να προσελκύσουν –σε συνδυασμό και με τις υπηρεσίες της εκπαίδευσης και των συνεδριακών-πολιτιστικών εκδηλώσεων– επισκέπτες-περιηγητές, με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα και χρόνο. Συνεργασία με τους όμορους Δήμους για την δημιουργία ενιαίου και συνεχούς παραθαλάσσιου πάρκου με υποδομές και δράσεις που θα ανταποκρίνονται στα πρότυπα των πόλεων του 21ου αιώνα.

Ο Γκιουλέκας την λέει την μια κακιά λέξη : Ίδρυση Κέντρου Προσέλκυσης και Υποστήριξης Επενδύσεων – Κατασκευή Μαρίνων

Ο Στεργίου θεωρεί ότι πρέπει : Τα τέλη του Δήμου θα είναι μειωμένα και ανάλογα με την αντοχή και τη βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης, του κάθε επαγγελματία και υπόσχεται ότι Θα μειώσουμε κατά 50% τα Δημοτικά Τέλη, στις επιχειρήσεις με ελληνικές επιγραφές καθώς επίσης ότι θα απαλλαγούν από τα Δημοτικά Τέλη οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και θα μειωθούν κατά 50% τα Δημοτικά Τέλη για όλους τους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς.

Ο Παπαθεμελής το επεκτείνει σε όλους : Μείωση δημοτικών τελών.

Θέση 4η

Ο Μπουτάρης αποφασίζει ότι πρέπει να έχουμε  : Καθιέρωσή της πόλης ως αφετηρίας τουρισμού υπαίθρου (θαλάσσιου και ορεινού τουρισμού) καθώς και αφετηρίας θρησκευτικού και αρχαιολογικού τουρισμού (Άγιο Όρος, Βυζαντινές Εκκλησίες, Βεργίνα κ.λπ.). Ανάπτυξη έργων υποδομής που θα αναδεικνύουν τα ιστορικά μνημεία της πόλης και τα τείχη της.

Ο Παπαθεμελής πάλι έχει κατα νου τον Τουρισμό : Νέες θέσεις εργασίας μέσα από τον τουρισμό, την αναβάθμιση της πόλης και ποικίλες προγραμματικές δράσεις του δήμου

Θέση5η

Ο Μπουτάρης λέει ότι θα δημιουργήσει : Πρόγραμμα υποστήριξης και επιμόρφωσης για ανέργους, εφαρμόζοντας πολιτικές οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των ανέργων της πόλης μας.

ο Στεργίου υπόσχεται : Θα στηρίξουμε δυναμικά και στην πράξη όλους τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, για να μην κλείσει ούτε μία επιχείρηση, για να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος.

Ο Μηταφίδης ενδιαφέρεται για τους υπαλλήλους : Καμιά απόλυση εργαζόμενου από το δήμο μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη»

Ο Παπαθεμελής θα δημιουργήσει : Κέντρο στήριξης και προστασίας  των επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων

Θέση 6η

Ο Στεργίου υπόσχεται ότι : θα αξιοποιήσουμε την εθελοντική εργασία εξειδικευμένων επιστημόνων για σημαντικά ζητήματα του Δήμου.

Ο Παπαθεμελής που ξέρει και όλες τις τρύπες της Αθήνας θα φροντίσει να ύπάρξει : Πίεση για επενδύσεις δημόσιες και ιδιωτικές στον παραμελημένο Βορρά.

Όμως ο Παπαθεμελής δεν σταματά, συνεχίζει :

  • Προώθηση συστημάτων προσφοράς υπηρεσιών σε θέματα πολιτισμού, οικολογίας και κοινωνικής φροντίδας
  • Λειτουργική σχέση Πανεπιστημιακής Κοινότητας – Δήμου και μέσω αυτής  Επιμελητηρίων και  παραγωγικών φορέων
  • Τα δύο Πανεπιστήμια μας και το ΤΕΙ είναι πολύτιμες δεξαμενές σκέψης και καινοτομιών

Ο Μπουτάρης έχει και μερικά ακόμα  σχέδια αλλά μπορείτε να τα βρείτε εδώ, έτσι και αλλιώς είναι αρκετά τετριμμένα :

Τα τέλη του Δήμου θα είναι μειωμένα και ανάλογα με την αντοχή και τη βιωσιμότητα της κάθε επιχείρησης, του κάθε επαγγελματία

Written by argos

November 4, 2010 at 11:41 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: