Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα

with 7 comments

Μια φορά κι έναν καιρό οι πολίτες μιας μακρινής χώρας κατάφεραν μετά από δεκαετίες απολυταρχίας να εγκαθιδρυθεί ένα πολίτευμα που το νόμιζαν για δημοκρατία, επειδή ο νονός του πολιτεύματος ήταν λίγο τσεβδός και αντί για τιμοκρατία, που ήταν στην πραγματικότητα, το βάφτισε  δημοκρατία. (Νεότερες μελέτες βέβαια λένε πως στηνπραγματικότητα το πολίτευμα ήταν ατιμοκρατία, αλλά αυτό αποτελεί θέμα μελλοντικής ανάρτησης).

Κλήθηκαν λοιπόν οι πολίτες της χώρας αυτής να εκλέξουν τους τοπικούς εκπροσώπους τους. Ομως οι κυβερνήτες τους είπαν: “ναι, η αλήθεια είναι πως οι εκλογές αυτές έχουν τοπικό χαρακτήρα και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα ψηφίσετε ελεύθερα. Ομως μη τα θέλετε όλα δικά σας: θα ψηφίσετε το έναν απ’ τους δύο που προτείνουμε εμείς”.

Και πρότειναν έναν ανόητο κι έναν αναξιόπιστο. Κι οι πολίτες χωρίστηκαν στα… τρία: όσοι προτιμούσαν τον ανόητο λέγανε αναξιόπιστους αυτούς που προτιμούσαν τον αναξιοπιστο, κι όσοι προτιμούσαν τον αναξιόπιστο θεωρούσαν ανόητους αυτούς που προτιμούσαν τον ανόητο, και οι δύο μαζί θεωρούσαν ανεύθυνους και αδιάφορους όσους δεν θέλανε να διαλέξουν μεταξύ ενός ανόητου και ενός αναξιόπιστου. Αυτοί οι τελευταίοι θεωρούσαν ανόητους και αναξιόπιστους όσους διάλεγαν είτε τον ανόητο είτε τον αναξιόπιστο. Και βλέποντας αυτήν την κατάσταση οι κυβερνήτες  τρίβανε από χαρά τα χέρια τους: τώρα μπορούσαν να αποπεραιώσουν  μια και καλή τους ανόητους, αναξιόπιστους, ανεύθυνους, αδιάφορους και πάνω απ’ όλα αλληλοσπαρασσόμενους πολίτες.

Advertisements

Written by panwsk

November 13, 2010 at 12:16 pm

Posted in Uncategorized

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Κοιτώντας στο παρακάτω link τα βιογραφικά των υποψηφίων παρατηρώ 2 πράγματα σχετικά με το Blog post παραπάνω:

  α) ο Γκιουλέκας έχει το κλασικό βιογραφικό “παλιού” πολιτικού, δηλαδή Νομική – Πολιτικές επιστήμες – νεολαίος κόμματος – Βουλευτής – Υφυπουργός και τώρα υποψήφιος Δήμαρχος

  β) Ο Μπουτάρης (εκτός από καινοτόιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες) έκανε το 2005 μια προσπάθεια να “δημιουργηθεί από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ένα κοινό, ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο”

  Αυτή και μόνο η διαφορά λέει πολλά, τουάχιστον σε μένα!

  Chris

  November 13, 2010 at 12:41 pm

 2. Απ’ το βιογραφικά του καθενός, τα επίσημα και κυρίως τ’ ανεπίσημα, μπορούμε να ανασύρουμε και να θυμηθούμε πολλά, αλλά δεν ξέρω αν αυτό συμφέρει τον Μπουτάρη. Και δεν με ενδιαφέρει να το κάνω, για πολλούς λόγους, ένας από τους όποίους είναι ότι εγώ έχω αποφασίσει τι (δεν) θα κάνω αυριο και δεν θέλω να πείσω κανέναν τι να κάνει ή τι να μην κάνει, για τον απλούστατο λόγο ότι είμαι πολίτης 365 μέρες το χρόνο, όχι μόνο στις εκλογές, και πάνω απ’ όλα σέβομαι 100% τις αποφάσεις των άλλων. Απαιτώ όμως να σέβονται και τις δικές μου.

  panwsk

  November 13, 2010 at 12:46 pm

 3. !

  Dark Angel

  November 13, 2010 at 4:13 pm

 4. Μωρέ κι εγώ σύμφωνος είμαι… ούτε θα πείσω κανένα ούτε θα του πω τι να ψηφίσει, απλή παρατήρηση και σύγκριση των δύο βιογραφικών έκανα (τα οποία είναι από Blog αλλά σε επίσημο ύφος, οπότα κάπου στη μέση είναι η αλήθεια)

  Να και το link που ξέχασα πριν
  http://kogkalidis.blogspot.com/2010/11/blog-post_5382.html

  Chris

  November 13, 2010 at 5:34 pm

 5. Το ξερα ότι στο φιλόξενο τούτο βλογ θα βρισκα και κατανόηση!!! Πανεκ, Νταρκ και φυσικα Αργε, σας νιώθω πολύ δικούς μου ανθρώπους τις τελευταίες μέρες!!! Νομίζω ότι αν δεν ήσασταν εσείς θα είχα ξεριζώσει τους ελεεινούς φοίνικες της Αριστοτέλους και της Ιπποδρομίου απ’ τα νεύρα μου.

  Christina T

  November 13, 2010 at 6:26 pm

 6. http://kibi-blog.blogspot.com/2010/11/13112010_13.html

  “Ίσως αυτό που περισσότερο μας απειλεί σήμερα δεν είναι η «παθητικότητα», αλλά η ψευδο-δραστηριότητα, η παρόρμηση να συμμετέχουμε συγκαλύπτοντας το Τίποτα που στην πραγματικότητα συμβαίνει.”

  Christina T

  November 13, 2010 at 6:38 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: