Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Επικίνδυνες αποστολές

with 2 comments

Το καλύτερο και το πιο ενδιαφέρον πράγμα μού το είπε ο Κ., εκεί που στεκόμασταν έξω από της Ντόρας: Αύριο λέει έχει και πορεία αντιεκλογική.

Αν έχει, θα πάω.

Έχω και μιαν ανία να καταπολεμήσω βραδερφέ κι αυτά τα ιβέντς βοηθάνε.

Το πρόγραμμα χρονικά και χωροταξικά βόλευε για να είμαστε μαζί με τον Μήτσο (τον οποίο χιλιοευχαριστώ για τις φωτό και τα βίντεο, όπως καταλαβαίνεις ουσιαστικά η ανάρτηση αυτή δική του είναι) παντού, έστω για λίγο, έστω με λίγο παραπάνω τρέξιμο. Εξίμισι στης Ντόρας στην αποθήκη Δ στο λιμάνι, επτά στου Καμμένου στον ανοικτό χώρο του λιμανιού, οκτώ στου Καστανίδη στο Βελλίδειο, οκτώμισι στου Σαμαρά στον ανοικτό χώρο της ΔΕΘ. Για να είμαι ειλικρινής, μόνο η φάση Καμμένου μου προκαλούσε το ενδιαφέρον, όντας η πιο καλτ – γραφική.

Η Ντόρα κατάφερε το αυτονόητο: να γίνει το αδιαχώρητο στην μικρή αίθουσα της εκδήλωσης. Αυτά που είπε σε μένα προκαλούσαν το χασμουρητό. Οι ευγενικές κοπέλες που με κεράσαν μεταλλικό νερό ωστόσο αξίζουν ιδιαίτερης μνείας.

Παραπέρα και καθώς έπεφτε ο ήλιος θα ξεσπούσε μια φωτιά στο Λιμάνι στην ομιλία του Καμμένου. Η αντιμνημονιακή καρδιά του ελληνισμού χτυπούσε δυνατά. Είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες! Μη φανταστείς καμιά λαοθάλασσα, αλλά μιλάμε για κόσμο που γούσταρε, εκδηλωτικό, με παλμό και συνθήματα. Και πολλοί νεολαίοι. Με νταούλι και γηπεδικά συνθήματα όπως «Με τον Πάνο τον Καμμένο το μνημόνιο κομμένο».

Πολλές σημαίες βρε παιδιά. Όχι πλαστικές, μικρές, κομματικές. Μεγάλες, υφασμάτινες, μυρωδιαστές, ελληνικές. Τις μοιράζαν «Τελευταία ελληνική, μετά δεν έχει άλλη, μετά μόνο γερμανικές», χαχαχα, γελάκια.

Ο Πάνος βγήκε. Πανζουρλισμός. Δεν βλέπω τίποτε, μόνο σημαιάκια. Και ξάφνου ακούω «Χριστός Ανέστη» από τα χείλη του συντρόφου Καμμένου, (συν. Καμμένου = Συγκαμμένου). Αληθώς ο κύριος, μού βγαίνει ο αυτοματισμός. Παραληρεί το πλήθος καθώς ο Πάνος ο αντιμνημονιακός χαιρετά την αδικημένη από το αθηνοκεντρικό κράτος Θεσσαλονίκη. Όχι, φόρτζα Μπαουγκάρα δεν φώναξε. Μιαν ναυτία τη νιώθω και καλά να πάθω, τι ήθελα εκεί πέρα; Ακούω σκόρπιες λέξεις «προσκυνημένοι, γονατισμένοι, τζορτζ σόρος», ουουουουουου, ουρλιάζουν οι συνέλληνες γύρω μου, σκυλιά, λέει μια ξοπίσω μου, φωτιά και τσεκούρι λέει ένας άλλος, ρε μαλάκα, μου λέει ο φίλος μου ο Μήτσος, όλα αυτά δεν σου θυμίζουν Χρυσή Αυγή; Οντως.

Ο Πάνος Καμμένος είναι καλός όμως. Ξέρει τι πρέπει να πει: κλείνει το μάτι στους νέους «από το ίντερνετ ξεκινήσαμε». Θυμάται το Μακεδονικό, «δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας», ναι, ναι, σε έκσταση το κοινό γύρω μου, «το παλιό πέθανε», ναι, ναι, ναι, θετικές αναφορές σε Καραμναλή («εθνάρχη») και Ανδρέα Παπανδρέου (για τη ρήση του «η ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»), Σαμαράς – Βενιζέλος συγκυβέρνηση των τραπεζών (εδώ συμφωνώ, για να είμαι ειλικρινής), «είμαστε πολλοί γιατί είμαστε όλοι», σουρρεαλίζει, «τους χαλάμε τα σχέδια», αναφέρεται και στους αγανακτισμένους και στα κινήματα του καλοκαιριού στο Σύνταγμα, θέλουν να διαλύσουν (ποιοι;) την ελληνική οικογένεια, ξεσπαθώνει ο Πάνος και με αποτελειώνει (μπατσοι γουρούνια δολοφόνοι) με μια Μπιθικώτσεια θαρρείς φράση «θα ζήσουμε φτωχοί, αλλά θα ζήσουμε περήφανοι». Όχι, ρε φίλε, εγώ δεν θέλω να ζήσω φτωχός.

Φεύγουμε. Αηδιασμένοι.

Μετά απ’ αυτό η μάζωξη Καστανίδη στο Βελλίδειο ήταν σαν φιλανθρωπικό τίλιο, ενώ η όχι και τόσο πολυπληθής συγκέντρωση Σαμαρά ήταν απλώς μια θλιβερή και αποτυχημένη προσπάθεια αναβίωσης παλαιότερων συγκεντρώσεων.

Τουλάχιστον όμως, χτες, η Θεσσαλονίκη ήταν η πιο ασφαλής πόλη στον κόσμο. Σε κάθε γωνία υπήρχε αστυνομία.

Είδα και τον Καραμανλή ρε. Στη γιγαντοοθόνη.

ΥΓ. Θα προστεθούν αργότερα και κάτι βίντεοζ.

και Καστανίδη έχω

Ο Σαμαράς με τις λύσεις στον τουρισμό

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Μήτσος= ο χομπίστας φωτογράφος;; Ωραία την ξορκίζετε την ανεργία, πήγατε εκεί, γεμίσατε την αίθουσα, να δω τι θα γίνει με το κάρμα σας!
  Μιας που είπα κάρμα, η διήγησις χάρμα! Αλλά και οι συγκεντρώσεις… άλλο πράμα… πάρμα… πράμα… να έβγαινε και το λογοπαίγνιον, καλά θα ήταν

  messed up

  May 2, 2012 at 11:58 pm

 2. Μεσντάπ, ναι, αυτός.
  Οσο για το κάρμα μας, το μοναστήρι (της Πάρμας) να ‘ναι καλά.
  😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: