Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Λάθος Νοοτροπία

with 3 comments

Όλα ξεκίνησαν από το παρακάτω δελτίο τύπου του Χρήστου Μάτη

Ελληνογερμανική συνέλευση και Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας: Απλή συγκατοίκηση;

Στις 29 Μαΐου 2013, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο υφυπουργός της κυβέρνησης Μέρκελ για τις σχέσεις με την Ελλάδα Χανς Γιόακιμ Φουχτελ εγκαινίασαν το γραφείο δημάρχων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, στο μέγαρο Μακρίδη του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Κυδωνιών.

Όπως δηλώνεται στα επίσημα έγγραφα, ο κ.Μπουτάρης είναι ο επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από την ελληνική πλευρά.
(http://www.griechenland.diplo.de/Vertretung/griechenland/el/08/Gemeinsames__Buergermeisterbuero__in__Thessaloniki.html)
Από τα έγγραφα της ελληνογερμανικής συνέλευσης προκύπτει, ότι από την έναρξη λειτουργίας του γραφείου ως υπεύθυνη για τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη έχει επιλεγεί- άγνωστο με ποιες διαδικασίες- η κυρία Gabriela Scheiner, η κατά δήλωση του κ.Μπουτάρη, σύντροφός του.

Το καθεστώς λειτουργίας του γραφείου, οι άνθρωποι που απασχολούνται, το εργασιακό τους καθεστώς και η χρηματοδότηση του, δεν έχουν διευκρινιστεί ποτέ, ενώ η ύπαρξή του δεν είναι καν καταχωρημένη στα αρχεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από την έγγραφη απάντηση των υπηρεσιών του Δήμου.

Σύμφωνα με αυτή την απάντηση, που δόθηκε στις 23/1/2014, στον χώρο της οδού Κυδωνιών φέρεται να στεγάζεται μονάχα η ΚΕΔΗΘ και το αυτοτελές τμήμα Εθελοντισμού, Νεολαίας και Διοικητικής Βοήθειας.

Τον Ιανουάριο του 2014, σε έλεγχο του ΙΚΑ στην οδό Κυδωνιών, εντοπίστηκαν να εργάζονται δύο άνθρωποι ανασφάλιστοι, οι οποίοι δήλωσαν εθελοντές, όμως ο ισχυρισμός τους δεν έγινε δεκτός.

Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι τα γραφεία του Δήμου στην οδό Κυδωνιών λειτουργούν σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, το οποίο επιβαρύνει τους δημότες και τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης:

Τόσο οικονομικά, εφόσον επιβάλλονται πρόστιμα, όσο και ηθικά, διότι ο εθελοντισμός δεν είναι μαύρη εργασία.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο ίδιος ο δήμαρχος δε μπορούν πλέον να σιωπούν:
Ποιος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των γραφείων της οδού Κυδωνιών;
Εμπλέκεται η κυρία Scheiner στη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014;

Το θέμα φαίνεται σοβαρό σαν καταγγελία και ο Μάτης το υπενθυμίζει συνεχώς στα Social Media οπότε λίγο google search για να βγάλουμε μια άκρη.

Η κυρία Scheiner πράγματι εμφανίζεται σαν υπεύθυνη του γραφείου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης αλλά με έδρα το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης (Αργυρουπόλεως 6 για την ακρίβεια).
Το γραφείο που εγκαινίασε ο Μπουτάρης με τον Φούχτελ δεν έχει σχέση με την Ελληνογερμανική Συνέλευση και αν κατάλαβα σωστά είναι απλά ένας χώρος συναντήσεων των Δημαρχων. Που ακριβώς εδρεύει επίσημα το “Γραφείο των Δημάρχων” δεν είναι καθόλου προφανές και η φωτογραφία με την ανάρτηση μιας πλάκας σε έναν τοίχο δεν σημαίνει και τίποτα.
Έτσι και αλλιώς οι συναντήσεις της Ελληνογερμανικής συνέλευσης γίνονται σε διάφορες πόλεις με τελευταία την Νυρεμβέργη.
Ακόμη και πράγματι κάποιος χώρος στο κτήριο της Κυδωνίων να χρησιμοποιείται σαν χώρος συνάντησης των Δημάρχων δεν συνδέεται άμεσα με τον χώρο εργασίας της κυρίας Scheiner.
Άρα η σύνδεση μάλλον άκυρη.

Όσο για το καθεστώς χρηματοδότησης της Ελληνογερμανικής συνέλευσης λογικό είναι να μην εμφανίζεται πουθενά στον Δήμο γιατί η χρηματοδότηση γίνεται από την Γερμανική Βουλή.
Άρα όσο και να ψάχνει ο Μάτης και να ζητάει επιτακτικά από τις υπηρεσίες του Δήμου να του απαντήσουν μάλλον “γαβγίζει σε λάθος πόρτα”

Και κάπου εκεί το μπερδεύει ακόμη περισσότερο το πράγμα με την αναφορά στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε έλεγχο του ΙΚΑ με δύο άτομα που δήλωναν εθελοντές και εργάζονταν στο συγκεκριμένο κτήριο. Ένα πρόβλημα πράγματι σοβαρό για τον Δήμο που δεν φρόντισε να έχει θωρακίσει τον εαυτό του απέναντι στο ΙΚΑ για άτομα που μπορεί να εργάζονται εθελοντικά σε αυτόν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας.

Έχω την εντύπωση πως ο Μάτης όντας παλιός δημοσιογράφος ήξερε πως αν μπερδέψει λίγο το ρεπορτάζ (που δεν περιελάμβανε μια αναζήτηση στο Google) θα βγάλει έναν εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο τίτλο και η σχέση της κυρίας Scheiner με τον νυν Δήμαρχο κάνει το θέμα ακόμα πιο γαργαλιστικό.
Μόνο που δεν μιλάει σαν δημοσιογράφος αλλά ως δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος. Η προσέγγιση του πρέπει να είναι εντελώς διαφορετική αν θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της πόλης και όχι να κερδίσει τις περισσότερες αναρτήσεις των καταγγελιών του στα γνωστά “ειδησιογραφικά” blogs της πόλης.

Για να κλείσω λίγο το post δύο θέματα:

  1. Στην προβοκατόρικη ερώτηση του Μάτη αν η Scheiner δουλεύει για την Πρωτεύουσα Νεολαίας εγώ θα ήλπιζα πράγματι να εργάζεται σε εθελοντική βάση. Η εμπειρία της να διευθύνει για 13 χρόνια έναν οργανισμό που διοργάνωνε πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις με σκοπό την τουριστική προβολή των Πρεσπών μάλλον θα ήταν χρήσιμη.
  2. Υπάρχει ένα ηθικό τουλάχιστον ζήτημα που δεν τέθηκε ευθέως. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η κυρία Scheiner για την θέση στην Ελληνογερμανική Συνέλευση ακόμη και αν τα λεφτά δεν προέρχονται από τα δημοτικά τέλη αλλά από τους φόρους των Γερμανών πολιτών; Και δεν κρίνω την επάρκεια της για την συγκεκριμένη θέση αλλά ισχύει και για τον Δήμαρχο Μπουτάρη ότι και για τον Ιούλιο Καίσαρα.

scheiner

ΥΓ. Την φωτογραφία την έβαλα για να πικάρω επίτηδες των @argos μια και την συγκεκριμένη φωτογραφία την χρησιμοποίησαν μια σειρά από ηλεκτρονικά μέσα χωρίς να σεβαστούν την άδεια Creative Commons που την συνοδεύει και να αναφέρουν την πηγή που δεν είναι άλλη από τον @argos

Written by thanosk

February 13, 2014 at 2:01 pm

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] (αναδημοσίευση από το frappelections) […]

    - thess.gr

    February 13, 2014 at 2:08 pm

  2. […] δεύτερο που πιθανολογείτε ότι έχει κάνει ο Μπουτάρης είναι να βολέ…. Ενός ανθρώπου που μάλλον περίσσευε στην Μέρκελ και […]

  3. […] ιστορία έχουμε γράψει και σε προηγούμενα post. Αρχικά εδώ που βρίσκεται και η καταγγελία του Μάτη αλλά και εδώ Ο […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: