Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Το ρουσφέτι του βιβλίου

leave a comment »

Το Blog είναι προεκλογικό, αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω συμπεριφορές ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως αυτή που είδαμε χτες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Μπάμπης ο Μπαρμπουνάκης είναι γνωστός αυτοδιοικητικός παράγοντας και βιβλιοπώλης της πόλης. Μ αυτή την σειρά. Θα ήθελε πάρα πολύ έστω και μια φορά να τον επέλεγε επικεφαλής στον Δήμο το ΠΑΣΟΚ απ όπου προέρχεται, αλλά δυστυχώς δεν του κάνανε ποτέ την χάρη. Παρ όλα αυτά εκλέγεται πάντα πρώτος σε σταυρούς. Ο κ. Μπαρμπουνάκης στις τελευταίες εκλογές του 2010 πέρασε στην ομάδα της περιφέρειας αφήνωντας τον Δήμο, όπου πάλι εκλέχτηκε.

Πρόσφατα (25/10/2013-13/11/2013)  λοιπόν έκανε μια έκθεση βιβλίων στην ΔΕΘ υπο την αιγίδα του ΥΜΑΘ. Παλιότερα για κάτι τέτοιο δεν χρειαζόταν άδεια, αλλά σήμερα χρειάζεται. Σε έλεγχο που έγινε από αρμόδια όργανα διαπιστώθηκε η παράβαση και επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ. Χτες λοιπόν συζητήθηκε η επικύρωση του προστίμου, απορώ γιατί, και στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Μπαρμπουνάκης, και αν άκουσα καλά μαζί μ ετην υπεύθυνη του γραφείου τύπου του, όπου την περίπτωσή του σηκώθηκε να υποστηρίξει πρώτος ο Μηταφίδης, για να συμφωνήσουν σχεδόν όλοι ότι δεν πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο. Ο δε Μάτης ρώτησε αν για το άλλο παζάρι που κάνει στο κατώι του βιβλίου έχει βγάλει άδεια ο Μπαρμπουνάκης ώστε να μην ξαναέλθει και γι αυτή την περίπτωση και απασχοληθούν ξανά. Από την όλη συζήτηση βγήκε η εξής πληροφορία. Η έκδοση της συγκεκριμένης άδειας γίνεται ατελώς. Ξεκάθαρα δηλαδη ο επαγγελματίας των εκθέσεων, μη ξεχνάμε ότι σαν πρόεδρος του ΣΕΒΕ διοργανώνει το φεστιβάλ βιβλίου από την εποχή που ακόμα είχα μαλλιά, δεν είχε ιδέα τι νόμοι ισχύουν ή έχουν αλλάξει για τις δραστηριότητές του.

Στην όλη συζήτηση παρενέβει ο Μπουτάρης ο οποίος, για δικούς του λόγους, φάνηκε να θέλει να είναι ευγενικός και είπε ότι ακόμα και αν το χαρίσουν το πρόστιμο, οι αποφάσεις αυτές χρειάζονται και την έγκριση της αποκεντρωμένης διοίκησης η οποία μάλλον θα το απορρίψει μια και ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ. Βέβαια στο τέλος “ενέδωσε” αφήνοντας προφανώς να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά η αποκεντρωμένη διοίκηση.

Δεν έχω δει πιο κατάπτυστη προσπάθεια ρουσφετιού στην ζωή μου, on air. Η όλη ουσία είναι αυτό που πέρασε ευγενικά, κακώς, ο Μπουτάρης. Όντας όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, δεν μπορούμε να αποφασίζουμε διαφορετικά κατά περίπτωση. Ο Μπαρμπουνάκης έκανε μαλακία που οφείλει να την πληρώσει όπως και οποιοσδήποτε απλός πολίτης. Επειδή ακριβώς ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΑΓΝΟΙΑ ΝΟΜΟΥ. Ποιο ακριβώς είναι το μήνυμα που περνάει με την πράξη του αυτή ο Μπαρμπουνάκης; Το ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης; Ότι μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις αν έχεις γνωστό στην κατάλληλη θέση; Ούτε ακόμα να όλοι ελπίζουν στα ψηφαλάκια που μπορεις να τους φέρεις

Η τελική απόφαση βέβαια ήταν να του χαριστεί και στην ουσία να το παραπέμψουν στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Εντάξει τότε ρε μάγκες, να έρθουμε να σας ψηφίσουμε για τους ίδιους λόγους που τόσα χρόνια ψηφίζανε τους βλαχοδήμαρχους. Για ρουσφέτια.

Στο Thess ακόμη μια άποψη για το θέμα.

Advertisements

Written by argos

February 25, 2014 at 10:14 am

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: