Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Στην αναβροχιά…

with 3 comments

Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν υπάρχει καλύτερη συνολική πρόταση για τον δήμο Θεσσαλονίκης από την «Πρωτοβουλία» και για τον λόγο αυτόν αποφασίζουμε να την υποστηρίξουμε. Θα συμμετάσχουμε, τόσο στην διαμόρφωση του προγράμματος της Πρωτοβουλίας, όσο και στο ψηφοδέλτιο για να συμβάλουμε και με τις δικές μας δυνάμεις στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας

Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται στήριξη και αν κάποιος θέλει αυτή την στήριξη από το κόμμα του ανθρώπου που έκανε κριτική στο Κεφάλαιο του Μάρξ με παράδειγμα την μεταγραφή του Μήτρογλου.

Πραγματικά θα θεωρούσα μεγάλο μάγκα τον Μπουτάρη ή όποιον “ανεξάρτητο” έβλεπα να βγαίνει και να μη δέχεται υποστηρίξεις τέτοιου είδους.

Written by argos

April 1, 2014 at 11:29 am

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Γιατί βρε κακόπιστε δεν θεωρείς μάγκα τον Μπουτάρη;
  Τη συγνώμη (μετά γλειψίματος) στον ατσαλάκωτο την ξέχασες; Την πιο πρόσφατη συγνώμη στον Γκιουλέκα για το “βλάκας” την ξέχασες κι αυτή;
  Θέλει μαγκιά για να παραδέχεσαι ότι είσαι κουραδόμαγκας. Γιατί αμφιβάλλεις ότι ο Μπουτάρης είναι μάγκας;

  Στο θέμα της ανάρτησης τώρα:
  Ο Μπουτάρης είναι ψηφοφονιάς (κλίνεται κατά το φραγκοφονιάς). Αφού νομίζουν οι ΔΗΞΑ ότι είναι κάποιοι, ας δεχτώ τη στήριξη, να βάλω και κάνα δυο στο ψηφοδέλτιο να κινητοποιήσουν τα σόγια τους. Μετά θα κρύβω ότι με στηρίζουν.
  Έτσι έκανε και το 2010, όταν έκρυβε τη στήριξη του Μάνου – λογοκρίνοντας μάλιστα σχόλια στο site της Πρωτοβουλίας που την υπενθύμιζαν.

  vladimiros

  April 1, 2014 at 4:39 pm

 2. 1. Ο Τζήμερος το 2012 είχε πάρει στην Α’ Θεσσαλονίκης 2,56% ή 8.916 ψήφους, από ανθρώπους κυρίως νέους και κοινωνικά και πολιτικά δραστήριους, πολλοί εκ των οποίων στο παρελθόν ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ ή και ανανεωτική αριστερά. Αν κάποιος υποψήφιος δήμαρχος δεν θέλει τις 8.916 ψήφους αυτών των ανθρώπων μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τη δημαρχία.
  2. Τον Μπουτάρη τον είχαν στηρίξει ξεκάθαρα το 2010 και οι λοιποί φιλελεύθεροι (Μάνος και Ντόρα) οι οποίοι, όλοι μαζί στις πρώτες εκλογές του 2012 είχαν 6,5% ή 23.000 ψήφους. Αμφιβάλει κανείς ότι με αυτές τις ψήφους εξελέγη δήμαρχος ο Μπουτάρης;
  3. Ο Τζήμερος είχε τότε μεγάλη δυναμική, την οποία εν μέρει διατηρεί και σήμερα σε κάποια στρώματα.
  4. Ο Τζήμερος πόνταρε στον φιλελεύθερο ορθό λόγο διανθισμένο όμως με άφθονο λαϊκισμό. Ο Μπουτάρης επίσης έχει σαν κύριο ατού τον ορθό λόγο, διανθισμένο με τις γνωστές του γραφικότητες ή εμμονές αλλά έχοντας καταφέρει να αποφύγει το παραδοσιακό λαϊκισμό.
  5. Δεν θυμάμαι ποτέ να έκρυψε ο Μπουτάρης τη στήριξη από το Μάνο. Αν θυμάστε καλά ο Μπουτάρης ήταν στα ιδρυτικά μέλη της Δράσης ένα χρόνο πριν τις δημ. εκλογές του 10. Από τη μια θα έκρυβε τη στήριξη του Μάνου και από την άλλη θα ήταν ιδρυτικό μέλος της Δράσης; Αστειότητες.
  6. Τη συγνώμη για το “βλάκας” την αιτιολόγησε ο Μπουτάρης λέγοντας “είμαι αθυρόστομος και μετά αναγκάζομαι να ζητήσω συγνώμη από ανθρώπους που σιχαίνομαι, όπως ο Παπαγεωργόπουλος και ο Γκιουλέκας”. Δε βλέπω που είναι το πρόβλημα. Επίσης δεν κατάλαβα ποιο θα ήταν το σωστό; Να μην τους πει βλάκες γιατί δεν είναι ηθικό ή να μην πει συγνώμη και να αποδείξει στα δικαστήρια ότι όντως είναι βλάκες;
  7. Αν ο Μηταφίδης συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν το Δον Κιχώτη έναντι του μνημονίου και του παγκόσμιου καπιταλισμού τον βλέπω σε μονοψήφια ποσοστά αντίστοιχα του 2010.
  8. Φιλιά

  monoko

  April 3, 2014 at 12:20 am

 3. Αν με τα παραπάνω θέλεις ν αμου πεις ότι για 8.916 ψήφους της Α Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εξομοιώσω Τζήμερο με Μάνο και Ντόρα τότε θα πω όχι ούτε με τις διπλάσιες. Δεν είμαι ψηφοφόρος κανενός εκ των τριων και πολιτικά τους απεχθάνομαι, αλλά δεν μπορώ και να τους συγκρίνω. Δεν ξέρω πόσο φιλελεύθερος ορθός λόγος είναι η ανάλυση του κεφαλάιου με την μεταγραφή του Μήτρογλου, αλλά στα σίγουρα ξέρω ότι είναι λόγος ατόμου που δεν έχει καταλάβει ούτε τα βασικά. Μη μου πεις ότι αυτός ο λόγος εντάσσεται στον λαϊκισμό μια και δεν χρειάζεται να εμφανίζεσαι τελείως ηλίθιος για να λαϊκίσεις.
  Ο Μηταφίδης όπως σου έχω πει θα μπορούσε να τσιμπήσει περισσότερα ψηφαλάκια αν έπαιζε εκεί που έχουν δύναμη οι ψηφοφόροι του και που άπτεται της αντιμετώπισης των επιπτώσεων του μνημονίου. Έχει όμως λάθος συμβουλάτορες απ ότι φαίνεται. Προσπαθεί να το παίξει δυναμικός όταν όλη του την θητεία πετούσε αιτό.
  Ο Μπουτάρης καλά θα κάνει να μην κάνει τίποτα αυτές τις εκλογές αντί να τις κερδίσει μπορεί άνετα να περιμένει να τις χάσουν οι άλλοι. Μια χαρά ικανοί είναι. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τον κοντράρουν στα ίσα με έναν απολογισμό βάσει του προεκλογικού του προγράμματος το 2010. Δεν έκανε ούτε το 10% αυτών που έγραφε στο πρόγραμμά του. Δεν μπορεί να επικαλεστεί το μνημόνιο και την κρίση, μια και οι υποσχέσεις του ήταν ενώ είμασταν ήδη στο ΔΝΤ. Αλλά δεν έχει σημασία πια ο καθένας κινείται στην λάθος τροχιά που επέλεξε και ο μόνιμος χαμένος είναι η πόλη

  argos

  April 3, 2014 at 9:43 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: