Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Τι έμαθα από την χθεσινή δημοσκόπηση

with 6 comments

Ενώ το επιτελείο του Μπουτάρη πανηγυρίζει και ετοιμάζεται για μια νεα 5ετία και ταυτόχρονα το επιτελείο του Καλαφάτη αρχίζει να βλέπει ότι η μέχρι τώρα καμπάνια τους δεν είναι ΕΝΤΑΞΕΙ, εγώ έφτασα σε ορισμένα άλλα συμπεράσματα και απορίες, σε ότι αφορά την δημοσκόπηση και βασικά όχι για τους δυο πρώτους αλλά από εκεί και κάτω.

α) θα πρέπει να αποφασίσουμε ποιος έχει κάνει την έρευνα για το Mega, η Kappa Research (όπως λέει η Voria) ή η GPO (όπως λέει η Egnatiapost);

β) Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως προέκυψε με 2,4% ο Χάρης Παπαγεωργίου ενώ όλοι οι άλλοι υποψήφιοι μαζί συγκεντρώνουν 4,2% (παρατηρείτε την συμμετρία ε;). Το λέω αυτό γιατί εκτός της ανακοίνωσης της καθόδου του Παπαγεωργίου με τους ΑΝΕΛ δεν είχαμε απολύτως καμία άλλη δήλωσή του που να έπαιξε οπουδήποτε για οτιδήποτε. Την μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι η εταιρία ρώτησε μόνο για υποψήφιους που στηρίζονται από κόμμα που είναι στο κοινοβούλιο και γι αυτό οι εκλεγμένοι Στεργίου και Μάτης, καθώς και η Ελεάννα Ιωαννίδου που στηρίζεται από τους Οικολόγους, βρίσκονται στο ίδιο τσουβάλι.

γ) οι 600 Θεσσαλονικείς που ρωτήθηκαν θα πρέπει να είχαν πάρει κάτι, μια και δεν μπορεί να διαβάζω ότι “Ο Χ. Παπαγεωργίου έχει 21,7% θετικές και 16,4% αρνητικές (γνώμες)“, ως τι; ως Μπασκετμπολίστας; γιατί ως πολιτικό δεν τον είδαμε και δεν τον ακούσαμε ακόμα και στην διάρκεια της θητείας του  στην νομαρχία.

δ) Το 24% των αναποφάσιστων έιναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό και, θα στεναχωρήσω ίσως μερικούς, δεν το βλέπω να μοιράζεται στις δυο πρώτες παρατάξεις. Ούτε καν αναλογικά.

ε) οι 600 Θεσσαλονικείς σίγουρα κάτι παίρνουν εκτός αφού θα ψηφίσουν με κριτήριο “Τα προβλήματα του Δήμου: 57,7%” αλλά ταυτόχρονα το κριτήριο για τον Δήμαρχο θα είναι “Να είναι έμπειρος και γνώστης των προβλημάτων: 51,3%“. Ο μόνος από τους υποψήφιους που έχει εμπειρία είναι βέβαια ο σημερινός δήμαρχος, μια και οι άλλοι δεν έχουν διατελέσει δήμαρχοι, αλλά ταυτόχρονα είναι και ο μόνος υπεύθυνος, εκ της θέσεως, για τα όποια προβλήματα του Δήμου. Μήπως οι επόμενες ερωτήσεις να ήταν πιο ξεκάθαρες; ή μήπως οι απαντήσεις να ήταν αποσαφηνισμένες; Θέλω να πω πόσοι από το 2,4% που είπε ότι θα ψηφίσει Χάρη Παπαγεωργίου ήταν στο 51,3% που θέλει τον δήμαρχο έμπειρο και γνώστη των προβλημάτων; Πόσοι από το 2,4% του Παπαγεωργίου ξέρουν τι πρόγραμμα έχει ο Παπαγεωργίου, τι όραμα για την πόλη και ανήκουν στο 57,7% που θα ψηφίσει με κριτήριο τα προβλήματα του Δήμου;

Τέλος έχω και μια βασική ερώτηση. Σύμφωνα με την Egnatiapost

Η έρευνα της GPO διενεργήθηκε στο διάστημα από 26 έως 29 και στις 31 Μαρτίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 600 ατόμων στο Δήμο της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί να μας πληροφορήσει κάποιος υπεύθυνα πόσα από τα 600 αυτά άτομα ψηφίζουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης;

Advertisements

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Σε αυτές τις εκλογές δεν με πήραν ακόμη για δημοσκόπηση ενώ στις προηγούμενες με είχαν πάρει δύο οπότε αρχικά ας τους καταγγείλω και εγώ ότι με αγνοούν.

  Τώρα για τον Παπαγεωργίου και εγώ βρίσκω το ποσοστό του μεγάλο αλλά πάντως στις προηγούμενες εκλογές σου έδιναν το όνομα του υποψηφίου μαζί με το κόμμα που τον υποστηρίζει οπότε ίσως οι ΑΝΕΛ έχουν ένα 2,4% στην πόλη παρόλο που τους έφυγε η αγαπημένη μας Γιαταγάνα.
  Όσο για αν το αν ψηφίζουν στον Δήμο σε αυτές που συμμετείχα ρωτούσαν ξεκάθαρα σε ποιον Δήμο ψήφιζα αλλά δεν ζητούσαν και ταυτότητα.

  Το ένα θετικό που είδα στην όλη δημοσκόπηση το οποίο δεν το σχολίασες είναι πως τα “πουλέν” της ΧΑ δεν βρίσκονται καν πάνω από το 2% και είναι τσουβαλιασμένοι σε εκείνο το 4.2% μαζί με όλους τους υπόλοιπους 10 υποψηφίους. Ας ελπίσουμε πως η δημοσκόπηση είναι ακριβής τουλάχιστον σε αυτό το νούμερο και δεν θα τους δούμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

  thanosk

  April 1, 2014 at 11:08 am

 2. Εμένα με πήραν στις 27 αλλά δεν ανέφερε όνομα εταιρείας και ξέχασα να ρωτήσω. Με ρώτησε ηλικία και σχετικά, σε ποιον δήμο ψηφίζω, θετική ή αρνητική γνώμη για όλους τους υποψηφίους, τι θα ψηφίσω στο δήμο (μόνο δήμο, όχι περιφέρεια), τι θα ψηφίσω στις εύρω, με τι κριτήρια (κομματικά κ.λ.π.), τι ψήφισα στις βουλευτικές του 12, αν ο πολιτικός σχηματισμός “το ποτάμι” είναι θετική εξέλιξη για την πολιτική κατάσταση της χώρας (!), αν είναι θετικό για την οικονομία της χώρας η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος (μου είπε να απαντήσω μόνο ναι ή όχι, της είπα ότι η απάντηση μου είναι πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα της αφαίμαξης μισθωτών-συνταξιούχων, κατάργησης κάθε εργασιακού δικαιώματος και κάποιων ανθρωπίνων επίσης κ.λ.π., δεν δέχτηκε την απάντηση, οπότε απάντησα εν τέλει “όχι”) αν το ότι το πλεόνασμα μοιράζεται στον κόσμο είναι θετικό (μου είπε πάλι με ναι ή όχι, της απάντησα πως το δήθεν πλεόνασμα θα μοιραστεί στους μπάτσους και λοιπούς δολοφόνους και όχι σε ανέργους, αστέγους, αμεα, αύξηση επιδομάτων κ.λ.π., δε δέχτηκε την απάντηση οπότε απάντησα “όχι”) Τέλος αν το ότι το πλεόνασμα μοιράζεται προεκλογικά είναι σωστό ή όχι.
  Αυτά.

  Max Payne

  April 1, 2014 at 2:31 pm

 3. εγω λέω να αλλαξετε τα taggs και σε ενδειξη καλής θελησης να βάλετε όλα τα ονόματα όλων των υποψηφίων .

  δημοσιογραφικοί κύκλοι της πόλης πάντως μένουν για μερικα δευτερολεπτα σκαλωμένοι για το πως οι ανεξαρτητοι, νεοι παραταξιακά θα καταφερουν να κατεβουν στις δημοτικες.

  σε συζήτηση που παρεβρέθηκα και οι 2 νεοι σε ηλικια συνδιασμοι συμπληρώσαν ικανό αριθμό δημοτικών συμβούλων και περιμένουν την αλλη τετάρτη την έναρξη στο πρωτοδικείο.

  σπου-δη

  April 1, 2014 at 3:57 pm

  • Θα το κάνω και δεν έχεις άδικο

   argos

   April 1, 2014 at 4:03 pm

   • ευχαριστώ,
    και σαν αναγνωριση της αμεσης αλλαγης σου δίνω και κατι που αναπαντεχο δεν θα το επις αλαλ είδηση σίγουρα.

    ο ναίτης και ο ανεξαρτητος δημοσιογραφος με ενταση πιέζουν τους δεξια να τους πάρουν μαζι στο αρμα εναντι του κυρ-γιάννη.

    ο γαμος δεν ξερω αν θα καταληξει και για τους 2 απο την πρωτη κυριακή . για τον ενα ομως πολυ το βλέπω

    σπου-δη

    April 1, 2014 at 4:39 pm

 4. Ποιός λέει ότι το καλό δεν ανταμοίβεται 🙂 Για τον πρώτο ήμουν σίγουρος γαι τον δεύτερο είχα επιφυλάξεις αλλά διάφορα άρθρα σε συγκεκριμένο blog μου δίνανε την εντύπωση που εσύ τώρα επιβεβαάιωσες. Ευχαριστώ

  argos

  April 1, 2014 at 4:47 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: