Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Διαβάζοντας βιογραφικά

with 2 comments

Χτες ο Μπουτάρης ανακοίνωσε 53 υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους. Σήμερα βλέπω μίνι βιογραφικά αυτών και υποθέτωντας ότι τα έχουν δώσει οι ίδιοι, πιθανότατα μέσω πρωτοβουλίας, θα προσπαθήσω να τα διαβάσω διαφορετικά, με τα δικά μου μάτια.

6 Δούκας Ηρακλής
Επιχειρηματίας – καλλιτέχνης

Δεν θέλω να πιστεύω ότι με δυο λέξεις καλύφθηκε το βιογραφικό ενός θρύλου της πόλης. ο Ηρακλής ήταν Η μορφή της πόλης τουλάχιστον στα 80’ς αν και έκανε αισθητή την παρουσία του με διάφορους τρόπους μέχρι και σήμερα. Ο δημιουργό του περίφημου Banal στην Πρ. Κορομηλά, σε μια εποχή πολύ πιο δύσκολη από την σημερινή σε ότι αφορά την διαφορετικότητα έχει ξαναυπάρξει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Αράπογλου και το 2002 με τον Σαχίνη. Δεν είμαι σίγουρος αν ήταν την ίδια εποχή με τον Μπουτάρη. Είχα γράψει ένα κείμενο το 2006 πριν τις εκλογές, απ όπου και η φωτογραφία. Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Μπουτάρης αλλά τον Δούκα θα τον ήθελα στο Δημοτικό Συμβούλιο να κοντράρεται με τους Καλαφατικούς.

14 Μπαρμπουνάκης Αλέξανδρος

Γιος του συγχωρεμένου Μανώλη Μπαρμπουνάκη από το “κατώι του βιβλίου”. Ο πατέρας του υπήρξε επίσης μορφή της πόλης με το περίφημο κατώι του με τον Παπαγάλο και αν θυμάμαι καλά και την μαϊμού. ο Αλέξανδρος επίσης είναι και ανηψιός του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, του αιώνιου υποψήφιου δημάρχου που έκανε πάντα πίσω για χάρη του εκλεκτού του κόμματος. Δεν τον ξέρω προσωπικά αλλά αν τον στηρίξει ο θείος του, τον βλέπω να βγαίνει.

16 Πανταζής Ιωάννης
Έχει σπουδάσει στα ΚΕΚ Πλάτων με αντικείμενο τις τεχνικές πωλήσεων λιανικής – χονδρικής, δυναμική πωλήσεων λιανικής και ψυχολογία καταναλωτή – πελάτη. Έχει εργαστεί σε καταστήματα εμπορίας ηλεκτρικών ειδών, ενώ ίδρυσε αντιπροσωπεία οίκων λύσεων μεταφοράς και imaging επαγγελματικού φωτογραφικού εξοπλισμού.

Ούτε αυτόν τον υποψήφιο τον ξέρω αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την μανία ορισμένων να δειξουν ότι έχουν σπουδάσει. Δεν είναι απαραίτητο. Κάποιοι έχουν κάνει κάτι στην ζωή τους χωρίς να έχουν καταφέρεις να περάσουν σε κάποια σχολή. Δεν είναι κακό. Κακό είναι όταν κάνεις φανερό ότι έχεις πρόβλημα μ αυτό. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος και παλεύει με αντίξοες συνθήκες ως ελεύθερος επαγγελματίας σε έναν κλάδο απαιτητικό. Αυτά είναι αρκετά για να έχει σε πρώτη φάση τον σεβασμό μου. Δεν καταλαβαίνω τι χρειαζότανε η πρώτη σειρά όπου λέει για σπουδές στο ΚΕΚ Πλάτων. Τα ΚΕΚ δεν δίνουν πτυχία απρά βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων, κυρίως με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε ανέργους ή μέσω των ΛΑΕΚ σε εργαζόμενους επιχειρήσεων. Δεν έχουν κύκλους σπουδών.

18 Παπαστεργίου Χρήστος
Σπούδασε στην Ιατρική […] ενώ διετέλεσε γραμματέας στην Α’ Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Γνωστός και μη εξαιρετέος συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ

20 Στρατάκη Κική
Είναι απόφοιτος  του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του  ΑΠΘ και αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει ασχοληθεί με τη δικηγορία, αλλά και με την οργάνωση καλλιτεχνικών παραγωγών. Είναι ιδρυτικό μέλος της Push Your Art Company, ομάδας νέων καλλιτεχνών και παραγωγών από διάφορους τομείς της τέχνης με αντικείμενο την παραγωγή καλλιτεχνικών δράσεων.

Δεν την ξέρω την κοπέλα αλλά βρήκα ένα πολύ ενδιαφέρον διαφημιστικό video από δουλειά της ομάδας της. Από δικηγορία δεν πιστεύω να βρω τίποτα, εικάζω ότι είναι μια ακόμη, από μας, που χρειάστηκε να σπουδάσει κάτι άσχετο για να κάνει αυτό που αγαπά

23 Τσιλιγκαρίδου Ρεββέκα
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου EMBA από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Είναι σύμβουλος πωλήσεων εισαγωγών-εξαγωγών και υπεύθυνη μάρκετινγκ της οικογενειακής επιχείρησης «ΤΣΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ ΑΒΕΕ». Μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του δ.σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης και Άθλησης (ΔΗΚΕΤΑ)  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η υποψήφια εκτός της οικογενειακής επιχείρησης, γνωστής από την δεκαετία του 80 με την αντιπροσωπεία των ΚΑΙΡ αλλά και ορισμένων άλλων ποτών, που είχε φτάσει να γίνει συνώνυμη το 90 με κακής ποιότητας αλκοόλ στα μπαρ, εμπλέκεται και στα Harrys Spot, σε ποιο ακριβώς δεν ξέρω αν και υποθέτω ότι στα σίγουρα θα πρέπει να είναι εκεί που ήταν παλιά το μαγαζί του πατέρα της, δλδ Σβώλου και Δεσπεραί γωνία. Η κα Τσιλιγκαρίδου όμως μας είναι γνωστή και από την πρώτη της Πρωτοβουλίας το 2010 στην αποθήκη Δ όπου “τυχαία” 10 πολίτες ρωτήσαν τον Μπουτάρη για το πρόγραμμά του

3 Αρκουδογιάννης Νίκος χωρίς CV
Πολιτικός μηχανικός

Προφανώς αυτό το έβαλα γιατί έχει πλάκα μια και ξέφυγε από τους συντάκτες της Voria.gr 🙂

5 Γκουσμπουνάρης Ιωάννης
Απόφοιτος της ακαδημίας σωματοφυλακών και μέλος του  σύλλογο προστασίας πρασίνου – δασών νομού Θεσσαλονίκης και ευρύτερης περιοχής. Σήμερα δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη. Έχει πλούσια εθελοντική και κοινωνική προσφορά στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Ούτε αυτόν τον υποψήφιο κοινοτικό σύμβουλο ξέρω, αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ο συνδυασμός “Απόφοιτος της ακαδημίας σωματοφυλακών” με το “ραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη”. Είμαι σίγουρος ότι είναι άσχετο αλλά ξέρετε πως δουλεύει το μυαλό. Πάντως έμαθα κάτι και σήμερα.

10 Ιακωβίδου Νάντια
Απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ με διδακτορικό δίπλωμα από το ίδιο τμήμα. Σήμερα εργάζεται σε εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων – λογιστικό γραφείο.

Η υποψήφια επίσης μου είναι άγνωστη, απλά βλέπω τις σπουδές της και το που εργάζεται καιβλέπω μπροστά μου το αιώνιο πρόβλημα της χώρας από τότε που ξεκίνησα εγώ με την πληροφορική. Η πληροφορική αρχίζει και σταματά στις ελληνικές επιχειρήσεις με το λογιστικό τους πακέτο, σήμερα με το ERP τους…

26 Ρικάρντο Χέιρ

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός φοιτητής στον Τομέα της Ιστορίας της Φιλοσοφίας. Υπήρξε υπεύθυνος Τμήματος της Πανελλήνιας Αγωνιστικής Σπουδαστικής Παράταξης. Εκπρόσωπος φοιτητών στην Γενική Συνέλευση Τμήματος. Μέλος της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Ούτε αυτόν τον υποψήφιο ξέρω αλλά μου έχει μιλήσει ο Ανέστης Τελίδης γι αυτόν και ξέρω ότι δεν θα μου μιλούσε ποτέ ξανά αν δεν ανέφερα το πιο σημαντικό στοιχείο που παραλείπεται στο βιογραφικό του και που είναι η Πόντια μάνα του. Το κομμάτι της ΠΑΣΠ, που ανήκε θα το αφήσω ασχολίαστο…

Παρατηρώ ότι στους υποψήφιούς του ο Μπουτάρης έχει πάρα πολύ κόσμο με πτυχία και αρκετούς από οικονομικά πανεπιστήμια. Επίσης παρατηρώ ότι κανένας δεν δηλώνει άνεργος. Δεν είναι κανένας τους ή ντρέπονται; Αν ντρέπονται κακώς αν δεν είναι κανένας τους σημαίνει ότι στην παράταξη του Μπουτάρη δεν θα εκπροσωπείται με κανέναν τρόπο το 30% της πόλης, έστω και σαν υποψηφιότητα.

Καλή τύχη σε όλους.

Written by argos

April 2, 2014 at 11:35 am

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Μερικές συμπληρωματικές πληροφορίες που θυμήθηκα διαβάζοντας την ανάρτηση.
  Το 2002 ήταν μαζί στο ψηφοδέλτιο του Αγάπιου, ο Ηρ.Δούκας και ο Μπουτάρης. Ήταν όμως μαζί και η Χρ.Γιαταγάνα (τότε σε ΔΗΚΚΙ συνεργαζόμενο σε εκλογές με το ΚΚΕ). Η Χρυσούλα πέρασε τον Ηρακλή και εκλέχτηκε μαζί με τον Μπουτάρη (και τον επικεφαλής Σαχίνη). Νομίζω ότι μετά από τέτοιες …επιτυχίες στα πρόσωπα, το ΚΚΕ δεν ξαναδοκίμασε τέτοιου είδους “συμπαρατάξεις”.

  Δεν ξερω αν τα ποτά της ποτοποιίας Τσιλιγκαρίδη (ταμπελάρα ΟΥΖΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ αν θυμάμαι καλά στην τότε Πριγκ.Νικολάου) ήταν μπόμπες ή απλά κατώτερης ποιότητας. Πάντως έβρισκα τις απομιμήσεις γνωστών ποτών, που κοσμούσαν τη βιτρίνα, υπέροχες: CAMPANI για το CAMPARI, RICARDI για το BACARDI κ.α. Ίδια μπουκάλια με τα original, ετικέτες με ίδια χρώματα, γραμματοσειρές και μεγέθη. Στο ημίφως ενός μπαρ, ο πελάτης θα ήταν σίγουρος ότι του έβαζαν το σωστό.

  Aυτό το ΚΕΚ ΠΛΑΤΩΝ, είναι εκείνο του διάσημου διδάκτορα της Αμπχαζίας, πολλάκις αποτυχημένου υποψήφιου (και γυρολόγου), του σπαμοχαρτο-πρωταθλητή; Θυμάμαι να τον έχει περιποιηθεί απολαυστικά ο Αστέρης.

  vladimiros

  April 2, 2014 at 12:15 pm

  • Για τα ποτά του Τσιλιγκαρίδη ήταν ακριβώς όπως το είπες, όχι μπόμπες αλλά με ονόματα και συσκεύασίες παραπλήσιες με τις γνωστές αλλά με ποιότητα άστα να πάνε
   Το ΟΥΖΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ το ξεκίνησε, αν δεν κάνω λάθος, αφού έχασε την ΚΑΙΡ
   Ναι όντως αυτό είναι αλλά είπα να μην ξαναξύσω παλιές πληγές που είναι και άσχετες με τοςυ ανθρώπους 🙂

   argos

   April 2, 2014 at 1:28 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: