Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Ο Μπουτάρης στήριζε τον Τσάρο

with 3 comments

Είναι αλήθεια ότι δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με την Λαϊκή Συσπείρωση κυρίως γιατί, άσχετα με τις διαφορετικές πολιτικές μας απόψεις, έχουν μια συνεπή και σοβαρή εκστρατεία και δεν προσφέρονται για χαβαλέ. Ήδη ο Δελής έκανε μια επίσκεψη στο ΚΕΘΕΑ, στην “Ιθάκη”, και χτες έκανε περιοδεία στα ξενοδοχεία συζητώντας με ξενοδοχοϋπάλληλους. Η φρασεολογία του και η πολιτική του τοποθέτηση ήταν η κλασική του ΚΚΕ, θα σταθώ όμως σε ένα σημείο των λόγων του :

Για αυτή την κατάσταση έχει ευθύνη και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Οι πανυγηρισμοί του όλο το προηγούμενο διάστημα για την μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε τουριστικό πυλώνα δεν έφεραν καμιά βελτίωση στην ζωή των εργαζομένων στον κλάδο.

Έχω κάνει κριτική στην τουριστική πολιτική του Μπουτάρη εδώ και καιρό αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι υπεύθυνος για την βελτίωση στην ζωή των εργαζομένων. Αν πράγματι ο Μπουτάρης φέρνει τουρίστες και οι ξενοδόχοι έχουν αυξημένο τζίρο και παράλληλα δεν πληρώνουν ικανοποιητικά τους εργαζόμενους, ο Μπουτάρης που εμπλέκεται; Τους έχει απαγορεύσει να τους πληρώνουν καλύτερα ή έχει επιβάλλει τις αντίστοιχες νομοθεσίες που επιτρέπουν τους ξενοδόχους να είναι κακοπληρωτές;

Μηπως να βρούμε πραγματικά επιχειρήματα κατά του Μπουτάρη; Πιστέψτε με υπάρχουν πάρα πολλά, αλλά η κακή εργασιακή σχέση των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν είναι ένα από αυτά. Όσο αποφεύγουμε να τον χτυπάμε στα πραγματικά λάθη του τόσο τον ενισχύουμε σύντροφοι

Advertisements

Written by argos

April 4, 2014 at 11:50 am

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Το νόημα είναι άλλο: ότι ο τουρισμός – ο συγκεκριμένος που προωθεί, όντως, ο Μπουτάρης – δεν μπορεί να είναι “όραμα” για τον κόσμο. Δεν είναι ότι έχει ευθύνες ( αν θες γενικές πολιτικές ευθύνες έχει εν τέλει) συγκεκριμένες σαν δήμαρχος για τη ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αλλά όταν λέει τον κόσμο “ψηφίστε με γιατί θα φέρω τουρίστες, θα αναπτύξω τον τουρισμό και θάνοίξουν δουλειές” έχει νόημα να του πεις του κόσμου ότι οι δουλειές που θ’ανοίξουν θα είναι των 500 € και βγάλε.

  ΥΓ. Πάντως για “ευθύνες” και ανεξάρτητα τώρα από τον τουρισμό: ένας Δήμος έχει δικαίωμα να βάζει ως όρο στους διαγωνισμούς, απ’ευθείας αναθέσεις κλπ. γενικά στις δοσοληψίες με εργολάβους , την απαίτηση για τήρηση εργατικής, ασφαλιστικής νομοθεσίας – διατηρώντας μάλιστα το δικαίωμα να καταγγείλει την ανάθεση κλπ. αζημίωτα μια και η πρόσληψη ανασφάλιστων ή οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε Δήμο, εξ αντικειμένου λειτουργεί συκοφαντικά για το Δήμο. Αν έκαναν κάτι τέτοιο ουδείς εργολάβος θα ερχόταν βέβαια..
  Κι όμως, Ούτε επανάσταση θέλει αυτό – ούτε και νοείται ως υπερβολή ή εκτός των ορίων του νόμου, ίσα ίσα είναι κατά γράμμα τήρηση της νομιμότητας.
  ΥΓ2
  για να είμαι ειλικρινής όταν είδα “τσάρος” μου φάνηκε ότι μιλάτε για το Σαββίδη …

  προβοκάτωρ

  April 4, 2014 at 4:56 pm

  • Το θέμα σήμερα, στην χώρα αλλά και στην πολη είνα ότι κανένας δεν κάνει τίποτα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, παρά να μειώνουν το εργασιακό κόστος , που σε τελική ανάλυση δεν είναι το πρόβλημα. Ο Μπουταρης, αν φέρενει τουρίστες, φέρνεις αυτούς που μπορεί. Το πρόβλημα είναι τι τους κάνουμε ακόμα και αν έρθουν. Εκέι έχει επίσης κάποιες ευθύνες, ως Δήμαρχος. Δεν ξέρω, όπως τα κάνανε αν το 1,5εκ άνεργοι λέγανε όχι ακόμα και σε δουλειές των 500Ε. Στο άλλο για τους διαγωνισμούς έχεις απόλυτο δίκιο ακόμη και στην αιτιολόγηση
   Το ΥΓ σου κόντεψε να με πνίξει 🙂

   argos

   April 4, 2014 at 5:07 pm

   • “Ο Μπουταρης, αν φέρενει τουρίστες, φέρνεις αυτούς που μπορεί. Το πρόβλημα είναι τι τους κάνουμε ακόμα και αν έρθουν. ”
    Συμφωνώ αυτό είναι το θέμα. Γι’αυτό και λέω πως το πρόβλημα με την τουριστολογία δεν είναι να βάλεις χέρι ή όχι το Μπουτ. για το αν φέρνει πολλούς ή λίγους. “Τί τους κάνουμε”, αυτό είναι το θέμα: αν ο τουρίστας έρχεται με το κρουαζιερόπλοιο, μπαίνει στο μίνιμπας, πηγαίνει Άγιο Όρος, ή στο Σάνη ή στη Βεργίνα, για ψώνια στο Μεντιτερράνεαν κλπ. ούτε χρήματα θ’αφήσει στα μαγαζιά ( …στα μαγαζάκια εδώ που τα λέμε) – αλλά να μην ξεχνάμε ότι ακριβώς σ’αυτόν τον “επικερδή” για την εθνική οικονομία κλάδο τα μεροκάματα μένουν κάτω πεισματικά.
    ‘Επειτα ρε παιδιά, Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο “ιστορικό κέντρο”: τί έχει να κερδίσει ο άνεργος, υποαπασχολούμενος κλπ. του Πέμπτου ή της τούμπας;
    Επαναλαμβάνω: το θέμα είναι ότι ο “τουρισμός” αυτός δεν μπορεί να θεωρείται “πανάκεια” ή “όραμα” για αυτούς που περιμένουν να δουλέψουν.

    ΥΓ. Ναι και μάλιστα το συσχέτισα με το πρωταπριλιάτικο του αγγελιοφόρου , έχει γούστο λέω να είπε καμιά ατάκα εκεί , να τον έκραξαν ταχάλια ξερωγώ και να έγινε θέμα εκ του μη όντος ξανά..

    προβοκάτωρ

    April 4, 2014 at 6:22 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: