Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Τέλος καλό, όλα καλά;

with 6 comments

Φαίνεται ότι έληξε το θέμα της νόμιμης η μη συμμετοχής του Μπουτάρη στις εκλογές και υποθέτω και των υπολοίπων.

Όπως γράφει το bankingnews.gr

Έληξε το θρίλερ με την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο της Θεσσαλονίκης, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, σχετικά με το ζήτημα του ασυμβίβαστού.
Ο υπουργός έφερε διάταξη κατά το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και άλλαξε το άρθρο 14 του Καλλικράτη, βάσει του οποίου, ο κ. Μπουτάρης έπρεπε να είχε παραιτηθεί από τη θέση του στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης προ 18μήνου, για να μπορεί να καταθέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Υπήρξαν αντιδράσεις στην Βουλή με πιο χαρακτηριστική του Τέρενς Κουίκ που είπε

Έγιναν οι αλλαγές για να στηρίξουμε την υποψηφιότητα του λάτρη του Κεμάλ, του κ. Μπουτάρη

Καταλαβαίνετε ότι αυτός ο τόπος δεν έχει σωτηρία. Δεν τον ενόχλησε η “εξυπηρέτηση” στο παρα πέντε, κάτι που δεν θα γινόταν για κανέναν κοινό πολίτη, αλλά ότι έγινε για κάποιον που τον θεωρεί “εθνοπροδότη” βάσει των δικών του στάνταρ.

Καλά που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα…

 

Advertisements

Written by argos

April 8, 2014 at 9:32 pm

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Η όλη η συζήτηση και ο όλος καυγάς ήταν άνευ ουσίας. Στην αιτιολογική έκθεση του Νόμου λέει

  “Με το άρθρο 14 του παρόντος, διασφαλίζεται ότι η πραγµατική βούληση των εκλογέων καθίσταται ανεξάρτητη από την επιρροή προσώπων που κατέχουν θέσεις ευθύνης και άσκησης εξουσίας.”

  Είτε έπρεπε να υποστηρίξουμε ότι ένας εν ενεργεία Δήμαρχος δεν “κατέχει θέση ευθύνης και άσκησης εξουσίας” σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΔΣ του φεστιβάλ κινηματογράφου είτε έπρεπε να τροποποιήσουμε το άρθρο που κατέληξε σε μια εντελώς γελοία κατάσταση.

  Πάντως κρίμα που έκλεισε το θέμα. Ας έμενε ανοιχτό μέχρι τις εκλογές γιατί ως τώρα είναι από τα μόνα θέματα που ασκούσαν κριτική στον Μπουτάρη και ήταν τόσο γελοίο που αμφιβάλλω αν πέρα από ανόητους στυλ Κουικ είχε την παραμικρή επιρροή στο εκλογικό σώμα.

  thanosk

  April 8, 2014 at 9:42 pm

  • Ότι και να λέει περάσανε τροπολογία για τον Μπουτάρη και με πολύ φασαρία. Την άποψή μου την ξέρεις. Ειδικά για τον Μπουτάρη δεν είχε σημασία η θέση που κατείχε. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι καλό κάθε νόμος που δεν μας βολεύει να τον αλλάζουμε μόνο και μόνο επειδή έχουμε πρόσβαση στην εξουσία. Δεν πιστεύω να άλλαζε το ίδιο εύκολα για σένα π.χ. ένας νόμος όσο άδικος και να ήταν. Τώρα πια αυτό που μετράει και αυτό που, καλώς, θα εκμεταλλευτούνε οι υπόλοιποι είναι η μεθόδευση και η έλλειψη ισονομίας, όπως προκύπτει από την τροπολογία Μπουτάρη.

   update: και κάτι που ξέχασα να γράψω χτες. Μπορεί να μην είχε σημασία για κανέναν η συμμετοχή του χωρίς την τροπολογία, τώρα όμως θα γίνει της μουρλής μαι και θα κατεβαίνει υποψήφιος χωρίς κανένα θέμα χάρη της “Τροπολογίας Μπουτάρη”, και να δω πόσο ανεξάρτητος μπορεί να πει ότι είναι ο συνδυασμός του τώρα. ΣΤην ουσία η τροπολογία του έκανε μεγαλύτερο κακό από καλό και θα το δούμε τις επόμενες μέρες.

   argos

   April 9, 2014 at 1:27 am

 2. Μπα… Και να ξαναγίνει δήμαρχος, η γοητεία του τελείωσε. Κι ας δεν έφταιγε.

  arcades

  April 9, 2014 at 1:19 am

 3. Γενικά – και ειδικά – συμφωνώ ότι η πρόβλεψη αυτή του νόμου είναι προβληματική, στα όρια του βλακώδους.
  Δηλαδή ένας διευθυντής ΔΟΥ – που όλοι καταλαβαίνουμε πόσο πολύ μπορεί να επηρρεάζει πράγματα και καταστάσεις – έχει το δικαίωμα να πάρει μέρος στις εκλογές παραιτούμενος (και σωτά, δεν είναι δυνατό να στερείται των πολιτικών του δικαιωμάτων ένας πολίτης επειδή κάνει μια δουλειά) , από την άλλη ένας δήμαρχος να στερείται αυτού του δικαιώματος επειδή ανέλαβε διευθυντής σε ένα οργανισμό , θεσμικά άσχετο με τα καθήκοντά του. Ποιος προστατεύεται και από τι; (..ακόμα κι αν η επιλογή των ταινιών ήταν καθήκον αποκλειστικά του Μπουτάρη, πάλι δεν προστατευόμαστε με το να μην είναι ξανά δήμαρχος χο χο!).

  Τώρα η βλακεία όλων των εμπλεκομένων ( και η πονηριά πιστεύω ορισμένων…) βρίσκεται αλλού: όλο και κάποιος θα υπέδειξε στον αρμόδιο Υπουργό, όταν συζητιόταν το θέμα της προεδρίας Μπουτ. για το φεστιβάλ ότι “ξέρετε παιδιά υπάρχει ένα ζητηματάκι”. Μάλλον κάποιος θα είπε στον Μπουτ. “δεν τρέχει μία θα το τροπολογήσουμε”. Αυτοί οι κάποιοι, άριστα θα έπρατταν αν το τροπολογούσαν πέρσι, ή πρόπερσι οπότε και εάν ακόμα κάποιος τό’πιανε ο ντόρος θά’χε κατακάτσει (και σιγά το ντόρο εδώ που τα λέμε).
  Μάλλον όμως αυτός ο κάποιος ή κάποιοι θεώρησαν καλύτερο να κάνουν τη δουλειά τώρα για να δώσουν την εντύπωση ότι “έχουν στο χέρι τον Μπουτ.” Λέω να δώσουν εντύπωση γιατί στην πράξη αυτό δεν παίζει ( άμα ο άλλος εκλεγεί τί θα κάνεις δηλαδή; θα ξανατροπολογήσεις αναδρομικά;;) .
  Και το ερώτημα είναι λοιπόν γιατί: γιατί δίνεις ως σύνθημα στους ποικιλόχρωμους αντιμνημονιακούς, αντικυβερνητικούς, δίκαιους και άδικους το “ρύθμισαν τον Καλλικράτη για να ξανακατέβεις εσύ , ενώ οι υπόλοιποι …” κλπ. Γιατί κόβεις τα ποδάρια στην όποια αντικυβερνητική προεκλογιά ( νεολογισμός μου 😉 ) του Μπουτ., και γενικότερα γιατί του κόβεις γέφυρες μ ‘ ένα κρίσιμο κόσμο – ακόμα ακόμα γιατί ενισχύεις προβληματισμούς και σε δικούς του;

  Αν βάλουμε στην εικόνα την παραίτηση Μάτη και τα παράπονα Βούγια – κι εφ’όσον όλ’αυτά συνδέονται με κάποιο τρόπο – μάλλον φαίνεται το ενδιαφέρον για την επόμενη πενταετία να είναι πολύ έντονο.
  Εκτός και εάν όλ’αυτά είναι μια απατηλή επίφαση: ο Μπουτ. έχει ανίκανους και χαβαλέδες συμβούλους, η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο χυμείο (με “υ”, ακριβώς), η τροπολογία οφείλεται στο “αίσθημα δικαίου” που αίφνης κατέκλεισε το Γρηγοράκο, ο Μάτης τα παράτησε γιατί…τα παράτησε, ο Βούγιας παραπονιέται γιατί δεν τον παίζουν όπως θα ήθελε, και η Πρωτοβουλία είναι τελικά μια μεγάλη δημιουργική παρέα όπου φυσικό είναι να έχει τα καβγαδάκια της.

  προβοκάτωρ

  April 9, 2014 at 3:15 pm

 4. […] την ντροπολογία για χάρη του Μπουτάρη. Είδαμε και τις αντιδράσεις. Ας […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: