Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Everything you know is wrong.

with 8 comments

…Και φτάνουμε στην ώρα δικέ μου που βάζω λόγια στον στόμα του ποιητή-διορθωτά: “Κάποτε με πιάσαν στα πράσα στους κήπους του Πασά να καπνίζω κάτω από την σκάλα του Εβδόμου, που δεν είναι διάσημο στην πόλη σαν το πέμπτο, παρα μόνο βρίσκεται σκαρφαλωμένο σε λόφο και φαίνεται από παντού. Με πιάσαν λοιπόν να καπνίζω 17 χρονών και με έστειλαν στον λυκειάρχη να μου πεί πως διαγωγή κοσμιοτάτη δεν θα έχω στο απολυτήριο και δεν θα παίζω μπάσκετ, οπότε χάνω και το μάτσ με το Λύκειο Μαλακοπής που το περιμέναμε καιρό. Δεν με πείραξε για την αγωγή, μιας και δεν είχα ποτέ κοσμιοτάτη, ούτε Γαλλικά και πιάνο, με πείραξε όμως για τη Μαλακοπή, όπως σκεφτόμουν ότι όλοι περιμέναμε στο μάτσ, την κερκίδα. Αγωγή δεν είχε ούτε ο Λυκειάρχης μια και είχε άγνοια του γεγονοτοε ότι ο γυμναστής με έβαζε στην ομάδα για να οργανώνω κερκίδα, να οργανώνω στιχάκια, για να χτυπήσουμε την φοβερή κερκίδα της Μαλακοπής. Αυτοί είχαν έναν φοβερό τύπο, είχε μείνει 5 φορές στα φιλολογικά στην τελευταία τάξη, είχε παρόλαυτά ένσημα και παράσημα γράφοντος: θα γινόταν ο λόγος χρόνια αργότερα για το σύνθημα του ΠΑΟΚ ‘Αγρότη Πεινάς-Γαμιέται ο Πειραιάς’ καθώς είχε ψωμώσει και μεγαλώσει ανάμεσα Τούμπα-Ιράν-Καμπότζη-Βιετνάμ. Κάθε φορά πρίν το ντέρμπι με έπιανε το ξημέρωμα να σκαρώνω εύκολους στίχους, για να γοητεύω κερκίδες και γκόμενες, πρώην και επόμενες, όπως το ‘Εντάξει, Εντάξει, Η χασούρα σας στη Φέση και στη Χάξη’ ή Πρωτό-Πρωτό-Πρωτό -βουλία, Γκόλ θα βάλετε από Αβουλία’ ή ακόμα ακόμα, τις νύχτες που πιανόμουν με Ζουράρι και τσάκιζα καραμελωμένα κουλούρια και φτιαχνόμουν με τζίνες και βενζίνες, ‘Μάρμαρο Τζιτζίκι θα γίνουμε Περδίκι, ποδήλατα να φέρει, η ρόδα θα υποφέρει’ ‘Γιός του Μπαμπά τον φοβάται ο Αλή μπαμπά’ ‘Πενήντα οχτώ πενήντα οχτώ, θα σας βάλουν σα Ποτάμι Οχτώ’. Ο κόουτς, μου άρεσε και του άρεσα, γιατί δεν βομωλοχούσα όπως η Μαλακοπή, παρά βυζαντίνιζα και με θέλαν κι’όλα τα γκομενάκια ελ.Κουλτουρέλ. 

 

Εκείνο το βράδυ πριν το μάτσ, ήρθαν λοιπόν όλα στον ύπνο μου, είδα τους συμμαθητές που θα γινόταν Κνίτες κι εκείνους που θα γινοταντε Μπάτσοι, και τους ΠαοΚτσήδες και του Κάφρους, και τους Αναρχικούς και τους Καπιταλιστές που θα τους έλεγαν χρόνια αργότερα, Φιλελε-Δεν καταλαβαίνω γιατί- Πήρα κι έγραφα στιχάκια, δεν θυμάμαι τι, μου βγήκε στο Γιατί. Πήρα το ποδήλατο και πήγα μέχρι τη Γιώτα, της έδωσα το τετράδιο να το πάει αύριο στην κερκίδα, να έχουν να βρίζουν τους Τουμπαίους μαλακαπιότες στα βυζαντινά. 

 

Το μάτσ δεν έγινε ποτέ. Το τρετράδιο το διάβασε ο μπαμπάς της Γιώτας, και με προσέλαβε γραφιά σε διαφημιστική. Χθές κλείσαμε Μπουτάρη, σήμερα Καλαφάτη. Αύριο θα μας έρθει ο Τζιτζικώστας. Λέω να τους πάω στο γήπεδο του Κεραυνού, το παλιό με τη χωμάτινη κερκίδα, όχι για να φάει ο κώλος τους χώμα, αλλά μπας και φάνε κανα ξεσιγυρισμένο γύρο-πίτα-απόλα απ’ την καντίνα και μιλήσουν και με σένα δικέ μου, να πάρουν καμια ιδέα πως στήνουν ομάδα και πως μιλάνε στον λαό. Τι λές;”

Written by arlav

April 10, 2014 at 3:11 pm

8 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. ρε; Ποστάρεις PanwsK με account Arlav???

  argos

  April 10, 2014 at 3:26 pm

  • Αυτά είναι κόλπα που τα μαθαίνεις στις Ινδίες και στις Κίνες.

   arlav

   April 10, 2014 at 3:37 pm

 2. βαθιά συγκίνηση, έγινα χάσταγκ!

  panwsk

  April 10, 2014 at 3:35 pm

  • Κείμενο ολόκληρο έγινες, όχι απλά χάσταγκ.

   arlav

   April 10, 2014 at 3:36 pm

  • Για το επόμενο κόλπο θα σε κάνουμε Installation στην Αριστοτέλους να έρχονται να σε φωτογραφίζουν Γιαπωνέζοι τουρίστες 😛

   thanosk

   April 10, 2014 at 3:43 pm

 3. κειμενάρα!

  frappelections is the new πες το κι εγινε αβεκ Τζοβάνα Φγαγκουλή

  panwsk

  April 10, 2014 at 3:42 pm

 4. Που είναι ο Dark να το κλείσουμε τελείως το μαγαζί 😛

  argos

  April 10, 2014 at 3:45 pm

  • Μου λείψατε ρε καριόληδες.

   arlav

   April 10, 2014 at 3:47 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: