Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Βιογραφικό σημείωμα υποψηφίου

with 3 comments

Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές γράφουμε ότι θέλουμε σε ένα βιογραφικό για να εντυπωσιάσουμε τον αναγνώστη του, εγώ πάντως έμεινα πράγματι εντυπωσιασμένος από τα βιογραφικά των 64 υποψηφίων που τα είχαν αρτήσει στο site της παράταξης. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι το περίπου 40% των υποψηφίων έχει μεταπτυχιακό ήδιδακτορικό τίτλο σπουδών. Το 30% είναι γυναίκες ενώ επίσης ένα 30% είναι δημόσιοι Υπάλληλοι. Από τα “νεα” πρόσωπα που διάλεξε ο Καλαφάτης το 20% έχει ξαναυπάρξει υποψήφιος για τον Δήμο ενώ το 44% δηλώνει ενεργό και οργανωμένο μέλος οργανώσεων της ΝΔ (επαγγελματικές, φοιτητικές ή Τ.Ο.).

Ανάμεσα στα βιογραφικά βρήκα μικρά διαμαντάκια όπως μιας υποψήφιας της σπουδές, οι οποίες  μου δημιουργήσανε περίεργους συνειρμούς

Σπούδασε Ποιμαντική και Κοινωνική Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Λογιστική & Χρηματοοικονομική καθώς και Εμπορία & Διαφήμιση στο Αλεξάνδρεια Τεχνολογικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και ερευνήτρια, Υπ. Διδάκτωρ Κανονικού Δικαίου του Α.Π.Θ

Παρατηρώ επίσης έναν υποψήφιο που με περηφάνια μας ενημερώνει ότι έκανε το χρέος του στην μαμά πατρίδα αποκρούωντας τις ορδές των βαρβάρων

Το 2012 εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις ως Αλχίας Λόχου στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του Γ.Ε.Σ.

όπως επίσης ένας υποψήφιος που όλο συγκίνηση

Διακατέχεται από σεβασμό των Διεθνών συνθηκών και συμβάσεων της προστασίας της Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ευρώπης : Χάρτης Αθηνών 1931, Χάρτης Βενετίας 1964

Υποθέτω ότι υπάρχουν μόνο δυο καταστάσεις να μισείς τις συνθήκες και τις συμβάσεις προστασίας της Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ευρώπης ή να διακατέχεσαι από σεβασμό γι αυτές.

Επίσης μια κυρία, μηχανικός του δημοσίου, θεωρεί ότι έκανε μεγάλη τιμή στο ελληνικό δημόσιο και ότι επίσης μέσα από το ΔΣ της Εγαντίας Οδού έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην υλοποίηση 600χλμ δρόμου σε 20 χρόνια

Υπηρέτησε και κόσμησε τη Δημόσια Διοίκηση επί 35 έτη από τις θέσεις της Διευθύντριας

Σημαντική προσφορά για την κατασκευή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ από τη θέση της ως   μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας.

Μια άλλη κυρία προσπαθεί να εντρυφήσει στην θεωρία που θέλει, εφ όσον η γιαγιά μου έχει ρόδες, να είναι πατίνι

Δεύτερη φορά ήμουν υποψήφια με την Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη και θα ήμουν και πάλι εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα αν ο Κώστας Γκιουλέκας είχε κερδίσει το Δήμο.

Γκαντεμιά γαμώτο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το ξαναπάθεις και φέτος.

Βλέπω ότι δεν λείπει και εκπρόσωπος του Ideas worth spreading, έτσι έχουμε υποψήφια που

από το έτος 2010 και ιδρυτικό μέλος-νομικός σύμβουλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «TEDxThessaloniki

αν και αγαπημένος μου είναι πρώην αστυνομικός με μεγάλη προύπηρεσία σε διοικητική θέση που καταφέρνει να παρουσιάζει την καθημερινή εργασία του ως θεάρεστο και ιδιαίτερο έργο που έσωσε την πόλη από το χάος

Από το 1987 υπηρέτησε διαδοχικά σε τμήματα τάξης της Θεσσαλονίκης όπου προσπάθησε για την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Κατόπιν στο τμήμα Ασφαλείας του Αερολιμένα  Μακεδονία απ’ όπου ταξίδεψαν εκατομμύρια άνθρωποι με απόλυτη ασφάλεια. Στη συνέχεια ως Διοικητής Αγορανομίας Θεσσαλονίκης με σημαντική προσφορά στη δημόσια υγεία διασφαλίζοντας την καταλληλότητα των τροφίμων και με προσπάθειες για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Επίσης προσέφερε σημαντικό έργο στους τομείς:

Χάρη σ αυτόν εκατομμύρια ταξιδιώτες πετάξανε με ασφάλεια, φάγανε τρόφιμα χωρίς να τους πιάσει κόψιμο, βοήθησε στην ανάπτυξη του αθλητισμού αναπτύσσοντας σωστά τους τροχαίους, προστάτευσε το περιβάλλον ελέγχοντας τα καυσαέρια των αυτοκινήτων με εξαίρεση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ (αυτοί δεν ρυπαίνουν το ξέρουμε) και πάνω απ όλα είναι υπεύθυνος για όσα έργα υποδομής έγιναν, θα γίνουν ή δεν θα γίνουν ποτέ στην πόλη, αν δεν διευκόλυνε με την τροχαία την κυκλοφορία.

Έτσι λοιπόν είπα και εγώ να φτιάξω το βιογραφικό του τέλειου υποψηφίου. Το παρακάτω βιογραφικό σημείωμα δεν ανήκει σε συγκεκριμένο υποψήφιο. Πήρα τα κομμάτια που μου κάνανε μεγαλύτερη εντύπωση από τα βιογραφικά των υποψηφίων του Καλαφάτη και συνέθεσα ένα φανταστικό βιογραφικό. Κάθε τμήμα του βιογραφικού έχει link στο αυθεντικό βιογραφικό απ όπου βρήκα το κομμάτι.

 

To  Νικομηδινό   Θεσσαλονίκης είναι  ο  τόπος  που  με  γέννησε  (7.4.75)
Εκεί  πήρα  τα  πρώτα  μηνύματα  αγωγής  και  τα  πρώτα  σχολικά  μαθήματα  από  την  αρχόντισσα  δασκάλα  κυρία  Ευδοκία
Μας  πήρε  μικρούς  μαθητές  από  το  χέρι  και  όπως  ο  Θεός τους πρωτόπλαστους μας σύστησε σε όλα τα πλάσματα του παραδείσου και μας έδωσε όσο εκπαιδευτικό οξυγόνο άντεχαν τα πνευμόνια μας .
Μας άφησε στην αρχή της εφηβείας μας με το θεμέλιο ίσως συμπέρασμα της αγωγής, ότι δεν σπουδάζουμε για να ζήσουμε αλλά για να γίνουμε άνθρωποι.

Προέρχομαι από μία από τις πιο παλαιές και επιφανείς οικογένειες της πόλης

Είμαι έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού και Χριστιανός Ορθόδοξος στο θρήσκευμα

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία μετά το πέρας των σπουδών μου στην Ε’ Μοίρα Καταδρομών.
Διετέλεσα Πρόεδρος και παραμένω ενεργό μέλος της «Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων» ν.Θεσσαλονίκης και της διασωστικής της ομάδος (ΕΔΟΠΑ), με την οποία έλαβα μέρος σε διασώσεις, έρευνες αγνοουμένων, υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού σε φυσικές καταστροφές και θεομηνίες κ.ο.κ.
Μέλος της σκοπευτικής ομάδας (πρακτική σκοποβολή IPSC) της Λ.Ε.Κ.
Ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ Ελευθερίου-Ν.Κορδελιού.
Μέλος της Ομάδος 21.
Βιβλιολάτρης, μοντελιστής, αθλητής ξιφασκίας (σπάθη) και εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών Φιλιππίνων (Eskrima/Kali), ποδηλάτης, μοτοσυκλετιστής, ορειβάτης και πεζοπόρος, αυτοδύτης και αναρριχητής
Μέλος ως Υποστηρικτής των Εφέδρων του Γερμανικού Στρατού (Förderer d. Reserve) με πληθώρα εκπαιδεύσεων στο Reservistenkameradschaft Münster von ́88 (1992-94)

Κοινωνικά-Πολιτικά: Μεγαλωμένος σε εκκλησιαστικό περιβάλλον, έμαθα να σέβομαι και να τιμώ τον κλήρο. Αποτελεί για ‘μενα πρότυπο ζωής, θυσίας και προσφοράς στην κοινωνία, ειδικά σε καιρό κρίσης. Άλλωστε ιστορικά αποδεικνύεται ότι η Εκκλησία αποτελεί πυλώνα συνοχής και συνέχειας της πατρίδας μας. Τέλος, πιστός στη φιλελευθερία, έμαθα να ακούω και να σέβομαι τη διαφορετική άποψη. Ειδικά όταν αυτή βαίνει προς την κατεύθυνση της κοινωνικής και πολιτιστικής εξέλιξης την ενισχύω και την προωθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Κι αυτό διότι στη δημοκρατία χωρούν όλες οι απόψεις, οι οποίες όμως δεν απειλούν τις θεμελιώδεις αρχές της. Η κοινωνία παρ’ όλα αυτά για να προοδεύει πρέπει να διατηρεί και να συντηρεί τις αρχές και τις αξίες της. Γι’ αυτό και δηλώνω οικονομικά φιλελεύθερος και κοινωνικά και πολιτικά συντηρητικός.

Γνώρισα πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο της ηλικίας μου να αποκατασταθεί επαγγελματικά στο αντικείμενο των σπουδών του. Παρ’ όλα αυτά, ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια, έχω εργαστεί –μεταξύ άλλων– στην Ελληνική Ραδιοφωνία, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στη HELEXPO και στην Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Η Θεσσαλονίκη με εμπνέει και με προσδιορίζει. Θέλω να παρεμβαίνω άμεσα και δυναμικά στις ζυμώσεις της τοπικής κοινωνίας για τη Θεσσαλονίκη που έχω μελετήσει, που έχω γνωρίσει και που ζω.

Εργασιακή Εμπειρία

2004 Συνεργάτης Βουλευτή Ζαχαράκη
2005-2007 Συνεργάτης κ. Καρακόλη
2007 – 2009 Συνεργάτης Βουλευτή Ρεγκούζα.
Σύνεδρος αιρετός ΝΔ και μέλος Β ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης

 

Υπήρξα μέλος της σχολικής ομάδας καλαθοσφαίρισης του 1ου Λυκείου Τούμπας που το Απρίλιο του 1981 κατέλαβε την 1η Ευρωπαϊκή και 3η Παγκόσμια θέση σχολικών πρωταθλημάτων , επίτευγμα που δεν πέτυχε ποτέ άλλοτε αμιγή σχολική ομάδα , σχολικά και ευρωπαϊκά και παγκόσμια επαναλήφτηκαν , όμως όλα έγιναν από σχολεία που μετέγραψαν αθλητές – μαθητές. Το γράφω αυτό γιατί ακόμη και σήμερα η δεκάδα εκείνη αθλητών –μαθητών χαίρει της ιδιαίτερης αναγνωσιμότητας όλης της καλαθοσφαιρικής Ελλάδας .

Οργανωτικές / διαχειριστικές δεξιότητες
Οργανωτική (ομαδάρχης, αρχηγός ομάδας κατασκηνωτών επί 7 έτη στις κατασκηνώσεις της ΧΑΝΘ )

Πρωτοβουλία: Ίσως το μεγαλύτερό μου ελάττωμα, καθώς η λήψη πρωτοβουλιών είναι συνυφασμένη με την προσωπικότητά μου

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
“Flight Simulator” (1356 ώρες εικονικών πτήσεων)

 

 

Written by argos

April 13, 2014 at 8:30 am

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Σπουδές?

  COSB

  April 13, 2014 at 5:53 pm

  • Έχεις δίκιο ή θα έπρεπε να τις προσθέσω ή να αφαιρέσω το “μετά τις σπουδές”

   argos

   April 13, 2014 at 8:34 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: