Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Κορώνα φταίνε οι βρωμιάρηδες, γράμματα μπράβο Μπουτάρη

with 7 comments

Αντιγράφω σχόλιο του Φίλιου Στάγκου από το facebook της Ελεάννας Ιωαννίδου:

Η πόλη ειναι βρώμικη γιατί οι χρήστες της (κάτοικοι και επισκέπτες) είμαστε βρωμιαρηδες. Το ερώτημα ειναι αν ειναι το ίδιο, λιγότερο ή περισσότερο βρώμικη απο το 2010. Προσωπικά πιστεύω λιγότερο.

Από τότε που ξεκίνησαν αυτές οι εκλογές νιώθω ότι οι Μπουταρικοί με θυμίζουν κάτι ΓΑΠικούς από το 2009. Που ο μεγάλος πεφωτισμένος ηγέτης τους “κυβερνούσε μια διεφθαρμένη χώρα”, και φυσικά για ό,τι καλό ο Θεός να μας κόβει χρόνια να του δίνει μέρες, για ότι κακό φταίνε αυτοί οι τιποτένιοι και αχρείοι διεφθαρμένοι Έλληνες βρωμιάρηδες Θεσσαλονικείς. Μέχρι σήμερα έλεγα ότι ίσως και να ήμουν υπερβολικός. Πλέον απλά πιστεύω πως λόγω φόρτου εργασίας δεν το διαπίστωσα εγκαίρως.

 

Advertisements

Written by maeviusb

April 17, 2014 at 10:57 pm

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Τώρα που το σκέφτομαι, ίσως και να έχετε δίκιο. Ίσως η Θεσσαλονίκη και οι Θεσσαλονικείς να ξεκινήσαμε το 2011. Ισως να μην υπάρχουν στάσεις, συμπεριφορές που καλλιεργήθηκαν για χρόνια και που πρέπει να ξεριζωθούν ώστε να αλλάξει η όψη και η οσμή της καθημερινότητας μας. Επειδή όμως τιμήσατε με τον (κατα τη γνώμη μου απαράδεκτο) συνειρμο σας μονο το πρώτο σκέλος του σχολίου μου, θα είχατε την καλοσύνη – εφόσον το επιτρέπει ο φόρτος εργασίας σας – να απαντήσετε και στο υπόλοιπο; Ειναι το ίδιο, περισσότερο η λιγότερο βρώμικη η Θεσσαλονίκη σε σχέση με το 2010; Κάθε απάντηση δεκτή, δεν θα επανέλθω.

  Φ.Σταγκος

  April 17, 2014 at 11:40 pm

 2. Ειναι και το έχω γράψει σε ανύποπτη φαση – https://frappelections.wordpress.com/2014/02/21/%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c/#comment-1902. Και εχει γίνει και κάποια δουλεια. Πολύ λιγότερη βεβαια απο όση είχε υποσχεθεί ο δήμαρχος που αμυδρά θυμαμαι θα έλυνε το πρόβλημα σε 6 μήνες;

  Θα αντιμετώπιζα με κατανόηση μια δήλωση του στυλ “κάναμε 5 πράγματα, επρεπε να γίνουν 25, το κεφάλι κάτω και δουλεύουμε” (γιατι υπάρχει ΠΟΛΛΗ δουλειά ακόμα σε αυτο το θέμα). Αλλά όχι. Προτιμησατε να ριξετε ενα “βρωμιαρηδες” και να αποποιηθείτε ευθυνών. Το οποίο να με συμπαθατε αλλά δε θα μπω σε διαδικασία να το συζητήσω σοβαρά.

  maeviusb

  April 18, 2014 at 12:46 am

 3. Συνεπώς η πόλη ειναι πλέον καθαρότερη (ή λιγότερο βρώμικη) σε σχέση με πριν. Μου αρκεί. Τα υπόλοιπα ειναι άρες μάρες κουκουναρες για να κάλυψετε τον απαράδεκτο συνειρμο με τους “ΓΑΠικους” σας και την απομόνωση των λεγόμενων μου απο τα συμφραζόμενα (τα οποία να με συμπαθατε αλλα δε θα μπω στη διαδικασία να συζήτησω σοβαρά)

  Φ.Σταγκος

  April 18, 2014 at 1:15 am

 4. Αρες μαρες κουκουναρες ειναι η επιμονή σας στο λογικό άλμα “η πόλη ειναι λιγοτερο βρώμικη, αλλά ακόμα βρώμικη, αρα οι κάτοικοί της ειναι βρωμιαρηδες”.

  Θα μπορούσατε λογικά να συμπερανετε οτι η δημοτική αρχή δεν εκτίμησε προεκλογικά το μέγεθος του προβλήματος όταν μίλαγε για λύση σε 6 μηνες. Θα μπορουσατε να εκθεσετε τι εχει γίνει (απο τον απολογισμό) και τι αλλο πρεπει να γίνει. Θα μπορουσατε λογικά να ισχυριστειτε οτι υπάρχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την πρότερη αρχή (με δεδομένη την ανικανότητά της χαμηλός πήχης).

  Όχι. Επιλεξατε να απαξιωσετε χωρις ουσιαστικο επιχειρημα συλλήβδην τους κατοικους για να υπερασπιστείτε την τρέχουσα διοίκηση. Και συνεχίζετε να επιμένετε στο λογικό σας άλμα αντί αν όχι να ζητηστε συγγνώμη να πείτε ενα “ίσως ήμουν λιγάκι υπερβολικος”. Και εμφανίζεστε και θιγμένος που επισημαίνω πως η αξιολογική σας κριση ουδεμία λογική ισχύ εχει.

  Δεν ξέρω αν εσείς είστε βρωμιαρης εγώ δεν είμαι. Όπως δεν είμαστε και οι περισσοτεροι.

  maeviusb

  April 18, 2014 at 11:37 am

 5. Ακούστε (κύριε, κυρία… δεν σας ξερω)… Το σχόλιο μου, που απομονώσατε γιατί έτσι σας βόλευε προκειμένου να στηρίξετε το ευφυολόγημά σας (“οι Μπουταρικοί θυμίζουν κάτι ΓΑΠικούς”), ήταν απάντηση σε ένα ανυπόγραφο σχόλιο που ανήρτησε η κα Ιωαννίδου και το οποίο περιείχε τον – αβάσιμο κατά τη γνώμη μου – ισχυρισμό ότι όλα είναι χειρότερα σε σχέση με πριν, του τομέα καθαριότητας συμπεριλαμβανομένου. Θα μπορούσα να απαριθμίσω δεκάδες πράγματα που μένουν να γίνουν προκειμένου η Θεσσαλονίκη να έχει, σε ο,τι αφορά την καθαριότητα, την όψη και την οσμή που επιθυμώ.

  Γεγονός παραμένει ότι τον Ιανουάριο του 2011 λειτουργούσαν 7-8 οχήματα της καθαριότητας και τώρα ο στόλος του Δήμου αριθμεί πάνω από 70 οχήματα σε λειτουργία. Γεγονός επίσης παραμένει ότι η το 2011 η ανακύκλωση αφορούσε μόλις το 1% των παραγόμενων σκουπιδιών (σε όγκο και σε βάρος) ενώ τώρα το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 15%. Είναι ικανοποιητικό; Σε καμία περίπτωση. Σας το λέει κάποιος που δεν χρησιμοποιεί τις δωρεάν πλαστικές σακούλες των σούπερ-μάρκετ, που επιμερίζει και ανακυκλώνει τα σκουπίδια του από το 1986 (ναι, έτυχε να ζήσω πολλά χρόνια εκτός Ελλάδας) και που για να το κάνει αυτό αγόραζε (γιατί έτσι λειτουργούσε το σύστημα εκεί όπου ζούσα) χωριστά τις σακούλες για τα οργανικά, το πλαστικό/γυαλί και το χαρτί. Ούτε με ικανοποιεί ότι ο χώρος ανακύκλωσης απέχει πολλά χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη κι ως εκ τούτου η μεταφορά των ανακυκλούμενων με φορτηγά επιβαρύνει την ατμόσφαιρα. Ούτε με ικανοποιεί ότι δεν γίνεται κομποστοποίηση σε επίπεδο πολυκατοικίας ή ενεργειακή αξιοποίηση (καύση/τηλεθέρμανση) των αποβλήτων και πολλά πολλά άλλα.

  Γεγονός επίσης παραμένει ότι καμμία Αρχή δεν μπορεί να εφαρμόσει καθαρότερες πολιτικές δίχως τη συνεργασία εκείνων οι οποίοι παράγουν τα σκουπίδια. Από τους εστιάτορες που τα βγάζουν έξω χωρίς καμία διαλογή, τους αυτοκινητιστές που παρκάρουν μπροστά σε κάδους με αποτέλεσμα να περνάει άπραγη η σκουπιδιάρα, τους πεζούς που πετούν τις τσίχλες και τα αποτσίγαρα στα πεζοδρόμια-patchworks, τις επιχειρήσεις που δεν έχουν χωριστούς κάδους για να συλλέγουν το χρησιμοποιημένο χαρτί… μέχρι τους νοικοκυραίους που πετούν τις σακούλες σε όποιο κάδο βρουν με αποτέλεσμα να μεταφέρονται οι διπλάσιοι όγκοι από αυτούς που τελικά ανακυκλώνονται. Ναι, ως κοινωνία είμαστε βρωμιάρηδες. Συγνώμη που δεν λέω ότι “ως κοινωνία, πλην του maeviusb είμαστε βρωμιάρηδες” αλλά, επαναλαμβάνω, δεν σας ξέρω και ομολογώ ότι δεν έχω και την περιέργεια.

  Επιμένω όμως: η πόλη, ο δήμος, έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει ριζικά αν δεν πάψουμε ως κοινωνία να είμαστε βρωμιάρηδες. Τώρα εσείς ξανα-απομονώστε από τα συμφραζόμενα όποια φράση μου εξυπηρετεί τις αυθαίρετες συγκρίσεις με τους “ΓΑΠικούς”. Λίγο με απασχολεί. Μου αρκεί που αναγνωρίζετε ότι τρία χρόνια μετά, η καθαριότητα λειτουργεί καλύτερα (και φθηνότερα) σε σχέση με το 2010.

  Φ. Στάγκος

  April 18, 2014 at 6:40 pm

 6. Κύριε Στάγκο είστε σε άλλον πλανήτη. Το κέντρο είναι εξίσου βρωμικο με πάντα. Και η υπόλοιπη Θεσσαλονίκη εκτός κέντρου, είναι βρωμερότερη από πάντα. Τα 70 απορριμματοφόρα, προφανώς κάτι άλλο κουβαλάνε, διότι σκουπίδια δεν μαζεύουνε. Ή, αν μαζεύουνε, τα πάνε από τη μια γειτονιά στην άλλη.
  Πάρτε τον Μπουτάρη και ξεκολήστε λίγο από τον άξονα TV100 – Ολύμπιον (καφέ) – Κίτσεν Μπαρ – Balkan- ΝτοΡε/Ζύθος να δείτε την πόλη. Και ξέρετε κάτι; Δεν είμαστε βρωμιάρηδες. Μας κάνατε βρωμιάρηδες. Επειδή δεν κάνετε τη δουλειά σας. Και επειδή είστε εσείς άχρηστοι, θέλετε να μας κάνετε και τους υπόλοιπους να νοιώθουμε εξίσου άχρηστοι μ` εσάς για να μας αξίζετε. Ε όχι κύριε. Κομπλεξικό με είπατε, Χωριάτη με είπατε, βρωμιάρη με είπατε… Και μη μου πείτε ότι δική σας δουλειά δεν είναι τα σκουπίδια και κακώς σας τα λέω. Διότι αν δεν είναι δική σας δουλειά τα σκουπίδια, να αφήσετε και τις κρίσεις για τους βρωμιάρηδες σε κανέναν άλλον και να κοιτάξετε τα χάλια της τηλεόρασης που διοικείτε.
  Ααααα!!!! Και το τελευταίο; Με είπατε και άι σιχτίρ όπως διαβάζω πιο πάνω στο frappelections! Δηλαδή, όποιον δεν θεωρεί θεό τον Μπουτάρη, στο σιχτίρισμα και γαία πυρί…κλπ. Άμε στην ευχή της Παναγιάς πασχαλιάτικα κύριε Στάγκο. Άμε στην ευχή της Παναγιάς!

 7. Κε Σταγκο εμένα με αρκεί που καμια 30αρια γραμμές εδώ και ακόμα περισσότερες στην αρχική συζήτηση συμφωνησατε πως υπάρχει αρκετή δουλεια ακομη, αλλά δε βρηκατε ενα “ίσως ήμουν υπερβολικός” που σας προετρεψα και προτιματε να επιμενετε στον αρχικο, συλλήβδην απαξιωτικο χαρακτηρισμό σας. Αν μη τι άλλο επιβεβαιωνετε τον αρχικό μου συλλογισμό. Την καλημέρα μου, σας χαρίζω την τελευταια λεξη.

  maeviusb

  April 19, 2014 at 9:26 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: