Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Είμαστε οι καλυτεροι που γνωρίζουμε

leave a comment »

Δυστυχώς, όντας οι περισσότεροι, εδώ μέσα, ψηφοφόροι του κεντρικού Δήμους της πόλης, ασχολούμαστε ελάχιστα με τους περιφερειακούς δήμους. Το καλό είναι ότι υπάρχουν και μέσα που ασχολούνται, όπως η εφημερίδα Μακεδονία και ο δημοσιογράφος Νίκος Ηλιάδης όπου τον Φεβρουάριο του 2012 μας ενημερώνει για κάτι “αλλαξοκωλιές” στον Δήμο Παύλου Μελά και Ευόσμου-Κορδελιού. Συγκεκριμένα:

Πάρε, δώσε
Ειδικότερα ο κ. Παπαδόπουλος προσέλαβε στο δήμο του τον Δημήτρη Δραγοτενλή, γαμπρό του κ. Λαφαζανίδη, και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, επίσης συγγενή του δημάρχου Ευόσμου-Κορδελιού. Σε αντάλλαγμα ο κ. Λαφαζανίδης προσέλαβε στο δήμο του την κόρη του κ. Παπαδόπουλου και έναν εκ των στενότερων συνεργατών του δημάρχου Παύλου Μελά, υποψήφιο με το συνδυασμό του, τον Περικλή Κετσακίδη.
Ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου 2011 ο δήμαρχος Παύλου Μελά προσέλαβε το γαμπρό του κ. Λαφαζανίδη σε θέση «ιδιαίτερου γραμματέα δημάρχου». Μία εβδομάδα μετά προσέλαβε τον κ. Αγγελόπουλο ως ειδικό συνεργάτη με αντικείμενο «την παροχή συμβουλών και τη διατύπωση εξειδικευμένων γνωμών σε θέματα περιβάλλοντος, πράσινης ανάπτυξης, τηλεπικοινωνιών, φωτοβολταϊκών κ.λπ.».
Ελάχιστες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 3 Μαρτίου 2011 ο κ. Λαφαζανίδης ανταπέδωσε τα ρουσφέτια προσλαμβάνοντας την κόρη του κ. Παπαδόπουλου σε θέση ειδικού συνεργάτη, για να παρέχει συμβουλές «για θέματα κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης», και το στενό συνεργάτη του δημάρχου Παύλου Μελά, τον κ. Κετσακίδη, ως ιδιαίτερο γραμματέα δημάρχου.

Δεν ξέρω που κατέληξε βέβαια αυτή η υπόθεση αλλά υποθέτω ότι ήταν νόμιμη άρα και ηθική. Πέρασαν τα χρόνια και νάσου τώρα, παραμονές εκλογών ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος βρίσκει τρόπους να ξεπεράσει τον σκόπελο των περιορισμών στα διαφημιστικά έξοδα που έχουν οι δημοτικές παρατάξεις. Πως; Μα βάζονατς τον Δήμο, άρα όλους τους δημότες να πληρώσουν έμμεσα την καμπάνια του. Εφευρίσκει λοιπόν μια καμπάνια με το όνομα “Ωρα Ενημέρωσης”, τυπώνει πανό και αφίσες και τις αναρτά όπου γουστάρει. Η Καμπάνια έχει να κάνει με το έργο του Δήμου, άρα της δημοτικής αρχής, άρα του Παπαδόπουλου, για την τετραετία που πέρασε. Οι αφίσες και τα πανό είναι παράνομα αναρτημένα σε σημεία που κανονικά δεν επιτρέπεται και που ο Δήμος υποχρεούται όχι μόνο να τα αποκαθηλώνει αλλά να επιβάλλει και πρόστιμα. Εδώ λοιπόν υπάρχει το παρόδοξο ότι ο Δήμος θα πρέπει να μηνύσει τον εαυτό του.

Oι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την περιοχή της πολίχνης. Φίλος των φραπεδιαρέων (εμεις είμαστε αυτοί) μας ενημερώνει, μαζί με τις φωτογραφίες που μας έστειλε, ότι σε όλους τους τοίχους έχει τέτοιες αφίσες και πανό στα κεντρικά σημεία.

Υποθέτω ότι η δικαιοσύνη θα ασχολείται με κάτι άλλο π.χ. τους μισθούς των λειτουργών της ή να δει ποιος δικαστικός είναι ποιανού υπουργού κοντοχωριανός.

pm8

Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως

pm7

Το πεθαμενατζί χρώμα βοηθάει στο να διαδοθεί καλύτερα το μήνυμα

pm6

Κάναμε σχολεία αλλά πωλείται ο εξοπλισμός

pm5

Το 12 μάλλον χρεώνουμε τον δήμο μας θα έπρεπε να είναι….

pm4

Να βάλουμε και κάτι ψηλά στο σταυροδρόμι για να ξεχνιούνται οι οδηγοί

pm3

Εδώ το κολλήσανε για να κρύψουνε την ασχήμια των από κάτω αφισών

pm2

Εκτός από τα έργα για την σχολική στέγη έχουμε και τα μη έργα που δημιουργούνε κλειστά μαγαζιά

pm1

Το 1ο Γυμνάσιο λειτουργεί και το διαφημίζουμε σε σχολείο που χτίζουμε. Το σχολείο θα το διαφημίσουμε στο γυμνάσιο

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: