Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Προς εργαζόμενους σε γραφεία Τύπου επιστολή

leave a comment »

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, εργαζόμενοι/ες, απασχολούμενοι/ες, μπλοκάκηδες/μπλοκάκισσες στα γραφεία Τύπου υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές.
Καταλαβαίνω ότι δεν είναι και πολύ ευχάριστο αυτό που κάνετε. Εχετε τον κάθε μαλάκα πάνω από το κεφάλι σας, με το μακρύ και το κοντό του, πρέπει να τρέξετε να προλάβετε να κάμετε χίλια δυο πράγματα, ελπίζω τουλάχιστον έναντι ικανοποιητικού αντιτίμου, αν και οι καιροί είναι δύσκολοι.
Το ζήτημα όμως είναι: μη γράφετε μανιφέστα ή μην προσπαθείτε να υποβάλετε (ή μήπως… επιβάλετε;) στον παραλήπτη του δελτίου Τύπου, που συνήθως είναι κάποιος συνάδελφός σας δημοσιογράφος, σαφώς κακοπληρωμένος, τις απόψεις του υποψηφίου σας.
Ενημερώστε, μην προπαγανδίζετε.
Δεν είναι ορθό να γράφετε ιδεολογικά μανιφέστα αντίστοιχα με αυτά του υποψηφίου που υποστηρίζετε (όπως συχνά κάνουν δυστυχώς τα γραφεία Τύπου αριστερών υποψηφίων).
Δηλαδή μη γράφετε: Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Επαναστατοχώρι, ο υποψήφιος Πάνος Αριστεράκης αναφέρθηκε στο δράμα των κατοίκων που υποφέρουν κάτω από τον αδυσώπητο, ανάγλητο, νεοφιλελεύθερο ζυγό που έχουν επιβάλλει οι μνημονιακές συγκυβερνήσεις των τελευταίων ετών, που έχουν σπείρει στον τόπο τη μιζέρια, τη φρίκη και με το πρόσχημα τάχαμου επενδύσεων, δήθεν ανάπτυξης και με φαυλεπίφαυλες πρακτικές και με υποκριτικά και κατ’ όνομα μόνο φιλοκοινωνικά προεκλογικά μέτρα προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι και να αποσπάσουν την ψήφο του σκληρά δοκιμαζόμενου από τις ανάλγητες (φτου κι απ’ την αρχή), νεοφιλελύθερες πολιτικές που έχουν επιβάλλει οι οσφυοκάμπτες, υποταγμένοι στις τροϊκανές επιταγές, εκλεκτοί της κας Μέρκελ και του κυρίου Σόιμπλε, που κυβερνούν τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, είτε εναλλάξ είτε και οι δυο μαζί, οδηγώντας στην εξαθλίωση χιλίαδες ελληνικές οικογένειες.
Ειθισται, τα δελτία Τύπου αυτού του τύπου, να κλείνουν με την είδηση: Στη συνέχεια ο Πάνος Αριστεράκης έδωσε αγωνιστικό παρών στην πανήγυρη του τοπικού αγίου, όπου οι κάτοικοι οργάνωσαν συντροφική κουζίνα με σουβλάκια, φασολάδα και τσίπουρο που παράγεται στην περιοχή.

Επίσης μην κατασκευάζετε παράλληλες, εικονικές πραγματικότητες, αντίστοιχες με αυτές που υπάρχουν μόνο στο μυαλό ή στα όνειρα των υποψηφίων σας (συνήθως, απ’ τα κεντροαριστερά προς τα δεξιά). Φαντασιοπληξίες με ολίγους ευσεβείς πόθους και μια καθόλου εντιμη προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων.
Δηλαδή μη γράφετε: Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Χαβιαροχώρι ο υποψήφιος Πάνος Εκλεγμένος έτυχε θερμής υποδοχής από πλήθος ευτυχισμένων πολιτών που αφού του στρώσανε κόκκινο χαλί και τον σηκώσανε στους ώμους τους φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και καταριώμενοι τον θανάσιμό αντίπαλό του στις επεργόμενες εκλγοές Πάνο Αχωνευτιάδη, του ευχηθήκανε καλή επιτυχία, καλή δουλειά μετά τη βέβαιη επανεκλογή του και να μην ανησυχεί για τίποτε, αν κανείς από τους άλλους προσπαθήσει ποτέ να τον πειράξει, αυτοί θα είναι εκεί για να καθαρίσουν για λογαριασμό του Πάνου Εκλεγμένου, διότι ο λαός πάντα εκτιμά όποιον έχει προσφέρει όσα και ο Εκλεγμένος στον τόπο και τιμωρεί όποιον προσπαθεί να βλάψει τον αγαπημενότερο υποψήφιο όλων, τον Πάνο Εκλεγμένο.
Ειθισται τα δελτία Τύπου αυτού του τύπου, να κλείνουν με την είδηση: Στη συνέχεια ο Πάνος Εκλεγμένος παρέστη σε γεύμα που παρέθεσε ο τοπικός κοινοτάρχης, ο τοπικός προύχοντας, ο τοπικός γραμματικός και ο τοπικός ιερέας και όλοι μαζί ευλόγησαν τα γένια τους.

Επίσης, να διαβάζετε φραπελέξιον. Δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα αλλά έχουμε πλάκα.

Advertisements

Written by panwsk

April 24, 2014 at 6:36 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: