Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Τουλάχιστον είναι σωστό το όνομά της

with one comment

Η Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου μου είναι γνωστή από την πρώτη επίσημη παροσυίαση του Μπουτάρη το 2010. Σαν επίθετο μου είναι γνωστή από την δεκαετία του 80 όπου ο πατέρας μεσουρανούσε στην νύχτα της πόλης αλλά και της Χαλκιδικής ως προμηθευτής ποτών στα νυχτερινά μαγαζιά και βέβαια, ως ένα διάστημα ως αντιπρόσωπος της ΚΑΪΡ. Αυτά όμως είναι παρελθόν.

Η Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου ξανακατεβαίνει υποψήφια με τον Μπουτάρη και ήδη πρόλαβε και, όπως λέει, τύπωσε το προεκλογικό της φυλλαδιο, με το νέο logo της κίνησης αλλά και με το τελικό moto “Με Γνώση και Φιλοδοξίες”. Η κα Τσιλιγκαρίδου έχει σαφώς, και θεμιτό είναι, φιλοδοξίες, όμως ειλικρινά διατηρώ επιφυλάξεις ως προς την Γνώση της.

1981978_10203130474719276_1994625575414575184_nΗ Ρεβέκκα λοιπόν στο τυπωμένο φυλλάδιό της λέει ότι για 3 χρόνια εργάστηκε εθελοντικά στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι αλήθεια ότι όταν ξεκίνησε υπήρχε αντιδημαρχία, αλλά μια από τις βασικές αλλαγές που επέβαλε ο Δήμαρχος με τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (από τον Απρίλιο του 2012), ήταν η κατάργηση της έννοιας της αντιδημαρχίας ως μονάδας. Υπάρχουν μόνο οι διευθύνσεις και τα γραφεία αντιδημάρχων που έχουν στην αρμοδιότητα τους,  διευθύνσεις που ο Δήμαρχος αποφασίζει και μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή. Η διεύθυνση του Πολιτισμού βρίσκεται στην σελίδα 215, αν ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί τις αρμοδιότητές της η υποψήφια.

Η αξιαγάπητη Ρεβέκκα δηλώνει μέλος του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Τέχνης και Άθλησης την οποία και την λέει ΔΗ.ΚΕ.ΤΑ κανονικά δεν θα έπρεπε να την λένε ΔΕΤΑ; θέλω να πω ότι καταλαβαίνω το ΔΗ(μοτική) όμως το ΚΕ δεν μου βγαίνει από πουθενά. Ψάχνοντας λοιπόν διαπίστωσα ότι η επιχείρηση  λέγεται “Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Τεχνών και ΄Αθλησης (Κ.Ε.Τ.Α.)” άρα το σωστό θα ήταν ΔΗ.Κ.Ε.Τ.Α. Αλλά αυτό θα μου πείτε ότι δεν είναι σημαντικό. Θα σας απαντούσα ότι ναι δεν είναι σημαντικό αν το έγγραφο όπου βρήκα το όνομα δεν ήταν ένα έγγραφο στην Διαύγεια από τον Μάρτιο του 2012 και αφορούσε στην

Λύση της “Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Τεχνών και ΄Αθλησης (Κ.Ε.Τ.Α.)” , θέση σε εκκαθάριση και ορισμός εκκαθαριστών , μεταφορά του προσωπικού της στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στο Ν.Π.Δ.Δ. “Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης” λόγω ανάληψης των δράσεων αυτής, καταβολή από τον Δήμο Θεσσαλονίκης οφειλών της επιχείρησης προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους.

Δηλαδή επρόκειτο για “αμαρτωλή” εταιρία της προηγούμενης διοίκησης που διέλυσε η τωρινή. Μου κάνει εντύπωση πως η κα Τσιλιγκαρίδου αγνοούσε ότι ήταν μέλος ΔΣ σε εταιρία υπό εκκαθάριση στην ουσία σε εταιρία που δεν παρήγαγε έργο από τον Μάρτιο του 2012 τουλάχιστον.

Ένα ακόμα προβληματάκι στο έντυπο της συμπαθέστατης Ρεβέκκας είναι και η τελευταία ιδιότητά της ως μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου. Σύμφωνα με το site του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η επωνυμία του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης έχει αλλαξει σε Δημοτικό Κέντρο Μουσικής και Χορού Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 2810/12-12-2011) με παράλληλη ίδρυση  και λειτουργία δύο τμημάτων, του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Σχολής Χορού Θεσσαλονίκης.

Δεν καταλαβαίνω πως κατάφερε να διαφημίσει 3 ιδιότητές της στον Δήμο Θεσσαλονίκης και να κάνει λάθος και στις 3 δείχνοντας άγνοια του πως λειτουργεί ο δήμος στου οποίου την διοίκηση αποτελεί μέλος. Δεν ξέρω αν οι θέσεις ήταν έμμισθες ή άμισθες, αλλά αυτό δεν αποτελεί καμία δικαιολογία.

Δυστυχώς τα προβλήματα του φυλλαδίου δεν τελειώνουν εδώ μια και έχει καταφέρει να κάνει λάθος ακόμα και στα προσωπικά της στοιχεία. Στην τελευταία σειρά δηλώνει το προσωπικό της blog ως tsiligkaridou@blogspot.com λες και πρόκειτα για e-mail αντί της κανονικής διεύθυνσης που είναι http://tsiligkaridou.blogspot.com/

Βέβαια και αυτό φυσικό μου φαίνεται μια και αυτό είναι προχειροδουλειά, blog που ανοίχτηκε πριν λίγες μέρες, την Παρασκευή 4 Απριλίου, ημερομηνία του πρώτου post και το γέμισε με Post με εικόνες και video. Κυρία Τσιλιγκαρίδου για τις εικόνες υπάρχει το Flickr ενώ για τα video το Youtube και τα δυο τσάμπα. Το blog το έχετε για να γράψετε καμια άποψη και να την διανθίσετε με video και εικόνες. Αν δεν έχετε να πείτε τίποτα δεν υπάρχει λόγος να κατεβείτε. Καλές οι φιλοδοξίες αλλά δεν χρειάζεται στο τέλος να λέτε “Στερνή μου ΓΝΩΣΗ, να σ είχα πρώτα”

 

 

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

 1. Μία ακόμα «ανακρίβεια»;;; (το λέω ευγενικά – κόλλησα από τον Panw);

  Διαβάζω στο φυλλάδιο (7η-9η σειρά) «Είμαι δέκα χρόνια τώρα ιδιοκτήτρια των φοιτητικών καφετεριών «Harry’s spot café» στο κέντρο της πόλης».

  Αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές του 2010, ήρθε στην επικαιρότητα «η υπόθεση της αυθαίρετης κοπής επτά δέντρων από ιδιοκτήτη καφετερίας επί της οδού Αγγελάκη, σχεδόν απέναντι από τη ΧΑΝΘ. Τον επιχειρηματία μήνυσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζητά αποζημίωση.»
  http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=68995
  Αφορούσε φοιτητική καφετερία ««Harry’s spot café» επί της Γ.Θεοτοκά, έναντι ΧΑΝΘ.

  Είχα σχολιάσει τότε (μετά τις εκλογές) καυστικά το γεγονός, σε συνδυασμό με την υποψήφια της Πρωτοβουλιας κα Τσιλιγκαρίδου, η οποία δήλωνε (το 2010), στο βιογραφικό της, στο site της Πρωτοβουλίας http://www.protovoulia2010.gr/2010/10/tsiligaridou/ – (μεταξύ άλλων):
  1. «… έχει την πλήρη εποπτεία της λειτουργίας των καφετεριών Harry’s Spot.» (τέλος 3ης παραγράφου) και
  2. «Επιπλέον, διακρίνεται από έντονη οικολογική συνείδηση (μέλος της WWF και άλλων οικολογικών οργανώσεων), βραβευθείσα από το Δήμο Θεσσαλονίκης τα έτη 2009 και 2010 για τον ‘Ομορφότερο Κήπο’ της πόλης» (4η παράγραφος).

  Η κα Τσιλιγκαρίδου είχε απαντήσει (στο group pezoporoi):
  «Ονομάζομαι Τσιλιγκαρίδου Ρεβέκκα και ήμουν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον κ.Μπουταρη.Διάβασα τις καταγγελίες που έγιναν στο site και θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τα εξής:Αρχικά να πω ότι είμαι υπέυθυνη των καφετερίων Harry’s Spot που βρίσκονται στις οδούς Αλ.Σβώλου 52 και Απ.Παύλου 19 πίσω απο το τούρκικο προξενειο και ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση εχω με τη διοίκηση των άλλων καταστημάτων.Ολα τα καταστήματα ,πλην αυτου της οδου Απ.παυλου που ανηκει σε εμενα,ανήκουν στην εταιρεία του πατέρα μου Γεωργιου Τσιλιγκαρίδη ωστόσο τα δυο καταστήματα στις οδους Θεοτοκα είναι σε διαδικασία απόσχισης από τη μητρική εταιρεία και ειναι υπο τη διευθυνση του θείου μου ……………. ……………..Ως εκ τούτου δεν εχω καμία σχεση με τα προαναφερθεντα καταστηματα και δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε αυτα….»
  .
  Σταματώ εδώ το σεντόνι. Εννοείται ότι τα οικογενειακά-ιδιοκτησιακά-επιχειρηματικά-φοροτεχνικά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου (σε αντίθεση με το πράσινο, τον δημόσιο χώρος, την ειλικρίνεια …).
  ______
  Αυτό το “για μια πόλη ΜΕ ΦΩΣ” από την Μ.Ιωαννίδου το …δανείστηκε;

  vladimiros

  April 24, 2014 at 2:23 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: