Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Χρήστο, είσαι σίγουρα ΕΝΤΑΞΕΙ;

with 4 comments

Το θέματων τελευταίων δυο ημερών είναι η προσχώρηση του Χρήστου Μάτη στην παράταξη του Καλαφάτη. Δεν θα το κρύψω ότι δεν μου άρεσε αλλά πάλι δεν μου πέφτει και λόγος για το που θα έπρεπε να πάει. Ο Χρήστος το μεγαλύτερο διάστημα των 3,5 περίπου χρόνων ήταν ίσως ο μόνος που έκανε πραγματικά αντιπολίτευση στην διοίκηση του Δήμου, έτσι όπως θα έπρεπε να κάνουν όλοι. Η αλήθεια είναι ότι από ένα σημείο και μετά ακολούθησε μια τελείως δική του πορεία, και δεν αναφέρομαι όταν κόπηκαν οι γέφυρες με τους οικολόγους. Καλύτερα που τις έκοψε κατά την άποψή μου. Ο Τρεμόπουλος δεν είναι και η καλύτερη συστατική. Ο Χρήστος, κατά την άποψή μου, θα έπρεπε να βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο, στην αντιπολίτευση, γιατί όπως του είπα πολλές φορές μαζί με τις καταγγελίες θα πρέπει να έχει και εφικτές προτάσεις. Ο ίδιος πιστεύει ότι είχε, αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν η κοινή γνώμη τον γνωρίζει από τις καταγγελίες του και όχι από τις προτάσεις του. Στηριζόμενος στα παραπάνω θεωρώ ότι πράγματι η μόνη λύση που είχε ήταν να πάει με τον Καλαφάτη.

Άλλαξε λοιπόν πορεία και άρχισε να βλέπει σκάνδαλα παντού και να τα καταγγέλει. Μπορεί και πράγματι να υπήρχαν σκάνδαλα παντού, όμως αυτό που πέτυχε ήταν να τον χαρακτηρίσουν γραφικό οι αντίπαλοί του και τελικά να απαξιώσει τον αγώνα του. Κάτι για το οποίο τον είχα προειδοποιήσει. Με τον Χρήστο γνωριστήκαμε το 2010 και ορισμένες φορές συνεργαστήκαμε. Μου έδωσε στοιχεία που χρειάστηκα για να γράψω κάποια άρθρα στο thess και χρησιμοποίησε και άρθρα μου από το thess όπως π.χ. στην περίπτωση της Womex. Η διαφορά μας ήταν στο ότι εγώ ήθελα μια διαφανή διοίκηση για το καλό συνολικά της πόλης ενώ ο Χρήστος μια διαφανή διοίκηση για το καλό συνολικά της πόλης που θα είχε αυτόν ως Δήμαρχο. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές. Όπως και η συνεργασία εκεί που υπάρχει κοινό έδαφος.

Ο Χρήστος δήλωσε σχετικά νωρίς την υποψηφιότητά του καθώς και καμιά εικοσαριά υποψήφιους. Επίσης σχετικά γρήγορα, νομίζω πρώτος, απέσυρε την υποψηφιότητά του, για οικονομικούς λόγους όπως δήλωσε. Για να είμαι ειλικρινής δεν το κατάλαβα όταν το είπε, μια και θεωρώ ότι για να κατεβείς υποψήφιος θα πρέπει να έχεις λυμένο το οικονομικό, αν τουλάχιστον θέλεις να λες ότι είσαι καλύτερος σε θέματα οργάνωσης από τους αντιπάλους σου.

Οι υποψίες ότι θα μεταπηδούσε στον Καλαφάτη, εδώ στο frappelections, υπήρχαν, και γραπτά, από πολύ νωρίς παρ’ ότι ο ίδιος είχε φροντίσει μέσα από μια σειρά δηλώσεων να δείχνει το αντίθετο. Τελικά η προσχώρηση ήρθε και από εκεί και πέρα είχαμε ένα σώου δηλώσεων αλλά δυστυχώς και αλαζονείας. Όσοι διαφωνούν Χρήστο μαζί σου δεν σημαίνει ότι είναι με τον αντίπαλο. Η δήλωση του Χρήστου για την προσχώρησή του στον Καλαφάτη συνοδεύτηκε και από ειρωνικό σχόλιο στο fb

Περιμένω εναγωνίως να σπεύσουν να σχολιάσουν αυτοί που δεν ήταν ποτέ μαζί μου ή ανήκουν σε άλλες παρατάξεις αλλά θέλουν να μου επιβάλλουν την άποψη τους για το τι πρέπει να κάνω…

Ελπίζω να μην μας/με τοποθετεί σ αυτήν την κατηγορία, μια και θα πρέπει να την σχολιάσω ως γεγονός και όχι ως απόφαση. Όπως είπα και πιο πάνω δεν έχω λόγο στις αποφάσεις του Χρήστου, αλλά δεν μπορεί να περιμένει να είναι στο απυρόβλητο. Ίσα – ίσα τώρα θα είναι περισσότερο μια και θα αντιμετωπίζεται ως υποψήφιος του Καλαφάτη. Οι ιδέες και προτάσεις, για την πόλη, του Καλαφάτη είναι πια και δικές του και αντιπαραβάλλονται μόνο με όσο ο ίδιος έχει πει κατά καιρούς.

Στην δήλωση λοιπόν της προσχώρησης λέει ο Χρήστος

Στις επικείμενες εκλογές ο Σταύρος Καλαφάτης προσπαθεί να εκφράσει πολιτικά τον κοινωνικό χώρο, ο οποίος τα προηγούμενα τρία χρόνια συμμερίστηκε την κριτική μου στη διοίκηση και αγκάλιασε την προσπάθειά μου.
Ήταν οι λίγοι σύμμαχοι που είχα, όταν εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, που σήμερα σηκώνουν τη σημαία της κριτικής, με αποδοκίμαζαν δημόσια, επειδή έκανα κριτική στη διοίκηση ή χρησιμοποιούσαν το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου για να κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, παρακαλώντας συγχρόνως τον δήμαρχο να τους κάνει μικροεξυπηρετήσεις και προτείνοντας στο κόμμα τους να είναι ο επίσημος υποψήφιός τους για τις εκλογές.
Η συμπόρευση με τον Σταύρο Καλαφάτη ήταν για μένα ο μοναδικός δρόμος, για να αποτραπεί η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα μεγάλο παιχνίδι “monopoly”, με εισαγόμενους παίκτες.
Ο Σταύρος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, που πιστεύει στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη διαφάνεια και στο μέλλον που όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε για την πόλη.
Τις αποφάσεις για την πόλη μας θα τις παίρνουμε εμείς κι όχι τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας στην Αθήνα.
Τους κανόνες για την πόλη μας θα τους βάζουμε εμείς με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες και όχι δήθεν ελιτιστικές ομάδες, την ώρα που πίνουν το βραδινό ποτό τους στα μπαράκια.

Οκ, αυτά είναι ο Σταύρος σήμερα. Τι ακριβώς ήταν ο Σταύρος χτες;

Στις επικείμενες εκλογές ο Σταύρος Καλαφάτης προσπαθεί να εκφράσει πολιτικά τον κοινωνικό χώρο, ο οποίος τα προηγούμενα τρία χρόνια συμμερίστηκε την κριτική μου στη διοίκηση και αγκάλιασε την προσπάθειά μου

Μιλάμε για τον ίδιο κοινωνικό χώρο που σύμφωνα με τα λόγια του Χρήστου, τον Φεβρουάριο επέλεξε σαν απάντηση στον αποτυχημένο Μπουτάρη τον απρόθυμο Καλαφάτη, μέλος μιας αποτυχημένης κυβέρνησης, επαγωγικά θα μπορούσα να πουμε, ενός αποτυχημένου υφυπουργού ε;

Η απάντηση σε μια αποτυχημένη Διοίκηση δεν μπορεί να είναι μία απρόθυμη μετάκληση από μια αποτυχημένη κυβέρνηση.

 

Η συμπόρευση με τον Σταύρο Καλαφάτη ήταν για μένα ο μοναδικός δρόμος, για να αποτραπεί η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε ένα μεγάλο παιχνίδι “monopoly”, με εισαγόμενους παίκτες.
Ο Σταύρος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, που πιστεύει στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη διαφάνεια και στο μέλλον που όλοι μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε για την πόλη.

Όμως μετά την δήλωση του απρόθυμου αποτυχημένου υποψήφιου, ο Χρήστος στο facebook εξέφραζε τους φόβους του υπονοώντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά από την δεξιά που τώρα αποφάσισε να υπηρετήσει, από την σημερινή δι0ίκηση.

Φοβάμαι μη ξαναγυρίσει η δεξιά στο δήμο Θεσσαλονίκης κι αρχίσει να διορίζει τα δικά της παιδιά τώρα που καλομάθαμε στη δημοκρατική παράταξη που διορίζει τις δικές της γυναίκες….

 

Τις αποφάσεις για την πόλη μας θα τις παίρνουμε εμείς κι όχι τα κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας στην Αθήνα.
Τους κανόνες για την πόλη μας θα τους βάζουμε εμείς με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες και όχι δήθεν ελιτιστικές ομάδες, την ώρα που πίνουν το βραδινό ποτό τους στα μπαράκια

Αυτό πάλι δεν κατάλαβα από που προκύπτει; Τι άλλαξε σε 2 μήνες από την στιγμή που δήλωνες

Το τοπίο των κομματικών υποψηφιοτήτων για το δήμο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε. Μετά τον εκλεκτό της κεντροαριστεράς των 58, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Μπουτάρη και τον υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά, Σταύρο Καλαφάτη, έχουμε και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, να διεκδικεί το δήμο.

ή όταν έλεγες, αναφερόμενος στην επιλογή του Καλαφάτη αλλά και τον υπολοίπων ότι

Οι πολίτες απαιτούν για την καθημερινότητα τους αποτελεσματικές λύσεις με τόλμη, γνώση, ευαισθησία και ανεξαρτησία από κάθε είδους συμφέροντα. Πολιτικά, κομματικά, επιχειρηματικά, οικονομικά!

ή όταν έλεγες, συνδυάζοντάς το και με τον Κουμουτσάκο

Στο δήμο Θεσσαλονίκης έκαναν μετάκληση από την Αθήνα, στην περιφέρεια Αττικής κάνουν μετάκληση από τις Βρυξέλλες… Είναι σημαδιακό βέβαια! …

Τι θέλω να πω με όλα τα παραπάνω; Ότι καλά έκανε και πήγε με τον Καλαφάτη και ότι του εύχομαι προσωπική επιτυχία, αλλά θα ήταν επίσης καλό αν δεν προσπαθούσε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως κυνηγημένο από όλους. Δεν είναι. Ό,τι κάνει είναι δική του επιλογή και δεν τον έχει εξαναγκάσει κανένας σε καμία απόφαση. Στο τέλος θα φανεί αν οι επιλογές του και ο τρόπος που επιλέγει να πολιτευτεί ήταν ο καλύτερος. Μόνο που το τέλος δεν είναι στις 18/5.

Advertisements

Written by argos

April 25, 2014 at 2:18 pm

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Τέλεια τα έγραψες!

  linagadri

  April 25, 2014 at 2:34 pm

 2. Εσύ που γράφεις τέτοια ποιανού είσαι ;
  Του Μπόμπολα, του Κόκκαλη, του Soros ή της Hutchinson ;

  Δεν το λέω εγώ ο Μάτης το είπε

  Γιατί ξέρω πως δεν είσαι υποστηρικτής του Μπουτάρη άρα μένουν μόνο οι υπόλοιπες επιλογές 😉

  thanosk

  April 25, 2014 at 5:46 pm

  • Με τον φιλοσκοπιανό τον Σόρος

   argos

   April 25, 2014 at 5:50 pm

 3. Θέλω να δω σε αυτήν την ιστορία του κυρίου Μάτη, ποιος θα αποδειχθεί το κορόιδιο (εντάξει;) του γνωστού τραγουδιού των ΟΠΑ και άτυπου ύμνου της παράταξης του κυρίου Καλαφάτη.

  panwsk

  April 25, 2014 at 6:06 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: