Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Γράψε λάθος

with 7 comments

Η Ελεάννα Ιωαννίδου, υποψήφια δήμαρχος με τους Οικολόγους στον Δήμο Θεσσαλονίκης, είναι μια συμπαθέστατη γυναίκα, ή τουλάχιστον αυτό βγάζει προς τα έξω. Συμπαθέστατη, ζωντανή, διεκδικητική και με όνειρα. Την Ιωαννίδου δεν την ξέρω προσωπικά. Ξέρω όμως τον φίλο μου τον Αστέρη που κατεβαίνει μαζί της και γνωρίζοντας τον φίλο μου, μπορώ να πω ότι την βλέπω γενικά με καλό μάτι, και ας προέρχεται από την παράταξη του Τρεμόπουλου.

Όσο όμως και να θέλω να της φερθώ ήπια, χωρίς να είμαι ο γνωστός κάφρος, τόσο αυτή δεν μ αφήνει.

Στο Debate του TV100 της Τετάρτης (που τώρα αξιωθήκαμε να σηκώσουμε τα video) η Ιωαννίδου ξεζώριζε σαν την μύγα μες το γάλα. Όχι μόνο γιατί ήταν η μοναδική γυναίκα αλλά γιατί έγραφε και στο φακό αλλά και για τον τρόπο που μιλούσε. Απλά και κατανοητά, χάρισμα που είχαν και οι δυο άλλοι νέοι διεκδικητές της δημαρχίας (Ρακκάς και Παπαμιχαήλ). Θα περίμενε λοιπόν κανείς να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα που είχε αναπτύσσοντας τα κατάλληλα επιχειρήματα προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους.

Η κα Ιωαννίδου επέλεξε στην πρώτη επίθεση που έκανε σε συνυποψήφιό της να έχει διπλό στόχο. Τον Μπουτάρη, ως τον ωφεληθέντα της περίφημης τροπολογία ςπου του επέτρεψε να κατέβει υποψήφιο αλλά και τον Καλαφάτη ως βουλευτή που την ψήφισε. Δυστυχώς η κα Ιωαννίδου δεν φρόντισε να μάθει αν όντως είχ εψηφίσει την τροπολογία ο Καλαφάτης, με αποτέλεσμα να χάσει και το επιχείρημα έναντι του Μπουτάρη ο οποίος, σοφά, αποφάσισε να μη μιλήσει

Αναγκάστηκε λοιπόν να ζητήσει συγνώμη και να προχωρήσει στην δεύτερη επίθεσή της, και αυτή στοχευμένη στον Καλαφάτη. Αναφέρθηκε σε φωτογραφικό νομοσχέδιο για τον Κισσό και προχώρησε και στο υπο ψήφιση νομοσχέδιο για τον αιγιαλό. Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα αν το νομοσχέδιο που αφορά στον Κισσό είναι το νομοσχέδιο του Αιγιαλού. Σε κάθε περίπτωση πιάστηκε πάλι αδιάβαστη, κάτι που το ξεκαθάρισε ο Καλαφάτης, μια και το νομοσχέδιο του Αιγιαλού είναι του Στουρνάρα, χάνοντας έτσι και το πιθανό πλεονέκτημα με τον Κισσό.

Στο κλείσιμο του debate η Ιωαννίδου προτίμησε να επιτεθεί στον Μπουτάρη και στον Καλαφάτη δείχνοντας την φωτογραφία του σχολείου απέναντι από το Δημαρχιακό Μέγαρο (νομίζω είναι το Α’ Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης) επιρρίπτοντάς τους ευθύνες σε σχέση με τις θέσεις τους.

Εδώ δεν υπήρξε καμία αντίδραση αλλά υποθέτω ότι είχε να κάνει με το ότι επρόκειτο για το κλείσιμο της συζήτησης, μια και αν δεν κάνω λάθος η αντικατάσταση ενός σχολείου με αμίαντο, που είναι έτσι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν νομίζω να είναι αρμοδιότητα κανενός εκ των δυο. Ναι με ν ο Καλλικράτης δίνει αρμοδιότητες στον Δήμο για τα Πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία αλλά απ όσο ξέρω σχολεία χτίζει ο ΟΣΚ και ο ΟΣΚ ανήκει αλλού

Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων ΑΕ (ΟΣΚ ΑΕ) είναι ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με σκοπό την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος.
 
Εποπτεύουσες αρχές είναι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Θα ήταν καλό την επόμενη φορά να μην πετάξει την ευκαιρία που της δίνεται. Είναι κρίμα να μην μπορεί να περάσει το μήνυμά της γιατί πηγαίνει απροετοίμαστη στο debate. Δυστυχώς έχασε τους πόντους που είχε κερδίσει μ ετην παράμβασή της όταν οι υπόλοιποι παρεκτράπηκαν σε ποδοσφαιρικές συζητήσεις

Advertisements

Written by argos

May 9, 2014 at 8:34 am

7 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ο ΟΣΚ έχει καταργηθεί . OΙ δήμοι χτίζουν πλέον τα σχολεία. Too little too late από την Ιωαννίδου όμως έχουν γίνει επανειλημμένα κινητοποιήσεις για τον αμίαντο και δεν τις τίμησε..

  Προβοκάτορας

  May 9, 2014 at 9:47 am

  • Έχεις δίκιο για τον ΟΣΚ αλλά ο ΟΣΚ δεν καταργηθηκε το 2010. Επίσης για να χτίσεις σχολείο χρειάζεσαι ΚΑΙ κονδύλια. Στο δε επιχείρημά της δεν καταλαβαίνω που κολλάει ο Καλαφάτης, όχι ότι δεν έχεις να του προσάψεις κέρατα αλλά δεν νομίζω ότι έχει σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

   argos

   May 9, 2014 at 11:11 am

   • Καλά, συμφωνούμε ξέρεις.. Όντως το ζήτημα είναι τα κονδύλια – ε..τελικά άμα το κράτος κόβει τους κρατικούς πόρους των δήμων κατά 60%, για να χτίσεις σχολεία πρέπει να βάλεις προτεραιότητες.
    Το επιχείρημα όντως δεν κολλάει έτσι πως το βάζει. Αν του λεγε “ψήφισες τη μείωση κονδυλίων δεν μπορούμε να χτίσουμε σχολεια” θα κόλλαγε.
    Αλλά αυτή ήθελε να κάνει ένα επικοινωνιακό σόου: έβγαλε τη φωτογραφία ( α ρε Ασπασίδη/Θεοτοκάτο αφήσατε κληρονομιά όχι αστεία..) και έχτισε την επιχειρηματολογία της εκεί. Και δεν της βγήκε.
    Ας πρόσεχε.

    ΥΓ By the way, εμένα προσωπικά μου φάνηκαν ψιλοαστείοι οι δυο πιτσιρικάδες.Άμα τα ίδια τα έλεγαν πενηντάρηδες θα γίνει σύστριγγλο

    προβοκάτορας

    May 9, 2014 at 11:37 am

 2. Κοίτα οι δυο πιτσιρικάδες ήταν διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο. Ο Ρακκάς μου φάνηκε πιο διαβασμένος και μου άρεσε ιδιαίτερα το επιχείρημα που είχε με τα κοινωνικά ιατρεία και την ΕΠΝ2014. Έκανε δυο τρεις προτάσεις για εξεύρεση πόρωνμ που μπορεί ίσως να μην εφαρμόζονται, όμως έκανε προτάσεις. Οι κύριοι μονομάχοι μιλήσανε για ΕΣΠΑ και ΣΔΙΤ. Το ΕΣΠΑ και τα ΣΔΙΤ όμως είναι εργαλεία, δεν είναι προτάσεις. Επίσης δεν είναι εργαλεία για πάντα. Όταν τελειώσουν τα ΕΣΠΑ τι θα κάνεις; Και τι θα πει ΕΣΠΑ, οι μισές κοινωνικές δομές στηρίζονται στο ΕΣΠΑ που έχει ημερομηνία λήξης. Μετά;
  Ο Παπαμιχαήλ το είπε από την αρχή, έχουν ορισμένες ιδέες και θέλουν να βοηθήσουν. Δεν περιμένουν να βγουν δήμαρχοι. Βέβαια η πρότασή του για bitcoins είναι υπερβολική. Δουλειά του Δήμου δεν είναι να κόβει νομίσματα 🙂

  argos

  May 9, 2014 at 12:20 pm

  • Καλησπέρα 🙂
   Δν μίλησα για bit coin
   Light coin ειναι εφικτό ομως …
   Δουλειά του δήμου ειναι να βρίσκει κονδύλια . Εμείς καναμε μια υλοποιήσιμη πρόταση .

   Ξέρετε αυτο θα που πρεπει να καταλάβουμε ειναι πως δν προοριζομαστε όλοι απτην πρωτη μερα ενασχόλησης μας γοα αρχηγοί .

   Αστείος και τρελός ειμαι αγαπητέ !
   Και το παραδέχομαι
   Και δν εχω προβλημα να μιλάω μονο με προτάσεις και να μν μπουρδολογω .

   Αν τα ακούτε ουτοπικα αυτα για τον δημο τοτε μπορείτε να αρκεστείτε στο θα των υπολοίπων 🙂

   Μονο προτάσεις άμεσα υλοποιήσιμες λοιπον …

   Δημήτρης παπαμιχαηλ

   May 9, 2014 at 1:03 pm

   • “Και δν εχω προβλημα να μιλάω μονο με προτάσεις και να μν μπουρδολογω”

    Μήπως έχεις πρόβλημα όταν κάποιοι εκλαμβάνουν σαν μπουρδολογίες ακριβώς τις προτάσεις σου;

    Λες για παράδειγμα στις προτάσεις σου

    “2.Σχολικές Υποδομές”
    (BTW σε τί κατάσταση είναι οι υπάρχουσες ξέρεις; Πόσες είναι; Πόσες είναι ετοιμόρροπες, με αμίαντο κλπ;Τί έδωσε ο Δήμος την προηγούμενη τετραετία κλπ;)

    “Πρόταση μας είναι
    1. Οι σχολικές αυλές μπορούν να μεταβληθούν σε πάρκα κατά το διάστημα που δε λειτουργούν τα σχολεία και να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία.”

    Μας τά’πε κι ο Μπουτάρης αυτά. Οι πεζοδρομήσεις μόνο για το κέντρο – και όχι εκεί που υπάρχει έλλειψη ελεύθερου χώρου – και οι υπόλοιποι ανοίχ’τε τα σχολεία. Και αν μπαίνουν διάφοροι και κλέβουν; Χαλάνε δηλαδή τις σχολικές υποδομές;Θά’χεις τέτοια κρούσματα αφού στα σχολεία υπάρχουν υπολογιστές, πράγματα αξίας, τα θρανεία ακόμα που εμείς τα πληρώνουμε. Επίσης οι σχολικοί φύλακες απολύθηκαν. Για πες μου..

    “2. Οργάνωση σχολικού ιατρείου σε κάθε σχολική μονάδα. Πρώτες βοήθειες σε συνεργασία με νοσοκομεία, δημοτικά ιατρεία και το τμήμα νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης θα βοηθήσουν, ώστε το κόστος να είναι σχεδόν μηδενικό.”

    Φαντάζεσαι ότι τα νοσοκομεία έχουν υπερπληθώρα γαζών, ενέσεων κλπ. και θα δώσουν τίποτα σε κάθε σχολική μονάδα; Έχεις ιδέα τί γίνεται στη δημόσια υγεία; Ή θα τ’αναλάβει π.χ. η Euromedica όλ’αυτα; Και μήπως θα το κάνει “για την ψυχή της μάνας της”;

    “3. Εθελοντική φύτευση των αυλών των σχολείων από τους μαθητές του τις τελευταίες μέρες της σχολικής χρονιάς. Τα σύνεργα θα παρέχονται από τα ήδη υπάρχοντα του δήμου και η επίβλεψη θα γίνεται τμηματικά από τους δημοτικούς κηπουρούς σε συνεργασία με τους καθηγητές. ”

    Ναι. Γιατί όχι τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς; Πώς προτείνεις “εθελοντική” – ο εθελοντής το κάνει άμα θέλει. Και ποιος σου είπε ότι “τα σύνεργα” του δήμου είναι επαρκή ή κατάλληλα. Ξέρεις τί υπάρχει εκεί; (ρώτα…πολύ θα τό’θελα)

    Και η σούμα: ούτε απ’έξω δεν προσεγγίζεις το ζήτημα της σχολικής εκπαίδευσης: ούτε από άποψη υποδομών, ούτε από άποψη αναγκών, ούτε από άποψη χρηματοδότησης . Και όλα όσα λες να γίνουν – με τον οποιοδήποτε τρόπο – πάλι δεν θα έχεις λύσει τα βασικά, που είναι ευθύνη του δήμου.

    Δεν μ’ενδιαφέρει αν δεν θες να γίνεις αρχηγός. Αν όμως θες να σε αντιμετωπίζουν σοβαρά , πρέπει να δουλέψεις. Για να μην προτείνεις “μπουρδολογίες” – ξέρεις είναι ευκολάκι να λες”έχω προτάσεις οι άλλοι λένε πίπες” , μόνο που δε βγάλαμε όλοι κολλέγια και απαιτούμε κάτι παραπάνω από ατάκες ( χιλιοφορεμένες έχε υπ’όψη) του τύπου “είμαστε οι καλύτεροι”.

    προβοκάτορας

    May 9, 2014 at 2:22 pm

 3. ουαου :0

  ειναι τιμή μου που διαβασατε τις προτασεις μας.

  εχετε σε όλα δίκιο…

  και είναι τιμή μου που έχετε τετοια ένταση στο γράψιμο σας.

  σουμα : οκ θα περιμένω να μεγαλώσω και μετα θα σκισω και τα πτυχία μου, θα καθισω πισω απο έναν υπολογιστή και θα γράφω .
  ετσι θ ακαταφέρω αυτά που καταφέρνετε εσείς 😉

  δημητρης παπαμιχαήλ

  May 9, 2014 at 3:19 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: