Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Πρωινό Hangover

with 4 comments

Η πρώτη μπόρα των αυτοδιοικητικών εκλογών πέρασε.
Η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα στην Θεσσαλονίκη αλλά τα νούμερα έχουν παγιωθεί :

Αποτελέσματα Θεσσαλονίκης

Σε σχέση με τις εκλογές του 2010 η συμμετοχή είναι ελαφρώς αυξημένη και μειώθηκαν και τα Άκυρα & Λευκά.

Ο Μπουτάρης αύξησε τις δυνάμεις του και παίρνει 36% έναντι 33% της πρώτης Κυριακής του 2010. Σίγουρα δεν είναι ποσοστά που ενθουσιάζουν αλλά μετά από 3.5 χρόνια θητείας με αρκετά λάθη και συγκρούσεις μάλλον θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι αλλά σίγουρα όχι καθησυχασμένοι.

Ο Καλαφάτης είναι ένας από τους μεγάλους χαμένους. Μπορεί να πήγε καλύτερα από τα νούμερα που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις αλλά όχι και ιδιαίτερα καλύτερα.
Είναι 10 μονάδες πίσω από τον Μπουτάρη αλλά έχει τους λόγους του να ελπίζει.

Ο Μηταφίδης είναι ο έτερος χαμένος των εκλογών. Μπορεί να θέλουν να πανηγυρίζουν γιατί από το 3.7% έφτασαν στο 10,5% αλλά βρίσκονται πολύ πίσω από το 27% των βουλευτικών εκλογών του 2012. Τελικά την πόλη μάλλον δεν την ενδιέφερε να γίνει μηχανισμός αντίστασης κατά του μνημονίου ούτε αν θα αλλάξουν ονόματα δρόμων. Ίσως τώρα με τρεις δημοτικούς συμβούλους αντί για το one man show του Μηταφίδη να καταφέρουν να αναδείξουν και άλλα θέματα ίσως πιο ουσιαστικά.

Για την Λαική Συσπείρωση μπορεί από το 9,5% να έπεσαν στο 6,5% αλλά πάλι δύο συμβούλους εκλέγουν και φαντάζομαι θα συνεχίζουν να περιμένουν να “ωριμάσουν οι συνθήκες” για να καταφέρουν κάτι καλύτερο..

Ο αγαπημένος μας Ναϊτης Ιππότης Μάκης Στεργίου δεν μας απογοήτευσε. Διατήρησε ανέπαφες τις δυνάμεις του από το 2010 και θα βρίσκεται (όχι και πολύ συχνά βέβαια) και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Ελεάννα Ιωαννίδου θα βρίσκεται και αυτή στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ούσα δικηγόρος με έντονη δράση  ελπίζουμε να καταφέρει και να αναδείξει ενδιαφέροντα θέματα αλλά και να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση σε όποιον θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Έφτασαν κοντά αλλά δεν τα κατάφεραν τόσο ο Ρακκάς του “Μένουμε Θεσσαλονίκη” όσο και ο Κούτρας του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Παρόλα αυτά τα ποσοστά λίγο πάνω από 2% και των δύο μάλλον πρέπει να τους άφησαν ικανοποιημένους.

Ο Κουριαννίδης ήθελε την Πόλη Ελληνική αλλά δεν έπεισε αν και κατάφερε να πάρει 1800 ψήφους.

Οι Πειρατές το προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Δεν ξέρω αν απογοητεύτηκαν από τις 1600 ψήφους αλλά όντας η πρώτη τους απόπειρα στις δημοτικές εκλογές Θεσσαλονίκης σίγουρα θα απέκτησαν εμπειρίες για την επόμενη.

Για το τέλος άφησα τον Ματθαιόπουλο της Χρυσής Αυγής. Διάβαζα από το πρωί αναλύσεις για μεγάλη αύξηση των δυνάμεων τους και για το πόσο η αποχή τους ωφέλησε. Μπορεί τα νούμερα τους σε σχέση με το 2010 να είναι σαφώς ανεβασμένα αλλά πήραν αντίστοιχες ψήφους με τις εθνικές εκλογές του 2012 και κατάφεραν να εκλέξουν δύο δημοτικούς συμβούλους.
Πως θα τους αντιμετωπίσει το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο μιας μαρτυρικής πόλης που δεινοπάθησε από την θηριωδία του Ναζισμού για εμένα θα είναι το μεγάλο στοίχημα από τον Σεπτέμβριο που θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με την νέα σύνθεση. Αυτό πιστεύω πως θα είναι από τα πιο δύσκολα στοιχήματα που θα πρέπει να κερδίσει ο νέος δήμαρχος όποιος και αν είναι αυτός.

Προσωπικά το μεγάλο ποσοστό της ΧΑ που κατάφερε να διατηρήσει τα ποσοστά της από το 2012 είναι και η μεγάλη είδηση της βραδιάς.
Δεν μπορεί ακόμη και τώρα να δικαιολογούμε τους ψηφοφόρους της ώς πλανεμένους μετά τους φόνους και τις αποκαλύψεις για την δράση της.

Το αποτέλεσμα αυτό μου άφησε έναν πολύ άσχημο πρωινό hangover.

Written by thanosk

May 19, 2014 at 10:44 am

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] το πρωινό χανγκόβερ του Θάνου, η δική μου πρωινή […]

  2. […] πρώτη ψυχρολουσία την πηραμε με την ανάλυση του Thanosk σε προηγούμενο post. Ήρθε και ο ΠανωςΚ με την ναυτία του, οπότε δέσαμε. Εγώ […]

  3. […] Για την Λαική Συσπείρωση μπορεί να έπεσαν στο 7,5% αλλά πάλι τρεις συμβούλους εκλέγουν και φαντάζομαι θα συνεχίζουν να περιμένουν να “ωριμάσουν οι συνθήκες” για να καταφέρουν κάτι καλύτερο. (αν δεν το πρόσεξε κανείς είναι σχεδόν αυτολεξεί το σχόλιο που έκανα και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης) […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: