Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Πρωϊνό hangover με πρωϊνή ναυτία

with one comment

Την πρώτη ψυχρολουσία την πηραμε με την ανάλυση του Thanosk σε προηγούμενο post. Ήρθε και ο ΠανωςΚ με την ναυτία του, οπότε δέσαμε. Εγώ λέω να μη μιλήσω πολύ. Λέω να χρησιμοποιήσω τις δηλώσεις των εκλεγμένων στον Δήμο Θεσσαλονίκης χτες.

Μπουτάρης (Δελτίο Τύπου)

Ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν και ψήφισαν αυτοδιοικητικά, δίνοντας στην “Πρωτοβουλία” ξεκάθαρο προβάδισμα στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.
Το διαφαινόμενο αποτέλεσμα μας ικανοποιεί, αλλά φυσικά δε μας αφήνει να επαναπαυόμαστε.
Γι’ αυτό ζητούμε τη στήριξη όλων των Θεσσαλονικέων, ακόμα και αυτών που δε μας ψήφισαν σήμερα, ώστε στο δεύτερο γύρο να επιτύχουμε τη νίκη, που θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα ιστορικό βήμα για την πόλη μας, ένα βήμα που θα εκφράζει την ενότητα όλης της Θεσσαλονίκης

Καλαφάτης

Ευχαριστώ ειλικρινά τους  Θεσσαλονικείς, που μας τίμησαν σήμερα με την εμπιστοσύνη τους. Είναι προφανώς εκείνοι που άκουσαν την πρότασή μας και την αξιολόγησαν, μέσα σε έναν πολύ σύντομο προεκλογικό αγώνα.
Καλώ όλους ανεξαιρέτως τους Θεσσαλονικείς την ερχόμενη εβδομάδα, να πράξουν το ίδιο. Να μας ακούσουν και να αξιολογήσουν την πρότασή μας για την πόλη.
Θέλω  να απευθυνθώ ιδιαίτερα στους μισούς συμπολίτες μας, που σήμερα απείχαν  από τη διαδικασία. Τους παρακαλώ να συμμετέχουν στην απόφαση για τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντός μας.
Είναι ξεκάθαρο, ότι οι δύο στους τρεις συμπολίτες μας, δεν είναι ευχαριστημένοι από το πείραμα Μπουτάρη.
Όλες και όλοι, ας μην επιτρέψουμε να χάσει η Θεσσαλονίκη μας άλλα πέντε χρόνια.
Και κάτι ακόμη:
Σήμερα, όλοι οι Έλληνες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα. Κι όποιοι δεν το κατάλαβαν, ζουν αλλού. Εμείς είμαστε εντάξει. Και η πόλη μας θα γίνει εντάξει!

Μηταφίδης

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Θεσσαλονίκης μας έταξε στην αντιπολίτευση. Και το εννοούμε. Διότι οι κ.κ. Μπουτάρης και Καλαφάτης είναι ενεργούμενα των δυο κομμάτων της συγκυβέρνησης και των πρόθυμων που μπαινοβγαίνουν και θα συνδιοικήσουν τον Δήμο. Ανεξαρτήτως, λοιπόν, του αποτελέσματος του δεύτερου γύρου, θα συνεχίσουν αγκαλιασμένοι το καταστροφικό έργο της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ και στον δεύτερο δήμο της χώρας…
 
Είμαστε περήφανοι για τον αγώνα που δώσαμε, συγχαίρουμε όλους τους φίλους και τις φίλες που στρατεύτηκαν στο πλάι μας και υποσχόμαστε ότι συνεχίζουμε με την ίδια ασυμβίβαστη ορμή. Θα συνεχίσουμε τη δράση μας στους κοινωνικούς αγώνες, τα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης, καθώς για εμάς προτεραιότητα είναι η επιβίωση των πολιτών και η προάσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
 
Σεβόμαστε το αποτέλεσμα και καλούμε όλα τα συστημικά μέσα ενημέρωσης που ούτε το όνομα του συνδυασμού μας δεν ανέφεραν σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο, να μη συνωστίζονται τώρα ζητώντας να δηλώσουμε ποιον από τους δυο μνημονιακούς εντολοδόχους θα στηρίξουμε στον δεύτερο γύρο. Σεβόμαστε τους ψηφοφόρους μας, σεβόμαστε την αξιοπρέπειά μας και δηλώνουμε ότι μόνον οι εθελόδουλοι επιλέγουν τον εκτελεστή τους.
 
Συνεχίζουμε τον αγώνα, για να αποδοκιμαστεί η κυβερνητική συμμαχία στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συνεχίζουμε για μιαν ακόμη πιο ισχυρή αριστερά, για να αναδείξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας, συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη.
 
Ευχαριστούμε κάθε συμπολίτισσα και κάθε συμπολίτη που μας τίμησε και υπογράφουμε ότι δεν θα κάνουμε πίσω έως να διώξουμε από την τοπική αυτοδιοίκηση και τη χώρα τους υπαλλήλους του Φούχτελ και των τραπεζιτών, τους εκλεκτούς της Τρόικα και της διαπλοκής

 

Δελλής

Δυστυχώς δεν βρίσκω μέχρι τώρα δήλωσή του

Μάκης Στεργίου

Απ ότι φαίνεται ο κύριος Μάκης έχει και αυτός Hangover από χτες που γκρέμισε το Βιετνάμ και δεν έχει κάνει κάπου δηλώσεις

Ελεάννα Ιωαννίδου (στο facebook)

Στον “Κοραή”, θυμάμαι, όταν ήμασταν 10 χρονών, μας έκαναν ένα “ψυχολογικό τεστ”, όπου μεταξύ άλλων υπήρχε η ερώτηση “στα ομαδικά παιχνίδια προτιμάς να είσαι αρχηγός ή να ακολουθείς;”. Όταν απάντησα το δεύτερο, ο δάσκαλός μου, σχεδόν θορυβημένος, ενημέρωσε τη μητέρα μου πως ήμουν η μόνη απ τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές μου που είχα δώσει αυτή την απάντηση και πως είναι κρίμα να μην έχω κι εγώ ηγετικές φιλοδοξίες. “Μα, άμα είμαστε όλοι αρχηγοί, πώς θα γίνει το παιχνίδι ομαδικό;” τους απάντησα.
Ευχαριστώ τους δημότες και τις δημότισσες της Θεσσαλονίκης που τίμησαν με την ψήφο τους ένα παιδί που θέλει όχι να ηγείται, αλλά να παίζει ομαδικά. Ξεχωριστά ευχαριστώ τις 82 “γείτονες” και “γειτόνισσες” που μοιράστηκαν το όραμα πως μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας, με δημοκρατία κι αλληλεγγύη είναι εφικτή και με τη συμμετοχή τους έκαναν δυνατή τη σημερινή μικρή, μα σπουδαία νίκη. Στο δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθήσω να εκπροσωπήσω όλες και όλους όσοι δεν έχουν φωνή, τους αφανείς ήρωες των αγώνων για τη δημοκρατία, τον άνθρωπο, τα ζώα, τον αέρα, τη γη και το νερό.
Οι Γειτονιές σε δράση ήρθαν, για να γίνουν ο δίαυλος της φωνής των πολιτών, γιατί αυτή είναι η συνείδηση της πόλης. Γι αυτό θεωρούμε πως η μεγάλη νίκη των χθεσινών εκλογών καταγράφηκε στην κάλπη για το νερό.
Κόντρα στην κυβερνητική απόπειρα εκφοβισμού τους, πάνω από 1000 εθελοντές κράτησαν με αυτοθυσία, μέσα στο λιοπύρι, τις κάλπες του άτυπου δημοψηφίσματος, όπου ψήφισαν, αψηφώντας το “νόμο” και διεκδικώντας το Σύνταγμα, 218.000 συμπολίτες και συμπολίτισσές μας, στέλνοντας ένα ηχηρό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ε.Υ.Α.Θ. Η κάλπη αυτή απέδειξε τη δύναμη της συμμετοχής και της κοινωνίας των πολιτών που, με την πολιτική ωριμότητα που λείπει απ’ τους “ηγέτες”, αναζητά όσα μας ενώνουν και εμπνέει όλες και όλους, ανεξάρτητα από ηλικία, οικονομική κατάσταση και πολιτικές πεποιθήσεις, να διατρανώνουν το ΟΧΙ τους στα μεγάλα οικολογικά διακυβεύματα των καιρών.
Αντίστοιχης σημασίας είναι και η νίκη του Michos Ioannis χθες στο δήμο Αριστοτέλη, μια ξεκάθαρη νίκη ενάντια στο χρυσό: Η κοινωνία παντού μιλάει και λέει ΟΧΙ σε όσα κλέβουν το μέλλον απ’ τα παιδιά μας.
Μαζί με αυτά τα μεγάλα ΟΧΙ έρχονται και τα ακόμα μεγαλύτερα ΝΑΙ. Ναι στη διαγενεακή δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχική δημοκρατία. Γιατί η πόλη είμαστε εμείς!

Εδώ οφείλω να πω ότι σε σχόλιο που έκανα σ αυτή την ανάρτηση, πήρα σαν απάντηση ότι “…η δήλωση της Ελεάννας ετοιμάζεται τώρα και θα την δεις πλήρη σε δελτίο τύπου. ” άρα δεν είναι η επίσημη δήλωση, παρ όλα αυτά είναι η πρώτη αντίδραση

Ποιό είναι το συμπέρασμα από τα παραπάνω; Ότι ούτε ένας απ όσους κάνανε κάποια δήλωση, επίσημη ή ημιανεπίσημη, δεν μπόρεσε μεσα σε ένα σύνολο 841 λέξεων να χωρέσει μερικές λεξούλες για την Χρυσή Αυγή και το χάλι μας. Εν αντιθέσει ένας άλλος υποψήφιος σε μια άλλη πόλη μέσα σε 84 λέξεις βρήκε χώρο να μιλήσει για το πραγματικό μήνυμα αυτών εκλογών

Σήμερα, οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες ψήφισαν για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη, μία Αθήνα για όλους. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου είναι μία δικαίωση για όλους. Όσοι αγνόησαν τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα και εγκατέλειψαν την πόλη, δεν μπορούν σήμερα να εμφανίζονται ως υπερκομματικοί υποψήφιοι. Το ποσοστό του νεοναζιστικού μορφώματος επιβάλλει να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός των πολιτών. Καλούμε τους Αθηναίους σε μία πλατιά συμμαχία για το μέλλον αυτήν της πόλης, για να κάνουμε μαζί την Αθήνα μία πόλη  βιώσιμη. Αλλάζουμε την Αθήνα τώρα

Για τους εκλεγέντες, αλλά και για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί γκρινιάζω τους παραπεμπω σε ένα πολύ μικρό κείμενο του PanwsK, από το οποίο έχω πάρει το παρακάτω απόσπασμα

Ναι ψηφισα. Χρυση αυγη. Κλεινει το κινητο. Γυρνά στον διπλανό του. Ψηφισες; οχι; δεν θα ψηφισεις; αφήνεις άλλους να αποφασισουν για σένα; α μόνο τον θεο εμπιστεύεσαι; ε αυτος εχει πολλούς να κοιτάξει. Ποιος; ο παπαδοπουλος ε; ναι, αυτος μας χρειάζεται. Γελάνε.

 

 

Advertisements

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. έτσι κακογραμμένο όπως είν’ το κείμενο αυτουνού του πάνωςκ, φαίνεται σαν να έχει ψηφίσει ο ίδιος χρυσή αυγή, ειδικά αν δεν κλικάρει κανείς στο λινκ 😀

    panwsk

    May 19, 2014 at 12:10 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: