Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Πολιτική Αλητεία

with 3 comments

Δυστυχώς και σε αυτή την εκλογική περίοδο δεν την γλυτώσαμε την αλητεία.
Την προηγούμενη φορά ήταν γιατί ο Μπουτάρης θα μετονόμαζε την Αγ. Δημητρίου σε Κεμάλ, θα ίδρυε δημοτικό μπουρδέλα και άλλα παρόμοια φαιδρά.

Αυτή την φορά έχει σχέση με το αγαπημένο θέμα των ημερών: την Χρυσή Αυγή. Και αφού ο Μπουτάρης ξεκαθάρισε πως δεν θέλει τις ψήφους και πως πρέπει να πάνε στην θάλασσα ήταν μια ευκαιρία να μαζέψουμε ψηφαλάκια δια της πλάγιας οδού.

Αφού ο Χρήστος Μάτης γράφει 3-4 παραγράφους γενικολογίες για την Χρυσή Αυγή καταλήγει:

Οι ερμηνείες μπορούν να είναι μόνο δύο: Είτε γνώριζαν ότι ψήφιζαν ένα νεοναζιστικό κόμμα, είτε δεν πιστεύουν ότι είναι νεοναζιστικό κόμμα αυτό που ψήφισαν. Το ψήφισαν, όμως, για την ατζέντα του.
“Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από ανθρώπους που έδωσαν όρκο να αγωνιστούν για να απαλλαγεί η πόλη από τους υπηρέτες των αλλότριων συμφερόντων”, έλεγε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος …

…Ώθηση Χρυσή Αυγή, δίνουν αυτοί που δικαιώνουν την ατζέντα της με τις πολιτικές συμπεριφορές τους. Ας απαντήσουν λοιπόν ευθέως παραθέτοντας τις πράξεις που έκαναν για να μειωθεί το ακροατήριο που βρίσκει ελκυστική την ατζέντα της Χρυσής Αυγής. …

… Ουδεμία ευθύνη έχει για αυτό ο Γιάννης Μπουτάρης που ήταν δήμαρχος αυτά τα χρόνια;

Για τον Μάτη ευθύνη για την άνοδο της Χρυσής Αυγής έχει ο Μπουτάρης επειδή δεν άκουσε την παρανοϊκή ρητορική της Χρυσής Αυγής

Αλλά δεν έχει κανένας άλλος ευθύνη που χάιδευε τα αυτιά και την ρητορική των φασιστών όταν φώναζε ότι ο Μπουτάρης παρέδιδε την Θεσσαλονίκη στα συμφέροντα του Soros αποδεχόμενος δωρεά 50 τόνων πετρελαίου.
Ούτε έχει ευθύνη για τις εθνικιστικές φωνές για τα ανοίγματα του Μπουτάρη τόσο στους Τούρκους όσο και στους Εβραίους.

Βέβαια αυτοί όχι μόνο δεν θεωρούν ότι έχουν ευθύνη αλλά χαϊδεύουν και τα κατάλληλα αυτιά για να θυμίσουν “ποιοι παραδίδουν την πόλη σε αλλότρια συμφέροντα” για να μην ξεχαστεί κανείς χρυσαυγίτης και δεν ψηφίσει τον υποψήφιο που δεν θα το κάνει.

Θέλω να ξέρω τελικά, απέναντι σε ποιους είναι “Εντάξει” αυτή η παράταξη.

Advertisements

Written by thanosk

May 22, 2014 at 11:06 pm

3 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Έχει μείνει λίγο πίσω, την εποχή που σύμπαν το πολιτικό και μηντιακό σύστημα υιοθετούσε κομμάτια της ΧΑ ατζέντας. Και είδε προκοπή.

  arcades

  May 22, 2014 at 11:15 pm

 2. Η αλητεία είναι ήπιος χαρακτηρισμός.

  monoko

  May 23, 2014 at 8:36 pm

 3. Μμμμ… Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράματα..
  Εντάξει ο Μπουτ. στοχοποιήθηκε από τους χρυσαύγουλους μέσα (ναι..αποδείχτηκε ότι ήδη υπήρχαν μέσα στο δημοτικό συμβούλιο φασίστες) και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για ανύπαρκτες αφορμές . Μέχρι ενός σημείου τον ψιλοβόλευε, όταν αυτοί ήταν περιθωριακοί αλλά , σύμφωνοι, από το 2012 και δώθε μόνο φιλοχρυσαύγουλο δεν τον λες ( αν και σχεδόν την έκανε τη μλκία τότε με τη χορηγία του μιχαλολιάκου στον αρκτούρο..).
  Από την άλλη είναι κακό παράδειγμα το πετρέλαιο του Σόρου (με την έννοια ότι οι ανάγκες σε πετρέλαιο ήταν σχεδόν ανύπαρκτες τότε, άλλο ήταν το ζήτημα…). Ο Μπουτ. όμως έλεγε π.χ. ότι “το ΠΑΜΕ εμποδίζει τις επενδύσεις ” και τέτοια – κι αυτά είπαν κι οι ΧΑ όταν πήγαν να δολοφονήσουν τον Πουλικόγιαννη στο Πέραμα. Φλέρταρε δηλ. με τη ρητορεία αυτή, σε πιο “ανύποπτες” συγκυρίες.
  Και πάλι πάντως φιλοφασίστα δεν τον λες – νά’μαστε ξηγημένοι. Αντιφασίστα τον λες – αν και η έννοια είναι προβληματική.

  Πάντως, τα είχα γράψει και παλιότερα στο βλογ σας (και σόρυ για το πρώτο ενικό) : η αντιπολίτευση του Μάτη είναι κακή. Όχι διαφορετική από αυτήν που θα ήθελα , κακή. Γλύψιμο είναι στους πιο καθυστερημένους πολιτικά .
  Δια ταύτα: δεν κερδίζει τίποτα με τέτοια ο Καλαφάτης. Οι π^&*ριές των συριζαίων στην Αθήνα είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο , παντού τα πράματα δεν είναι ίδια – και μα την πίστη μου θα είναι γίγαντας αυτός ο δεξιός που θα πείσει τη δεξιά της Θεσσαλονίκης ότι ο φασισμός, η χούντα, το χαφιεδιλίκι κλπ. είναι όντως κακά πράγματα..

  προβοκάτορας

  May 23, 2014 at 10:27 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: