Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Ο λύκος δεν γίνεται αρνάκι

with one comment

Δεν ξέρω επακριβώς τι ρόλο βαρά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρά μόνον ότι συχνά-πυκνά διαβάζω τις ως επί το πλείστον γλαφυρές ανακοινώσεις του περί της οικονομικής καταστάσεως (ειδικώς και γενικώς) στα διάφορα ειδησεογραφικά σάιτ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη χτεσινή ανακοίνωση του ΒΕΘ, λοιπόν, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες βάζει φρένο στην οικονομική δραστηριότητα (η γλαφυρότητα που λέγαμε) για τουλάχιστον ένα μήνα και μάλιστα στην αρχή του έτους.

Και παρακάτω σημειώνει ο ΒΕΘ:

«Δυστυχώς μετά από μία περίοδο εκλογολογίας, που άφησε ανεξίτηλα τα αρνητικά της σημάδια, συνέβη αυτό που απευχόμασταν, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι μετά την μεταπολίτευση» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας ότι εκείνο που φοβίζει περισσότερο είναι η πολιτική αβεβαιότητα. «Πάγια θέση του επιχειρείν είναι η σταθερότητα και η συμπόρευση με την ευρωπαϊκή κοινότητα. Τα ζητούμενα, αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι να αποφευχθούν η πόλωση και οι πολιτικές κορώνες, που θα ήταν επιζήμιες για την εθνική προσπάθεια, για έξοδο από την κρίση».

Ωστόσο, επειδή είμαι μεγάλος φαν των ανακοινώσεων του ΒΕΘ, από παλιότερες, εντός του 2014, ανακοινώσεις του, βρίσκω τα εξής:

«Ο χρόνος γίνεται ολοένα πιο πιεστικός για τη χώρα με την τρόικα να εγείρει παράλογες αξιώσεις. Παράλογη και αναποτελεσματική απαίτηση των δανειστών είναι η αύξηση των κατώτατων συντελεστών ΦΠΑ, η οποία δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην αύξηση των δημόσιων εσόδων. Η αγορά έχει στραγγίξει, η φοροδοτική ικανότητα των ελλήνων έχει εξαντληθεί. Είναι βέβαιο ότι ενδεχόμενες νέες αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες δεν βοηθούν στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας»

Κι επίσης:

Η υπέρμετρη λιτότητα οδηγεί τους Έλληνες στην απόγνωση και διογκώνει τα προβλήματα στην αγορά εργασίας

Κι ένα ακόμη

«Αν θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα πρέπει να γίνει ουσιαστική προτεραιότητα της πολιτείας. Δυστυχώς έως σήμερα η πολιτεία αντιμετωπίζει τους επιχειρηματίες, ως τα μόνιμα υποζύγια, για την εύρεση εσόδων»

Συγκρίνοντας τις προηγούμενες ανακοινώσεις του ΒΕΘ (με τον ίδιο πάντα πρόεδρο) με την πλέον πρόσφατη διακρίνω ένα αλλοπρόσαλλο στοιχείο, εναν βαθύ διχασμό (για να μην πω σχιζοφρένεια) στις θέσεις του. Δηλαδή, δεν μας αρέσει η κυβέρνηση, αλλά δεν θέλουμε και εκλογές. Εκτός κι αν μου πει κανείς πως αφενός μεν το ΒΕΘ δεν ήταν απολύτως ικανοποιημένο από τις κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές έως σήμερα, εντούτοις θεωρεί πως η ζημία των εκλογών είναι μεγαλύτερη από τη ζημία των κυβερνητικών επιλογών, και ότι προφανώς το ΒΕΘ επιθυμούσε αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής χωρίς να αλλάξει η κυβέρνηση του τόπου.

Πράγμα που προφανώς είναι παράλογο.

Είναι σαν να θέλεις να σου κάτσει το τζόκερ ενώ δεν παίζεις ποτέ. Ή σαν να ζητάς από έναν λύκο να γίνει αρνάκι.

Advertisements

Written by panwsk

December 31, 2014 at 2:59 pm

Posted in Uncategorized

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Λένε και καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα…

    argos

    December 31, 2014 at 3:54 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: