Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Και φώναζε «ήρθε η ώρα της Αριστεράς»

with 2 comments

Σοκ και δέος.

Στην επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της εκλογικής περιφέρειας της Α´ Θεσσαλονίκης του Σύ.Ριζ.Α., περιμέναμε να δούμε και τον Ο.Φ.Α. δημοσιογράφο, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. Και τον είδαμε. Και ακόμη προσπαθούμε να καταλάβουμε αν το πρόβλημα του Σύ.Ριζ.Α. με τις συνεργασίες του είναι η Ραχήλ Μακρή (λόγω μηχανισμού και αναγνωρισιμότητας, θα πρέπει να επιλέχθηκε να είναι η μία από τους δύο αποστάτες από τους Αν.Ελ., καθώς φαίνεται να υπάρχει πλαφόν στις εισροές από εκεί, μιας και η πολυπόθητη αυτοδυναμία ούτε τόσο ευρεία, ούτε τόσο δεδομένη φαντάζει να είναι) και όχι οι αλεξιπτωτιστές υποψήφιοι τύπου «Καρυπίδη», στη συνομοταξία των οποίων ανήκει και ο εν λόγω Ο.Φ.Α.

Έτσι, στο βίντεο, παρακολουθούμε, τον τρόπο χαιρετισμού των υποψηφίων. Ο χαιρετισμός, ως ένδειξη των πιστεύω των υποψηφίων, είναι πολύ σημαντικότερος απ’ ότι θέλουμε να πιστεύουμε, όσοι είμαστε εχθροί των τελετουργικών. Έτσι, η κίνηση με την αριστερή σηκωμένη γροθιά, ήταν χαρακτηριστική και αναμενόμενη, από μέρους των υποψηφίων του κομματικού μηχανισμού του Συ.Ριζ.Α. Το σήμα της νίκης, από μέρους του Τρεμόπουλου, επίσης δεν έκρυβε κάποια έκπληξη. Όμως ήρθε ο Μέγας Αλέξανδρος της πολιτικής της πόλης και της οθόνης μας. Ένας από τους πιθανούς εκπροσώπους τύπου, μίας αυριανής κυβέρνησης. Και χαιρετά. Ο εξοργιστικός χαιρετισμός του, μπορεί να ιδωθεί στο 11:40 του κάτωθι βίντεο.

Κοιτάζουμε το επίμαχο σημείο και μετά βλέπουμε το παρακάτω βίντεο, στα 8:26.

Κάποτε, η αριστερά, ήθελε να κυβερνήσει. Μετά, ήρθαν τα κοράκια.

Written by exiled

January 12, 2015 at 6:18 pm

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Εντάξει παιδιά, από άσχετη “αριστερή” φιλολογία και λόγια του αέρα που συγκινούν συνήθως τους “φραπέλληνες” έχουμε χορτάσει… Αν δεν ήσασταν τόσο εμπαθείς και ανενημέρωτοι θα γνωρίζατε ότι ο συγκεκριμένος χαιρετισμός έχει υιοθετηθεί από πολλούς απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ3, ως συνδυασμός του γνωστού σήματος της νίκης και του αριθμού 3 του καναλιού. Ανάμεσα σ’ αυτούς που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ εργάζονται εκεί επί 19 μήνες μετά το κλείσιμο τηε ΕΡΤ, δίνει το παρόν και ο δημοσιογράφος στον οποίο αναφέρεστε, αγωνιζόμενος με έργα και όχι από τον καναπέ του σπιτιού του, κάνοντας δήθεν αντίσταση στον υπολογιστή.. Ετσι, για να ξέρουμε τι ακριβώς εννοούμε όταν μιλάμε για τον αγώνα της αριστεράς στην πράξη….

  Πέννυ Τ. - Απολυμένη δημοσιογράφος ΕΡΤ3

  January 19, 2015 at 1:52 pm

 2. Αγαπητή Πέννυ,

  ως συντάκτης του άρθρου, ομολογώ ότι μου είχε διαφύγει ο εν λόγω χαιρετισμός από τον αγώνα σας. Το ότι επιλέχθηκε όμως αυτός ο συγκεκριμένος, θα έπρεπε να θεωρείται ως επόμενο να οδηγήσει σε παρεξηγήσεις όπως η παραπάνω. Επίσης, δεν δήλωσα αντιστασιακός, καθώς αντιστασιακοί γινόταν οι αγωνιστές επί κατοχής και επί χούντας. Τα περί καναπέ, κάτι θα ξέρετε παραπάνω. Θα το πω και στους φίλους και συντρόφους των τελευταίων ετών. Θα κρατήσω επίσης με ενδιαφέρον τόσο το ύφος, όσο και τη σιγουριά σας. Εύχομαι την τελευταία να μην τη χάσετε ποτέ.

  Με ειλικρινείς ευχές για επιτυχία στον αγώνα σας. Επίσης, όταν με το καλό έρθει, μακάρι να συνεχίζετε μην χαρίζεστε σε κανέναν. Ακόμα και σε όσους από κοντά ή εκ του μακρώθεν σας συμπαραστάθηκαν.

  exiled

  January 20, 2015 at 12:36 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: