Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Τι να Ψηφίσω;

leave a comment »

Συνήθως δίναμε προτάσεις πριν από κάθε εκλογές. Διακρίνω ότι οι frappelections είναι τόσο διαμοιρασμένοι και μπερδεμένοι, που θα προτιμούσαν να συζητήσουν τις επιλογές που έχουν στίς Σοκολάτες. Κάποιοι άλλοι συγράφοντες δεν έχουν την επιλογή να ψηφίσουν, εκτός αν δώσουν ένα μισθό σε εισητήρια, μιας και μένουμε εκτός χώρας. Είμαστε ‘έξω’ από επιλογή, όχι από ανάγκη, μιας και αυτή η κατακαημένη χώρα δεν είχε πλέον να μας στεγάσει, ούτε εμάς, ούτε τις φιλοφοξίες μας για να δημιουργήσουμε. Από την άλλη μεριά δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι θα γράφαμε ακόμα εδώ, κι ότι θα έγραφα από τα βάθη της Κομμουνιστικής Κίνας σε μέρα εκλογών λίγο πριν βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με όσα διαβάζω στις προβλέψεις) πρώτος στις εκλογές, με η χωρίς αυτοδυναμία. Μιας και αναφέραμε τους κομμουνιστές (που θα μας πάρουν τα σπίτια;) κι έχω 4 χρόνια εμπειρία από τον κομμουνισμό, που δεν έχει πεθάνει-όσο και αν το θέλουν κάποιοι– να μοιραστώ το εξής: η Κίνα έχει καταφέρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με κρατισμό στον έλεγχο και φιλελευθερισμό στην αγορά, να αναπτυχθεί με ταχύτητα και επιτυχία που ο κόσμος δεν έχει ματαξαναδεί. Εξωτερικά της βρίσκουν ότι έχει εγκαταλέιψει τις αρχές του σκληροπυρηνικού κομμουνισμού (που είχε και ολίγην από εθνικισμό στην περίπτωσή της) και οδεύει αχαλίνωτα προς τις φιλελεύθερες αγορές της σχολής του Σικάγο. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, δεν έχουν εγκαταλείψει (το ΚΚΚ) την υπόσχεση να βελτιώσουν τις ζωές των κατοίκων της χώρας και σε μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν. Το 2012 για πρώτη φορά ο αστικός πληθυσμός της Κίνας ξεπέρασε τον αγροτικό. Η μεσαία τάξη πλουταίνει, μορφώνεται, αναδυκνύεται και βελτιώνει τη ζωή της ζώντας σε μια πραγματικότητα μεταξύ της κομμούνας και του φιλελευθερισμού, χωρίς όμως δημοκρατία, παρόλο που είναι η χώρα με τις περισσότερες εκλογές καθημερινά (εντός του κόμματος, ένα είναι το κόμμα μη τα ξαναεπαναλαμβάνουμε).

Και η Ελλαδίτσα; των 10 εκ εντός και 10εκ εκτός; Στην Κίνα τους πήρε 60 χρόνια για να βρούνε τη σωστή συνταγή και ακόμα εξελίσσονται, μετά από μια σειρά κρίσεων. Πιθανόν για μας να μην έχουμε φτάσει ακόμα στις κρίσεις εκείνες που θα μας κάνουν χαλκέντερους για να διαμορφώσουμε προοπτική 20 χρόνων. Από την άλλη μπορεί και να τις έχουμε ζήσει και να τις ζούμε ήδη, και το μέλλον να είναι πιο φωτεινό, μεταξύ κομμουνισμού, αναρχίας, μπουζουκιών και φιλελεύθερων ιδεών του 19ου αιώνα. Εξού και σας αφιερώνω μια φωτογραφία κατοικιών του εξωτικού Kunshan. Μερικοί θα δούν ζοφερό σκότος. Εγώ είδα ανθρώπους που πρίν ήταν σκλάβοι στα χωράφια να έχουν διαμέρισμα, με σαλόνι, τουαλέττα και ebikes. Φιλιά και καλο βόλι.

Kunshan_Communist_Stronghold

Με μια έννοια η τραγελαφική τρέλα αυτού του ιστολογίου καταγράφει την απίστευτη παράνοια την οποία έχει πατεντάρει αυτή η χώρα. Η Ελλάδα, όχι η Κίνα.

Advertisements

Written by arlav

January 25, 2015 at 5:45 pm

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: