Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

So it begins

with 9 comments

Πριν ακόμα προλάβει να κλείσει μια μέρα η κυβέρνηση, άρχισε ο πόλεμος. Από “την απατημένη γκόμενα“, από τις στυλιστικές επιλογές της κυβέρνησης και ιδιαίτερα της Κωσταντοπούλου, από τους “προοδευτικούς” που θεωρήσανε ότι οι μη επίσημες εξαγγελίες διαφόρων υπουργών γυρνάνε πίσω την Ελλάδα, λες και πήγε ποτέ μπροστά, αλλά και των συντρόφων που ανακάλυψαν τον Κοτζιά ως φίλο του Κρανηδιώτη.

Έχω ήδη γράψει τις αρχικές μου θέσεις και βλέπω, μέχρι τώρα ότι έτσι κινείται η κυβέρνηση, επίσης τις δηλώσεις για την Ρωσία δεν τις μεταφράζω ως τμήμα της “διαπραγμάτευσης” του χρέους και όχι αλλαγή πολιτικής. Αυτά τα λεω βλέποντας πόσο έχουν ενοχληθεί οι Γερμανοί και ο Γιούνκερ από το όλο θέμα.

Όμως εδώ δεν θέλω να συζητήσω τα παραπάνω που τα εξαντλήσανε σε όλο το φάσμα των μέσων οι διάφοροι “ειδήμονες”. Εδώ θέλω να ασχοληθώ με ένα λιγότερο σημαντικό θέμα που προέκυψε χτές. Χτες λοιπόν εμφανίστηκε δημοσίευμα που ήταν αναπαραγωγή άρθρου της Daily mail γραμμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνετε η εντύπωση ότι ήταν θέμα το οποίο ανακινήθηκε μετά τις εκλογές. Παρ ότι μέσα στο κείμενο αναφέρει ότι ο Τσίπρας είχε δηλώσει υπέρ του παραδοσιακού μοντέλου τουρισμού, ο τίτλος, προβοκατόρικος, είναι

Ο Τσίπρας κηρύσσει τον πόλεμο στα “βραχιολάκια” του all inclusive

Σε σημερινό άρθρο στο Σκαι η νέα υπουργός τουρισμού αναγκάζεται να διαψεύσει ένα θέμα που έχει βγει από τον κ@@ο της Daily Mail και έχουν αναπαράγει, για δικό τους συμφέρον τα ΜΜΕ της χώρας. Είναι δε σημαντικό το ότι το ΣΚΑΙ αναφέρεται σε παλιότερο δημοσίευμα των New York Times, που αναπαρήγαγε και όχι στο video της εκδήλωσης

Η νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταργήσει τα τουριστικά προϊόντα all-inclusive, όπως δήλωσε, σήμερα Πέμπτη η νέα αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, διαψεύδοντας παλαιότερα δημοσιεύματα, που ήθελαν τον Αλέξη Τσίπρα να σχεδιάζει την κατάργηση τέτοιων πακέτων.

Είναι βέβαια ενδιαφέρον ποιο άρθρο επέλεξε να κάνει λινκ το Σκαι σ αυτό του άρθρο. Επέλεξε να κάνει λινκ σε αναπαραγωγή άρθρου των New York Times όταν ο ΣΚΑΙ είχε δικό του άρθρο με άθλιο τίτλο

Τσίπρας: Ιδιωτικοποιήσεις τέλος – Κατάργηση all inclusive – Νέα κρατική «Ολυμπιακή»

Και λέω άθλιο τίτλο γιατί μέσα στο κείμενο του άρθρου γράφει :

Όπως τόνισε, θα υπάρξει άρση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων ενώ παράλληλα στράφηκε κατά του μοντέλου all inclusive που εφαρμόζεται στα ξενοδοχεία, χαρακτηρίζοντάς το, ως «μνημονιακό μοντέλο του τουρισμού που προωθούν τα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.»

Το να μην συμφωνείς με ένα μοντέλο δεν σημαίνει κατάργησή του. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για νόμιμο προϊόν.

Το αστείο είναι ότι σε δηλώσεις του κ. Ανδρεάδη, προέδρου του ΣΕΤΕ στο bloomberg γίνεται σαφής αναφορά για παραλλαγή του μοντέλου all inclusive έτσι ώστε να επωφελούνται και οι τοπικές επιχειρήσεις. Διαβάζουμε στο newmoney όπου δεν υπάρχει το video του Bloomberg:

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να απαγορευτεί το τουριστικό μοντέλο του «all inclusive», ο ίδιος υποστήριξε πως αυτή την στιγμή η Ελλάδα επιχειρεί να φτιάξει το δικό της «all inclusive» το οποίο θα περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως εστιατόρια, ταβέρνες ή μπαρ έξω από τα ξενοδοχεία.

«Η χώρα θα προωθήσει αυτό το πακέτο τόσο καλά, ώστε να μην χαθούν 2 δισ. ευρώ που φέρνει το all inclusive στη χώρα» επισήμανε.

Για την ακρίβεια ο δημοσιογράφος ρώτησε σχετικά με την πρόταση απαγόρευσης και ο Ανδρεάδης προς τιμήν του διέψευσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απαγορεύσει τα πακέτα all inclusive και παραδέχτηκε ότι η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα πακέτα all inclusive δεν προσφέρουν τίποτα στις τοπικές κοινωνίες είναι βάσιμη. Καλό θα είναι να δείτε την συνέντευξη στο video του bloomberg όπου ο Ανδρεάδης, οφείλω να το ομολογήσω, είναι εξαιρετικός. Για όσους βαριούνται η επίμαχη ερώτηση και απάντηση είναι μετά το 4ο λεπτό.

Τι θέλω να πω με τα παραπάνω; Τίποτα απ αυτό που είναι εμφανές. Έχει ξεκινήσει ένας πόλεμος λάσπης προσπαθώντας να έχουν την νέα κυβέρνηση σε συνεχή άμυνα. Ο αγώνας αυτό είναι δύσκολος και η έκβασή του θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά “διαβάζουν” και ανταποκρίνονται στις επιθέσεις που ξεκινήσανε με το καλημέρα, αλλά και στο πόσο σοβαρά θα χειριστούνε τα διάφορα προβλήματα. Εγώ θα περιμένω τις προγραμματικές δηλώσεις πριν ξεκινήσω την κριτική ή τους πανηγυρισμούς

Advertisements

Written by argos

January 29, 2015 at 1:45 pm

9 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Έχεις ένα λάθος. Για το θέμα της Ρωσίας πέρα από τον Γιούνκερ ακόμη και ο Σουλτζ αντί να έρθει σήμερα να μας χτυπήσει φιλικά στην πλάτη ήρθε για να μας τραβήξει το αυτάκι.
  Άνθρωπος που μόνο εχθρικά διακείμενο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείς να τον πεις, χαρακτήρισε την στάση Κοτζιά “τρομακτική”.
  Φίλος από την Τσεχία που μιλούσαμε με ρώτησε αν ισχύει ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ΕΕ για να συνταχθεί με την Ρωσία γιατί έχουν φρικάρει στην Τσεχία με την διαφαινόμενη άρνηση της Ελλάδας σε μια καταδικαστική δήλωση.
  Ξέρω στην ρητορική της πατριωτικές αριστεράς και δεξιάς η Ρωσία είναι φίλος μας που όλοι την επιβουλεύονται ακριβώς γιατί είναι φίλος μας. Η πραγματικότητα είναι πολύ μα πολύ διαφορετική.

  thanosk

  January 29, 2015 at 8:56 pm

  • Δεν ξέρω αν έχω λάθος. Ωσπου να αποδείχτεί θεωρώ ότι είναι κομμάτι της στρατηγικής “μπορεί να μην μπορούμε να κα΄νουμε πολλά με το χρέος, μπορούμε να τα κάνουμε πουτάνα αλλού” Εξ άλλου τόσα χρόνι αη ΕΕ ανέχεται τις μαλακίες της Αγγλίας (δεν χωράει βέαβαι σύγκριση Αγγλίας ΕΛλάδας). Εκτός από ότι διαβάζω ακού και τα γερμανικά μέσα. Τους έχει πιάσει γενικά μια κωλοπιλάλα και η Ελλάδα παίζει κάθε μέρα στις ειδήσεις. ΈΤσι έκλασε ο βαρουφάκης έτσι έβηξε ο Κοτζιάς. Πρόσεχε περιγραφή κάνω. καλά κάνουν οι Τσέχοι και ανησυχούν, καλό είναι να μην θεωρούν κανέναν δεδομένο/ Σε ότι αφορά την τελική απόφαση θα φανεί σήμερα. ΕΓώ εξακολουθώ να λέω ότι όταν κάποιος διαμαρτύρεται επί της διαδικασίας και έχει δίκιο, καλό είναι να μην τον πιάνουμε από τα μούτρα γιατί δεν ήταν το υπάκουο παιδί. Θα περιμένω την σημερρινή απόφαση για να κάνω περαιτέρω σχόλια

   argos

   January 29, 2015 at 9:07 pm

   • Πάντως αν νομίζει κανείς ότι θα κερδίσει κάνοντας τα πουτάνα είναι φοβερά γελασμένος.
    Δεν είμαστε 12 χρονα στην αυλή του σχολείου.
    Αν στα μεγάλα παιδιά κάποιος απειλεί να τα κάνει πουτάνα τον κάνουν πέρα.

    thanosk

    January 29, 2015 at 9:28 pm

 2. Επίσης παρακαλώ να αφαιρεθεί το βίντεο το Kosh μια και το χρησιμοποίησα εγώ στο πρώτο post της προεκλογικές περιόδου 😛

  thanosk

  January 29, 2015 at 8:58 pm

  • Δεν το αφαιρώ. Ο Λαός αποφάσισε

   argos

   January 29, 2015 at 9:07 pm

 3. http://www.zeit.de/news/2015-01/29/konflikte-griechenland-stellt-sich-gegen-russland-sanktionen-29111609

  εδώ λοιπόν διαβάζω
  “…Vor allem die baltischen Staaten sowie Polen fordern härtere Strafen für Russland. Länder wie Griechenland oder Österreich sind allerdings dagegen. Sie sind der Meinung, dass die Sanktionen kaum etwas bringen würden oder sogar kontraproduktiv seien….”
  δηλαδή γιατί δεν πειράζει στους δικούς μας η Αυστρία; Επειδή δεν χρωστά;

  argos

  January 29, 2015 at 9:25 pm

 4. Θάνο δεν ξέρω τι ελπίζει, εγώ άλλα λέω εδώ. Επίσης στο άρθρο που μοίρασα φαίνεται ότι αντιρρήσεις έχουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτά οι εγχώριοι “αναλυτές” τα κάνουνε γαργάρα. Σε τελική ανάλυση οι κυρώσεις αποφασίστηκαν ομόφωνα. Καλό όμως είναι κάπου κάπου να λέμε ότι δεν μπορούν να μιλάνε ερήμην των κυβερνήσεων επειδή έτσι είχαν συνηθίσει

  argos

  January 29, 2015 at 10:55 pm

 5. Πολλοί έχουν αντιρρήσεις. Αλλά σαν μεγαλα παιδιά τις συζητανε εκεί που πρεπει. Δεν βγάζουν ανακοινωσεις ακυρωνοντας ενα Ευρωπαϊκό όργανο (κατόπιν εορτής ενω είχαν ενημερωθεί και τους είχε δοθεί η δυνατότητα τα διαχωρησουν την θέση τους εξαρχής). Αυτά είναι μαλακιες 12χρονων για εσωτερική καταλωση της ακροδεξιάς και ακροαριαστερας της Ελλάδος που διαβάζουν Παΐσιο αλλά ταυτόχρονα εκνευριζουν τα μεγαλα παιδιά που έχουν πιο σοβαρά πραγματα να ασχόληθουν .

  thanosk

  January 30, 2015 at 12:21 am

 6. Έχεις λάθη. Αλλά respect μόνο και μόνο που θυμήθηκες τον Ambassador Kosh

  maeviusb

  January 30, 2015 at 10:12 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: