Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Όταν σε χειροκροτεί ο εχθρός σου

with 6 comments

Κυκλοφορεί μια φράση που την αποδίδουν στον Λένιν που λέει πως
Όταν σε χειροκροτεί ο εχθρός σου, ψάξε να βρεις το λάθος σου
και δυστυχώς νομίζω ότι στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει γάντι.

This slideshow requires JavaScript.

Συνεργάστηκε με ένα ακροδεξιό αντιευρωπαϊκό και ρατσιστικό κόμμα για να έρθει στην κυβέρνηση και μετά το άφησε να ξεδιπλώνει την ατζέντα του λέγοντας ότι θα καταψηφίσει την παροχή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών ή ότι θα ανασυστήσει την ΜΟΜΑ και ότι ακριβώς θα περίμενε κανείς από αυτούς.
Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη παρασύερεται σε έναν εθνικιστικό λόγο μιλώντας για “εθνική υπερηφάνεια” και “εθνική αξιοπρέπεια” και έχει φτάσει να επικαλείται το πατριωτικό καθήκον των Ελλήνων για να πληρωθούν οι φόροι. Στις προγραμματικές δηλώσεις ο Πρωθυπουργός πιο πολλές φορές είπε την λέξη έθνος και λαός και σχεδόν ξέχασε να πει την λέξη πολίτης.

Πολλά θα μπορέσω να ανεχτώ και να συγχωρήσω σε αυτή την κυβέρνηση αλλά αυτό το ξέπλυμα του εθνικιστικού λόγου ποτέ.

ΥΓ. Όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει το ακόμη πιο έντονο κατηγορώ της Liberation

ΥΓ2. Ίσως ακόμη πιο ανησυχητικό αν και θέλω να το αποδίδω στον ενθουσιασμό της νίκης είναι το γεγονός πως όσοι δεν κατεβαίνουν στα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι επιτροπές στήριξης της κυβέρνησης χαρακτηρίζονται “δουλικά“, “πουλημένοι“, “γερμανοτσολιάδες” και “προδότες“. Την τελευταία φορά που επιτροπές κατοίκων έκριναν το εθνικό φρόνημα πολιτών δεν είχαμε καλά ξεμπερδέματα.

Advertisements

Written by thanosk

February 11, 2015 at 3:12 pm

6 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Συμφωνω και διαφωνω [άλλη ρητορική το έθνος, άλλη ρητορική ο λαός πχ]. Αλλα ο Κατρεμέρ είναι ένας δεξιο-φιλελεύθερος φεντεραλιστής και κυρίως έχει την ατζέντα του και γενικά έχει ένα μίσος για την αριστερά.

  Кроткая

  February 11, 2015 at 3:51 pm

  • Κι επίσης, να μας κάνουν μαθήματα περί εθνικισμού οι Γάλλοι, ε, πάει πολύ 🙂

   Και φυσικά δεν υπερασπίζομαι ούτε το Συριζα ούτε τον Καμένο. Ο Καμένος είναι ψεκασμένος και ο Σύριζα ολισθαίνει επικίνδυνα προς την εθνοκεντρική αφήγηση, ΑΛΛΑ το άρθρο του Κατρεμέρ είναι απαράδεκτο.

   Кроткая

   February 11, 2015 at 3:55 pm

  • Συμφωνώ ότι άλλο το έθνος και άλλο ο λαός αλλά βέβαια ο Τσίπρας τα χρησιμοποίησε και τα δύο σε σχεδόν ίδιο βαθμό στην ομιλία του.
   Έχεί και ένα wordcloud 3-4 post πιο πίσω.

   Όσο για τον Κατρεμέρ δεν τον ξέρω απλά έτυχε να το διαβάσω σήμερα λίγο πριν ανεβάσω το post και το πέταξα σαν ΥΓ και συμφωνώ ότι ήταν ιδιαίτερα άγρια η κριτική του.
   Όσο για την εθνικιστική αλαζονεία των Γάλλων κανένα σχόλιο γιατί θα γίνω χυδαίος και δεν είναι το θέμα μας οι Γάλλοι σήμερα.

   thanosk

   February 11, 2015 at 9:09 pm

 2. Α, αν είναι φεντεραλιστής τότε αλλάαααζει….

  Κατερίνα

  February 11, 2015 at 6:21 pm

 3. Μπορεί να ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ αλλά ειδικά επειδή μεγάλωσα και ζω στη Σαλονίκη-City-of-Ghosts, θεωρώ ηθική υποχρέωση να καταγγέλλω όλα τα ψεκασμένα με μισανθρωπία, ξενόφοβα, αντισημιτικά γίδια από όπου και εάν προέρχονται, ειδικά όταν προσβάλλουν τη μνήμη χιλιάδων συμπολιτών μου με τις αηδίες τους http://www.thetoc.gr/politiki/article/oi-top-5-gkafes-tis-raxil-makri και περισσότερα όταν έχουν πλέον και θεσμικό ρόλο στην κυβέρνηση. Εάν πάρουν δε πρέφα στη Liberation τις αηδίες της Κουντουρά για την υπογεννητικότητα, εκτρώσεις και δικαιώματα γυναικών http://www.elenakountoura.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=73&cnode=8 τότε να δούμε τι θα γράφουν.

  Maurice

  February 11, 2015 at 9:45 pm

 4. […] είχα γράψει και πριν 8 σχεδόν μήνες. Το ξέπλυμα του ακροδεξιού λόγου δεν θα το συγχωρήσω […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: