Frappelections

για να βγεί το άχτι για τις πάντα αλλοπρόσαλλες εκλογές και την πολιτική.META

Ένωση Ακροδεξιών σε μανδύα Κεντρώων

with 4 comments

Το φλέγον θέμα των ημερών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι βέβαια τα εκατομμύρια πρόσφυγες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την απόλυτη φρίκη του πολέμου στις χώρες τους.
Και σε αυτό το θέμα αποφάσισε να βγάλει και μια ανακοίνωση η “Ένωση Κεντρώων”(sic) για τους ξένους (sic).

leventis-refugees

Καταρχάς δεν είναι “ξένοι”. Είναι πρόσφυγες. Έφυγαν από τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από μια φρίκη ενός πολέμου.
Αυτός είναι ο ορισμός του πρόσφυγα. Αν έχετε πρόβλημα με την Ελληνική γλώσσα συμβουλευτείτε έναν φιλόλογο.

Και για την συνέχεια. Τι σημαίνει ότι θα κρατήσουμε μόνο αυτούς που μπορούν να βρουν δουλειά ή έχουν ελληνική “καταγωγή”;
Δηλαδή για εσάς η ανθρώπινη ζωή έχει αξία μόνο αν πληρώνει φόρους ή έχει το Ελληνικό γονίδιο; Τους υπόλοιπους μπορούμε να τους στείλουμε έτσι απλά πίσω στην Συρία για να τους ψήσουν ζωντανούς ή να πουλήσουν τα κορίτσια στα σκλαβοπάζαρα;

Αρχικά πίστευα ότι η “Ένωση Κεντρώων” ήταν απλά ένα συνονθύλευμα εύπιστων με έναν γραφικό πρόεδρο που φορούσε τον μανδύα του κεντρώου και βασιζόταν να πάρει μια ψήφο διαμαρτυρίας.
Δυστυχώς είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο που κρύβει το πιο άθλιο ακροδεξιό λόγο σε έναν μανδύα μετριοπάθειας που καταδικάζει τις “άναρθρες κραυγές” αλλά λέει ακριβώς τα ίδια με μειλίχιο ύφος.

Δεν ξέρω αν πιστεύετε πως το “Ένωση Κεντρώων” σας αντιπροσωπεύει αλλά για εμένα το
“Ένωση Ακροδεξιών σε μανδύα Κεντρώων”  σας περιγράφει καλύτερα.

ΥΓ. Εδώ και ένα screenshot από το tweet μην τυχόν και εξαφανισθεί :
leventis-refugees-2

Advertisements

Written by thanosk

September 5, 2015 at 6:33 pm

4 Responses

Subscribe to comments with RSS.

 1. Δηλαδή όλοι που έρχονται ειναι πρόσφυγες;;;; Οι διεθνείς συνθήκες οσον αφορά τους πρόσφυγες υπερβαινουν την οποια νομοθεσία της Ελλάδας. Βεβαίως και πρέπει να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες και αυτο είναι κάτι που δεν το αρνείται η ΕΚ. Ομως είναι η Ελλάδα ικανή να φιλοξενήσει μυριάδες ;;; Σκεφτείτε αυτο που γράψατε διοτι ήταν αρλούμπα. Οποιος έρχεται με φουσκωτό στην Ελλάδα δεν πάει να πει οτι τον κηνυγά ο Ασαντ ή οι τζιχαντιστές. Επιπλέον το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων (μπορειτε να το βρειτε αναλυτικα στο επισημο σάιτ antidiaploki,gr και οχι μεσω twitter) εχει συνταχθεί εδω και χρόνια. Οι Δεξιοί λένε τους μεταναστες λαθροεισβολείς , μεχρι και λιποτακτες και προτρεπουν προς βυθιση των πλοιαρίων ενω οι Αριστεροι λένε σαν νταβατνζήδες του Ουμανισμού ”Ανοίξαμε και σας περιμένουμε” γνωρίζοντας πως κατι τέτοιο είναι αδυνατον λόγω ανεπάρκειας χιλιάδων πραγμάτων. Τρελοί οι μεν , τρελοί και οι δε. Μόνο που ο Λεβέντης με τις προτάσεις αυτες δεν ανήκει ουτε στους μεν ουτε στους δε…

  dicki

  September 6, 2015 at 3:24 am

  • Αυτοί που έρχονται αυτές τις μέρες στα νησιά με τα φουσκωτά είναι κατά 99% πρόσφυγες από την Συρία ή το Αφγανιστάν. Να τους χαρακτηρίζεις απλά “ξένους” δείχνει ότι θέλεις να υποβιβάσεις το θέμα.
   Επίσης δεν λέει σε κανένα σημείο να δοθεί άσυλο. Το μόνο που λέει είναι πως όσοι δεν έχουν δουλειά ή δεν έχουν Ελληνική “καταγωγή” να απελαθούν. Βάζει στο τέλος και εκείνο το απίστευτο επιχείρημα για το δημογραφικό, σαν να διαβάζω ανακοινώσεις του ΛΑΟΣ είναι.
   Όσο από το που να ενημερώνομαι ο λογαριασμός του προέδρου του κόμματος είναι και αυτός το ανέβασε. Έναν λογαριασμό που έχω δει πολλάκις υποστηρικτές του Λεβέντη να τον αναπαράγουν.

   thanosk

   September 6, 2015 at 11:52 am

 2. Καταρχήν είναι ξένοι που πράγματι φύγαν από εμπόλεμη ζώνη. Στα άλλα διαφωνώ.

  Apostolos Syropoulos

  September 6, 2015 at 8:36 am

  • δεν διαφωνώ με τον blogger

   Apostolos Syropoulos

   September 6, 2015 at 8:36 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: